Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мокро пясъкоструене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мокро пясъкоструене

Здравейте,става ли това пясъкоструене за премахване на ръждата по купето и шасито.
    Пароструйка "LAVOR" професионална и накрайник за пясък на същата фирмаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:изтеглен файл.jpg
Прегледи:1
Размер:2.2 КБ
ID:6087946
    И ако става как се обработва метала след водата.Клипчета в "you tube" много,но информацията е малко

От: Мокро пясъкоструене

Първоначално публикуван от krasi markov Преглед на мнение
    Здравейте,става ли това пясъкоструене за премахване на ръждата по купето и шасито.
    Пароструйка "LAVOR" професионална и накрайник за пясък на същата фирма[ATTACH=CONFIG]796525[/ATTACH]
    И ако става как се обработва метала след водата.Клипчета в "you tube" много,но информацията е малко
    По принцип става . Аз съм го правил , макар и с друга марка пароструйка.

Проблемът беше , че за мое учудване , докато изсъхнаха тенекиите и ръждата тръгна тутакси . Е , тръгна бавно във вид на тънко оцветяване разбира се , но това все пак е първоначалния етап на корозия.

Така че първата ти работа след изсъхване е да минеш всички "голи" повърхности с ръждопреобразувател , за да ги пасивираш . От там нататък : грунд и останалите бояджийски стъпки .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не знам какво ви учудва, че след мокро пясъкоструене, оголеното и чисто от окалина желязо тръгва да се окислява (сиреч да ръждясва) или както му казват простонародно- да става рижаво.
      Дори при сухо пясъкоструене през лятото, ако оставиш детайла да преспи навън- вече е в това състояние от влагата във въздуха.
      Решението е процеса пясъкоструене+грундиране да се завърши за максимално кратко време.
      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
        Не знам какво ви учудва, че след мокро пясъкоструене, оголеното и чисто от окалина желязо тръгва да се окислява (сиреч да ръждясва) или както му казват простонародно- да става рижаво.
        Дори при сухо пясъкоструене през лятото, ако оставиш детайла да преспи навън- вече е в това състояние от влагата във въздуха.
        Решението е процеса пясъкоструене+грундиране да се завърши за максимално кратко време.
        Не е като да не съм виждал желЕзо през живота си

Ясно е че когато го мокриш , рано или късно ще започне да ръждясва . В случая изненадващото беше , че този процес започва буквално докато тенекиите още не са напълно изсъхнали . А това време не е достатъчно най малко за грундирането на повърхностите .

Затова отбелязах , че е добре да се мине първоначално с ръждопреобразувател , за да се образува пасивиращ слой (не че няма и други химически методи за пасивиране , но това е най-лесно и евтино) . Така спокойно колегата ще пие 2 ракии вечерта и на другия ден ще си грундира на воля , без да се тормози от рижави петна
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Владо, поради спецификата на работата ти, съм наясно, че буквално кораби желязо са минали пред очите и през ръцете ти.
          Обяснението беше по-вече за автора на въпроса.
          Тези пясъкоструйки са основно за почистване на каменни облицовки.
          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Мерси за бързите отговори,но пък американците го използват и за автомобилите си,не само за огради,камъни,премахване на графити.Та затова питах дали е ефикасен метода и последваща обработката на голия метал. Тук ползват и някакъв вид преобразовател.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X