Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване на HARD TOP на Opel Frontera B

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боядисване на HARD TOP на Opel Frontera B

От скоро съм собственик на една италианска Фронтера, на която от слънцето тавана е побелял и е станал като петниста жаба. Интересува ме с какво да го възстановя най-удачно. В магазините за бои и разлини майстори ми препоръчват различни неща:
    -спрей
    -паста, от тези с които се възстановяват пластмасовите брони
    -боя
    Ако някои е възстановявал HART TOP и е станал както се казва "като нов" нека да сподели.
    От стоенето на слънце и лака по металните елементи се е напукал и на места е паднал но тук е ясно. Благодаря предварително.

От: Боядисване на HART TOP на Opel Frontera B

Първоначално публикуван от camozzi Преглед на мнение
    От скоро съм собственик на една италианска Фронтера, на която от слънцето тавана е побелял и е станал като петниста жаба. Интересува ме с какво да го възстановя най-удачно. В магазините за бои и разлини майстори ми препоръчват различни неща:
    -спрей
    -паста, от тези с които се възстановяват пластмасовите брони
    -боя
    Ако някои е възстановявал HART TOP и е станал както се казва "като нов" нека да сподели.
    От стоенето на слънце и лака по металните елементи се е напукал и на места е паднал но тук е ясно. Благодаря предварително.
    Привет колега, и на фронти ми беше побелял капака и реших проблема като го мажа всяка година напролет с качествена черна вакса за брони и светва, ако искаш да е за постоянно ще трябва да го свалиш и го занесеш където боядисват ПВЦ брони, за да ти го боядисат както трябва

Коментар

От: Боядисване на HART TOP на Opel Frontera B

На мен ми казаха за някаква паста на ВЮРТ,но издържала половин година, може би е същото. Днес ме убеждаваха да ми го направят със спрей- било много устоичиво. Като цена и при двата начина няма голяма разлика само , че при спрея трябва да го облепя или да го свалям.

Коментар

От: Боядисване на HARD TOP на Opel Frontera B

Е може и сам

В почти всеки магазин за автобои продават специален грунд за пластмаси . Скъпичък е , но за един хардтоп отиват максимум 150-200 гр. , което е от порядъка на 5-6 лв.

След това : боя по вкус

Аз така си реших проблема с една пластмасова броня преди време на лека кола.
        Иначе и моя хардтоп е избелял , ама не ми пука . От чукарите още никой не ме е върнал за неизряден външен ( таванен ) вид
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз пробвах с една паста- освежител за пластмаса, но нямаше никакъв ефект. Цената и беше 6 лв. за 200 грама. Сигурно ще го боядисвам със спрей.Прав си, че от чукарите няма да ни върнат, но тя ми е колата и за градско и не ми е приятно да я гледам толкова грозна.

Коментар

ако ти се занимава сваляй хардтопа и го закарай да го направят както трябва,за мен всяка друга интервенция ще е временна.аз мисля да направя същото нещо обаче още не мога да разбера как се сваля,не мога и да намеря подобна тема във форума 2.2 16v 2000г.

Коментар

И според мен най- добре ще е да го сваля и да го дам да го боядисат. Сваля се като първо се премахнат страничните капаци , след което се сваля и хардтопа. Първо трябва да се свалят стъклата, защото много лесно чупят. Ще изчакам да спрат дъждовете, за да мога да използвам колата , че ми е единствена и сигурно ще го сваля да се боядиса.

Коментар

задното стъкло ще го сваля лесно а страничните...Имали някъд е уплътнения които има опастност да се скъсат.има и едни датчици за алармата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X