Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Майстори за антикорозионно покритие?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Майстори за антикорозионно покритие?

Препоръчайте някой около София дето ги прави тези работи. Трябва да се поразглоби малко (скорости, резервоар и разни други дреболии), да се свали старото покритие и да се нанесе ново. Ръжди или няма, или ще са козметични.

Материалите са налични, технологията е ясна. Търси се човек дето е сръчен в ръцете и му се работи.

От: Майстори за антикорозионно покритие?

Сега ако и кажеш колата каква е.........
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Може да каже и технологията каква е. Щото не е една единствена.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сузуки витара, къса база. Преди 4 години дъното на купето е минато на пескъкоструй и изкърпено както трябва. После има епоксиден грунд, шагре, парафин. Шасито също е песъкоструено, пак епоксиден грунд и от горе е боя.

Технологията която търся е следната (само по купето се работи):

1) Сваля се каквото пречи (газова бутилка, резервоар, раздатка, скорости, кардани и разни други дреболии).
        2) Измива се с пароструйка.
        3) С пистолет за горещ въздух и шпакла (+ телена четка където е наложително) се сваля колкото може от старото покритие дето му викам шагре.
        4) Където има ръжда се изчиства до гол метал, нанася се епоксиден грунд.
        5) Пръска се с шагрето (само по дъното на купето, шасито трябва да остане без тази екстра, разбира се мотора и генерацията също трябва да останат без него)
        6) Като изсъхне шагрето се пръска с парафин (без да се пръска около генерацията). Ако е хладно - парафина се стопля до 40-50 градуса и тогава се пръска с него. Така се ускорява съхненето му и става по-течен.

Може и да изпускам някоя стъпка, но човека дето го прави това се очаква да може да предложи каквото е пропуснато .

Наличните материали са парафин и епоксиден грунд на 4CR, шагре (ако така се казва) на Body - 951, не 950, че уж било по-добро.

Коментар

1. Ако всичко е направено качествено, ръжда не трябва да имаш никъде под шагрето.
          2. Ако старото шагре е пак 951 или еквивалента му (не асфалтово/битумно, а гумено), свлянето му няма да е от лесните занимания - хваща ужасно здраво върху епоксид, и не се размеква/разтича от горещ въздух, тоест свалянето ще е трудно и скъпо. Струва ми се че пистолет с горещ въздух няма да свърши особена работа.

Съвета ми е да се разчовърка само където има подозрения за ръжда и там да се ремонтира (премахване на ръжда, обработка с ръждопреобразувател на вюрт, после изстъргване (с цел ръждопреобразувателя да остане само където не може да се почисти), грундиране, и шагре. И после цялото дъно и шасито обилно с парафин (ама тоя за пистолет, не тоя на спрей).

Пълното изчистване на стари покрития, както го искаш, може да стане качествено само ако пак караш купето на пясъкоструй. Съответно ще е бавно и скъпо, а вече си поизпуснал времето за това - епоксиден грунд стяга на над 10 градуса (на теория под 10 градуса колкото и да го чакаш, ще си седи мек). Тоест ако много искаш да се свърши всичкото от списъка горе, по-добре сега го окъпи само с парафин отдолу, а за пълната действай догодина, като тръгне да се оправя времето.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Старото покритие е на 4CR и е битумно. Та ще падне по-лесно от гуменото. Човека който го е слага каза, че тъй се сваля. Аз не съм пробвал . Пише, че се маха със спирт (mineral spirit пише, но не знам какво точно е минерален спирт).

А, че работата е свършена качествено спор няма. Марто (тъй се казва) пипа качествено . Ама вече не се занимава с тия работи и търся варианти. Та той като огледа колата каза, че е дошло време да се подмени.

Има на места напукано по шагрето и за това искам подмяната му. Обаче ако се направи само на местата където е напукано следващата година пак ще трябва да се мине тази процедура, та за това искам цялостното му подмяна. Не знам колко ще е трудно. Не съм казвал, че ще е и лесно. Важното е да се получи качествено.

Та относно битумните/гумените - това дето сега искам да слагам има шанс за доста по-голям живот. Надявам се след тая процедура да дойде ред за смяна на колата преди да се наложи повторна смяна на покритието.
            Последно редактирано от brum; 13-11-15, 15:30.

