Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване на резервоар за бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боядисване на резервоар за бензин

Колеги, трябва да боядиша един резервоар на мотор, но се чудя със спрей или с четка. Компресор нямам. С четка много не искам, че винаги, когато боядисвам с нея остават едни черти и си личи с какво съм боядисвал. Не успява така хубаво да се разлее боята и да стане като заводско. Със спрей обаче казват, че не е здраво. Не е изключено все пак да се разлее върху него бензин и не трябва да се вдига боята. Иначе първо с шкурка 300 и после 800 и накрая спирт и я нанасям. Дайте идея, че съм на кръстопът и не зная накъде. Ако боята стане много различна, ще свалям и калниците та всичко да е еднакво. Каква боя да избера?

От: Боядисване на резервоар за бензин

Ми,то спрейовете са обратноразтворими-ако го накапеш с разрадител се разтваря,боята дето ще я нанасяш с четка ,може и тя да е такава.Няма ли кой да ти удари едно рамо само за пръскането с някаква двукомпонентна боя (боя.втвърдител),ще стане най-прилично.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Абе няма бе. Пречудвам се пък дали да си взема в крайна сметка пистолет елктрически за 100 лева и да се оправи работата.

Коментар

Резервоара метален ли е?
        Yamaha Yz450F
        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Да, метален и искам да го боядиша в синъо. С четка не ми харесва. С спрей като, че е по-равномерно.

Коментар

От електрическите пистолети полза много няма. Стават за огради и метални врати или за лакиране на дърво. Ако все пак няма кой да ти го пръсне-спрей, отгоре задължително безцветен лак на 3-4 ръце, лакът разбира се да е на същият производител. Ако не се бърза при нанасянето на слоевете, резултатът е повече от задоволителен.

Коментар

Лакът ще издържи ли на случайно разлят бензин?

Коментар

Нито повече, нито по-малко от обикновените бои, с които са покрити резервоарите заводски. Не трябва да се разлива бензин поне 48 часа след изсъхването му.

Коментар

Благодаря, колега. А грунд да слагам ли след спирта? При положение, че резервоара е 6 литра колко спрея да взема?

Коментар

Грунда-не е задължително, но в името на естетиката е препоръчителен шприц-кит, след това шлайфане на 1200 водна и след това спирт. За 6 литра един флакон боя и един флакон лак са достатъчни. Мисля че дупликолор имат спрей и лак, ако слагаш и грунд-само на същата фирма, че веднъж с един уж много качествен, ама от друга серия грунд направих едни джанти на юфка. Та..по-добре не се занимавай да грундираш, важното е основата да е добре обезмаслена. Успех !

Коментар

Благодаря! Ще го боядисам, ама чакам слънце.Даже мисля да ги накисна в топла вода, за да имат повече сила. Ще трябва и да взема още един цвят за да ги отсека.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X