Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грижа за дъното на купето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грижа за дъното на купето?

Искам да попитам конкретно за моя случай, но ще се радвам ако допълнете и нещо, което не се отнася до него.
    Не знам как да го нарека, чувал съм ще го наричат Боди, по едноименната марка. Покритието по дъното на купето е нещо като гумиран асфалт или асфалтирана гума. При мен на места се лющи и пада. Интересува ме, как мога да го сваля, там където не се е надигнало. И как да нанеса ново покритие. Също може да ме посъветвате, добре ли е да сложа някакъв грунд преди това и какъв. С две думи да си поглезя количката, тази година е абитурентка и трябва да я поглезя малко.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

От: Грижа за дъното на купето?

Последното нещо, което "открих" като заместител на Боди-то, е полиуретанова уплътнителна паста, която се продава под формата на "салам" по железариите. Хване ли няма пускане. Под нея съм намазал с нитрогрунда на Боди 969. Предполагам, че епоксиден грунд ще държи повече. За почистването - телена четка на бормашина, длето или широк секач за чегъртане, прахова маска, предпазни очила и "майката". После избърсваш с кореселин или бензин и мажеш новата мазилка. Първо гледай да разбереш точно от кое Боди е мазано по колата. Ако е 950 си късметлия, защото е на нитрооснова и дори да не е идеално изчистено, МОЖЕ БИ няма да надигне новото покритие. Ако е намазано с 930 ти е свирено. Трудно се чисти до дъно и всеки опит да намажеш с нещо на нитрооснова е обречен на провал. И накрая - най-доброто почистване е на песъкоструйка. При нея не остават непочистени участъци.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:--obrabotka-na-fugi-.jpg
Прегледи:1
Размер:40.6 КБ
ID:5562904

Жълтите "салами" долу в дясно на снимката са разновидност на споменатата полиуретанова паста. Успех в "глезенето".
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

+1 за "салама". Може и с шпаклата да се нанася, успешно се "справя" и с дупки в пода.
      Публикувайте отговор

Коментар

Коко не знам, така си дойде колата, с това покритие. Може и оригинално да е. Значи ще има повече мамата... Както казвате, така ще го направя.

Коментар

Дебелите покрития имат проблем, от времето все някъде се нарушава целостта на покритието, прониква вода и започва да работи вътре. Аз бих почистил там където е отлепено и мазане само с качествен грунд две ръце примерно...
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Не е лошо като се прави тази обработка да се свали и от пода на купето всичко, което може да се демонтира, да се огледа внимателно и да се обработи. За вътре е достатъчно и два слоя от така наречените бои "Три в Едно". Нанасят се лесно с четка и има почти всякакви цветове, включително и металици.

Коментар

Първоначално публикуван от gkesov Преглед на мнение
              Не е лошо като се прави тази обработка да се свали и от пода на купето всичко, което може да се демонтира, да се огледа внимателно и да се обработи. За вътре е достатъчно и два слоя от така наречените бои "Три в Едно". Нанасят се лесно с четка и има почти всякакви цветове, включително и металици.
              Още един глас и две ръце за 3 в 1 на Оргахим!
              НО използвайте само и единствено оригиналният за тази боя разредител, който струва почти, колкото боята.
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                Последното нещо, което "открих" като заместител на Боди-то, е полиуретанова уплътнителна паста, която се продава под формата на "салам" по железариите. Хване ли няма пускане. Под нея съм намазал с нитрогрунда на Боди 969. Предполагам, че епоксиден грунд ще държи повече.
                Ако съм разбрал правилно процеса, първо се изчиства ръждата, грунд, и след него пастата.
                Необходимо ли е след пастата допълнителна обработка?
                Може ли някоя снимка на обработен детайл с полиуретанов (пълнител е правилното наименование) към днешна дата, да видим как изглежда след зимата??
                Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
                Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
                Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
                Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Моля да бъда извинен, че толкова късно виждам питането! Ще се опитам да снимам страницата, която съм закърпил преди две зими, но не е мита скоро.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Така, ето обещаните снимки на кръпката намазана с полиуретановия пълнител. Брат ми, ме подсети, че след това сме намазали с Боди 930 върху полиуретана. По запитването за последователността - обикновено мажа върху фабрично-чиста ламарина(кръпки), но когато се маже за ремонт на антикорозионното покритие, естествено, че трябва да е добре почистено от ръжда. Аз ползвам подръчни чегърталки(шила, секачи, отвертки, телена четка, флекс с телена четка ). След това мажа с преобразувател на Вюрт, защото около заваръчните шевове практически на другия ден вече има ръжда. След изсъхването му(не се бърше по упътване), мажа грунда на две ръце. После полиуретановата мазилка и накрая по желание боя или антикор.

Име:SS854764.JPG
Размер:382.1 КБ
ID:5577100

Име:SS854766.JPG
Размер:408.3 КБ
ID:5577101

Това е състоянието след две "софийски" зими. Смятам, че е прилично за аматьорско ниво !
                    Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря за снимките, Кольо.
                      Почивните дни ще се заема с праговете на витарата, и ще повторя твоя процес, след което ще нащракам няколко снимки..
                      Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Посочвам две подробности:
                        1. За нанасянето на полиуретана с четка - купуваш една бояджийска четка със средна широчина(около 5см) и я подстригваш до средата. Получаваш по-твърда четка, с чиято помощ ще размазваш по-лесно и на по-тънък слой полиуретановия пълнител.
                        2. Ако случайно решиш и ти да мажеш с Боди 930, вземи предвид, че това чудо не се боядисва с нищо отгоре. Винаги избива през горния слой. Ако ти трябва покритие с даден цвят, ще трябва да мажеш или пръскаш с Боди 950, което понася боядисване в цвят.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря за информацията.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            Посочвам две подробности:
                            1. За нанасянето на полиуретана с четка - купуваш една бояджийска четка със средна широчина(около 5см) и я подстригваш до средата. Получаваш по-твърда четка, с чиято помощ ще размазваш по-лесно и на по-тънък слой полиуретановия пълнител.
                            2. Ако случайно решиш и ти да мажеш с Боди 930, вземи предвид, че това чудо не се боядисва с нищо отгоре. Винаги избива през горния слой. Ако ти трябва покритие с даден цвят, ще трябва да мажеш или пръскаш с Боди 950, което понася боядисване в цвят.
                            Няма да мажа отгоре с Боди, ще го оставя на полиуретан. След това мисля да мина с 3:1 и най-накрая са ми PVC лайсните (говоря за праговете, които ще обработвам).
                            Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Вземи под внимание, че полиуретановия пълнител трябва да е много добре изсъхнал преди да намажеш отгоре това три в едно, защото в противен случай рискуваш боята да съхне една седмица(няма да кажа откъде знам) !!!
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X