Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Изкърпване" на ламарини със смола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Изкърпване" на ламарини със смола

Здравейте! Отскоро съм член на форума, не съм офроудър, имам алфичка, която има малък проблем с ръждата. Обръщам се към вас, понеже съм попадал на доста теми от форума и останах с впечатление, че сте много компетентни и опитни. Та, проблемът е следния. Колата има ръжда избила на задните подкалници и на мястото, на което се срещат подкалниците с пода на багажника. Има няколко дупки, които изкочиха като тръкнах с бормашината с телената четка. За момента съм се опитал да стопирам ръждата-отърках колкото мога, намазах с преобразувател и боядисах отгоре с Боди. Мисля, че засега консервирах нещата. Това докато реша какво да правя. Не ми се иска да се занимавам с тенекеджии, щото сигурно ще ми вземат много пари, а доколкото знам, заварките окисляват наоколо и после тръгва по-голяма ръжда. Четох, че има начин да се "изкърпи" ламарината с някаква комбинация от епоксидна/полиестерна смола плюс фибростъкло или нещо подобно.

Въпросът ми е как да го направя точно, какви точно материали ми трябват и откъде да ги купя?

От: "Изкърпване" на ламарини със смола

Огледай се за някой дилър на НОВОЛ. Преди време предлагаха кутийки със смола и парче плат за малки ремонти. Успех в начинанието. И не е лошо да допълниш откъде си.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

И на CarSystem има същото.

...а заварките окисляват, когато след тях не е обработено като хората, а направо е омазано с голямата баданарка. Масов спорт, впрочем.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От къде си,ако не е тайна?
        Аз като тенекиджия не съм привърженик на изкърпването със смола или поцинкована ламарина и поп нитове...Иначе в темата "Фибростъкло или стъкломат",мисля имаше описание на тази технология.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

То зависи и алфата каква е.
          Щото те последните гниещи са 33, пък те нямат живи съученици.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Смолата, или поне тази, която ще намериш за под 20 кинта килото има киселинна реакция(втвърдителят съдържа солна киселина). Това пък никак не се харесва на ламарината, която би трябвало да е желязна...Виждал съм да се ползва, но не съм виждал да трае дълго.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
              Смолата, или поне тази, която ще намериш за под 20 кинта килото има киселинна реакция(втвърдителят съдържа солна киселина). Това пък никак не се харесва на ламарината, която би трябвало да е желязна...Виждал съм да се ползва, но не съм виждал да трае дълго.
              Верно е това!!!

Коментар

Благодаря за отговорите! И се извинявам, че не съм дал подробности! Та, аз съм от Търново, алфичката е 155-ца. Като цяло е много добре защитена от корозия, огромната част от купето е поцинкована, имам на места драно до метал и то отдолу и не хваща ръжда. Единственото слабо място са задните под-калници и пода на багажника и тя си почна там да гние. Самите под-калници са изработени по някакъв много странен начин, като сандвич-два тънки слоя ламарина и между тях някакъв друг метал, който от ръждата става на юфка. Значи викате, че по-добре да се изкърпи качествено от тенекеджия? Можете ли да ми препоръчате добър такъв в района на Търново?

Коментар

Питащият със сигурност не се интересува много-много от дълготрайността. В противен случай нямаше да има тема. А както се покри, май и отговорите не го интересуват чак толкова .
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Правил съм подобен опит със фиброкит и стъклено платно - за сега държи.
                    Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X