Коментар

Ако ти е казал че така се маха, значи старото е битумно. Като е битумно и го нагрееш, то се размеква и разтича. Абсурд е да го махнеш до метал по тоя начин.

После, нали се сещаш че няма как да грееш купето отдолу, без да отиде и боята от другата страна. Което значи изкарване на всичко от купето отвътре, и там същата процедура. Отделно дето съм твърде скептичен как ще махнеш стар шагрен и епоксид с шпакла толкова добре, че новия епоксид да хване здраво. Защо не го закараш при същия майстор да го прави?

Съвствам те да преспиш една вечер и да помислиш над думите ми горе. Няма лошо да го направиш всичкото това, щом толкова искаш, ама лятос, или ранна есен. И няма да е драстично по-евтино от процедурата миналия път, нищо че сега евентуално няма да има кърпене.

Коментар

А, епоксидното покритие си остава. Сваля се каквото може само от шагрена. То и няма да се грее толкова, че да се разтече, а просто да омекне и да може да се разкара от там. И както дописах по-горе - производителят го дава, че се чисти със спирт.

Това го мисля от 2 месеца на сам. Ама я тук, я там. В момента колата е на едно място дето от 2 седмици не са я почнали, та за това разпитвам за други варианти. Тая седмица времето беше чудесно за такива работи...

А за същият майстор - пак дописах горе - вече не се занимава с тия работи.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                  ...Търси се човек дето е сръчен в ръцете и му се работи.
                  После да не излезе, че се търси човека дето му се иска да си плати за свършената работа?

П.П. А тез младежи дето не са я почнали още, ще я почнат след Нова година, защото са ти казали, че ще ти я направят за без пари.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Преди да се подхване работата се казва ориенторивъчна цена. Ако не ме устройва - ще си търся друг. Не те разбрах какво искаш да кажеш с тоя въпрос.

Не те знам кой си и защо се заяждаш. Нито знам познаваш ли ме. Но т'ва дето си го писал, че е за без пари не е вярно.
                    Последно редактирано от brum; 13-11-15, 16:39.

Коментар

Не, че нещо, ама никой сериозен майстор няма да си сложи таралеж в гащите с обяваване предварително на цена. Даже била тя и ориентировъчна.
                      винаги в процеса на работа излизат и още куп проблеми които никой сериозен няма да пропусне да ги оправи, а те съответно си струват колкото струват.

И после се започва с въпросите "ама майсторе, ти нали каза, че до 300 лева ще се вместим..."

Вариантът да се получи добре е да си го направиш сам, щом долу-горе ти е ясна технологията.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз за това и избягвам да питам цени, а разчитам на коректност на майсторите. Затова и не коментирам цени по принцип, а просто се наигравам по някога. Но от майстора зависи дали ще се върна при него или не. Като ми обяви накрая цена която ми звучи нормална за работата ще се върна. Като ми каже нещо безумно ще си платя като поп и ще си замина подвил опашка. Но при непознати майстори първият път винаги питам за ориентир и се опитвам да бъда коректен с него. Като каже изскочи това, това и това и цената стана тая - приема се. Та за това трябва ориентир.

А за да си я свърша сам - не мога. Нито имам необходимата техника, нито имам познанията за работа с нея. Но пък имам желанието да си правя всичко сам, ама не ми е по силите. Каквото мога - правя, каквото не мога - търся правилните хора.

Коментар

...Тая седмица времето беше чудесно...
                          Така де, беше. Ама от неделя вече няма да е. Аз утре имам да парафинизирам половин джипка и толкоз. До преди час и половина наквасих задната част с 4 бутилки.

Коментар

То и аз ще мина на този вариант за сега. Следващата година явно ще се оправя, че си искам колата.

Но все пак - работата тръгна от хора дето могат да свършат такава работа. Пък до тук ни един такъв няма споделен. Явно наистина са кът хората дето биха се занимавали с това...

Коментар

Пък до тук ни един такъв няма споделен. ...
                              Добре споделям, моя цена 2500 труд. Авансово половината.
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X