Здравейте,някой може ли да ми каже,с каква полираща гъба се втрива 1-ви номер паста,мека или твърда трябва да е тази гъба и съответно,като сменяме номера на полир-пастата,променя ли се твърдостта на гъбата за съответния номер и нещо друго,каква е разликата между,(Пастиране и Полиране),ако има дълбоки драскотини се минава на водно шлайфане и тогава 1,2-ри номер паста и така нататък,идеята е със всеки следващ номер,да се заличават следите от предходния номер паста,който е с по голяма абразивност,така мисля.И то целия процес маи си е (Пастиране) според мен де,тази вакса дето е за накрая,уж за запечатката и по дълготраен ефект,нанасянето ли е процеса полиране или полирането е за пастите с по ситен абразив,или нещо друго.Едва ли тези думи (пастиране и полиране)са синоними,напълно ми е ясно,че имат нещо общо.Но дали се отнасят,за един и същ процес или са два напълно различни такива,с една цел...Много искам да знам,каква е истината?.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пастиране и полиране
Свий
X
-
От: Пастиране и полиране
Личното ми мнение е,че пастирането е нанасянео на някаква паста,по някакъв начин върху лаковото покритие.
Полирането е комплекс от деиствия,за подобряване на вида на лаковото покритие,извършва се с машина и различни пасти и гъби.
На нова боя или лак може ка се почни с шлайфане с водни шкурки ,за премахване на структурата и след това минаване с пасти,за да се възвърне блясъка на лака.
За старите покрития,избягвам да ги шлайфам с шкурка,защото не се знае колко е дебел слоя и дали няма да се протрие и вместо да подобрим нещата,да ги влошим.
Ако питането ти е за пастите на 3М първата се ползво с твърда бяла гъба (може и да не е бяла,но да е твърда),а третата се минава с много мека гъба,обикновенно,черна.
Накрая се минава с гланц протектор или вакса,обикновенно на ръка с микрофибърна кърпа,целта е да се обере остатъка от предните пасти и да се запази по дълго ефекта от полирането.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар