Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръжда на купето под седалките.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръжда на купето под седалките.

Здравейте колеги.
    От около месец имам нисан терано, нов внос от Германия.
    Преди седмица я карах на майстор да и слага газов инжекцион и при оглеждане на колата от долу на канала забелязахме ръжда от долната страна на купето.
    Та днес реших да видя по - обстойно какво става и вдигнах седалките и мокета под тях. Това което установих е, че си има ръжда и дори от едната страна има и дупка. Като при натискане с пръст се отчупи парче. Метала под мокета беше влажен, което значи, че влиза вода от някъде.
    Според вас това може ли да се оправи?
    Как може да стане работата, със заваряне на нова ламарина ли?
    Ремонта няма да го извършвам аз, но все пак искам да знам за какво става въпрос.
    Като цяло по колата няма ръжда. Шасито на места има кафяви точки но не е нищо сериозно.
    Прилагам и снимки:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0497.jpg
Прегледи:1
Размер:181.4 КБ
ID:6082263Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0498.jpg
Размер:191.8 КБ
ID:6082264Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0499.jpg
Размер:160.7 КБ
ID:6082265
    Nissan Terrano 2 2.4i

От: Ръжда на купето под седалките.

По принцип няма нищо невъзможно. Доколкото виждам, отдолу има някакво ребро или кутия, която е изгнила по протежение на точковите заварки. Евентуално се изрязва всичко гнило, възстановява се пода с ламарина от същата дебелина като оригиналната и после се възстановява и това, което е отдолу. Малко си ми далече иначе щях да те поканя на събеседване.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Това,май е под задната седалка...Земи свали и предните и разгледай състоянието на пода като цяло.Имах близка среща с Маверик,дето от пода остана само тунела и гредите.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Това не е ръжда, това е изгнило. Вода не влиза, а е конденз.

Коментар

След шест месеца там откъдето са снимките няма да има нищо- само празно пространство :-)
          Имах такъв -изгни непоправимо за много кратко време. Погледни какво е положението около предната маска -около радиатора и зад предната бронята. Убеден съм, че не е останал много метал там...
          Рамата в какво състояние е?

Коментар

Вчера прегледах по - обстойно колата.
            Според това което видях гниенето основно е от двете страни под задните седалки и тази част между края на седалките и началото на багажника, където има едно възвишение.
            Отпред и отзад в багажника като надигна мокета боята и изолацията за като нови.
            Рамата е в много добро състояние за 17 годишна кола, внос от Германия. Има леки наченки на ръжда (кафяви петънца), но нея и като цяло от долу, ще я обработя като се постопли малко.
            Закарах я на майстор и ми кажа, че ще може да оправи изгнилото. Каза ми след заварките пръскал със спрей Боди, но не запомних кой номер беше.
            Та след изчетеното във форума се чудя дали няма да е по - добре, вместо с боди да намажа първо с грунд за метал, след това със сребърен феролит и накрая да пръсна с боди 900 на базата на парафин?
            По този начин мисля да обработя и цялата кола от долу.
            Според Вас правилно ли съм се насочил? Има ли някакъв по - добър вариант на обработка?
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0500.jpg
Размер:198.1 КБ
ID:5648154Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0501.jpg
Размер:174.8 КБ
ID:5648155Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0502.jpg
Размер:246.7 КБ
ID:5648156Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0503.jpg
Размер:156.8 КБ
ID:5648157
            Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Преди бодито (което определено не е от любимите ми марки),може още някоя и друга процедура да се изпълни-ламарината с която ще се кърпи,да се мине от едната страна с т.нар. реактивен грунд (уошпраймер),при кърпенето,обработената страна се слага към по трудно достъпните за следващо обмазване места,например като кърпиш отвътре,това което остава към теб да е гола ламарина,а това което гледа към рамата и другите карантий да е обработено.Като се свърши изцяло с кърпенето каквот виждаш може да намажеш с цинков грунд или с епоксиден грунд.Може и с двата.Върху тях вече може нещо от типа на боди 950.
              Вече след това,даже след монтажа на газовата,миеш колкото можеш по-добре дъното на джипа и рамата,както и вътре в нея,изчакваш да изсъхне и обилно пръскаш с парафин (боди 900).Бих ти препоръчал да потърсиш някакви алтернативи на продуктите на боди.
              Успех.

Коментар

Благодаря за съветите.
                Понеже споменаваш "след монтажа на газовата", дали ще се наложи демонтирането и при ремонта? Понеже за това не бях се сетил. Бутилката е малка 30 литрова и се намира от задната страна на багажника до калника.
                Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Ако няма изгнило под нея не би трябвало,но си е още едно нещо с което трябва се внимава при ремонта,все пак е взривоопасна.
                  При джипките е добре,че бензинопроводи и тръбите за спирачките вървят по рамата,а по-голямата част от инсталацията е в купето.

Коментар

Около нея няма изгнило. Дано да не се сваля, че преди две седмици я сложих и не ми се разбутва.
                    Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X