Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да разкарам слънцето от покрива на колата си ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да разкарам слънцето от покрива на колата си ?

В закона е написано че 60% трябва да е боядисана в цвета въведен в талона. Ако е по-малко се вписва другото като втори цвят. На еспейса тавана е доста голям, но не вярвам да е повече от 20%, с броните ако са в друг цвят не мисля че би имало проблем.
    Иначе за промяна на цветовете се цакат доста кинти. Преди няколко години познат беше питал в КАТ и му казаха че сумата е 600лв.

Коментар

Ако е за фъна - боядисвай. Иначе срещу жегата единствената адекватна пасивна мярка е двойният таван.

Боите са хубаво нещо, но основната мощност с която слънцето ни цака е в инфрачервените лъчи, срещу които никаква боя не помага.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ако е за фъна - боядисвай. Иначе срещу жегата единствената адекватна пасивна мярка е двойният таван.

Боите са хубаво нещо, но основната мощност с която слънцето ни цака е в инфрачервените лъчи, срещу които никаква боя не помага.
        Позлатен таван не помага ли?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Позлатен таван не помага ли?
          Не твърде. Не бъркай с позлатените очила в тухларните.

Коментар

Бъркам го съвсем лаишки със златните топлинни щитове по спътници и военна техника. Не съм се ровил по въпроса никак.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
              ...
              Иначе за промяна на цветовете се цакат доста кинти. Преди няколко години познат беше питал в КАТ и му казаха че сумата е 600лв.
              Дали?
              Аз пък си мисля, че е на цената на нов талон и сверка на рамата на канал.

По същество
              Идва ми една идея - голям лист светлотразяващо фолио с подплата като това, което се слага на предното стъкло - мяташ върху тавана и предния капак и го фиксираш с 4 магнита... Дори би могло магнитите да са повече и да са закрепени в самия лист /ще стане като калъфче за айпад /
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                Дали?
                Аз пък си мисля, че е на цената на нов талон и сверка на рамата на канал.

По същество
                Идва ми една идея - голям лист светлотразяващо фолио с подплата като това, което се слага на предното стъкло - мяташ върху тавана и предния капак и го фиксираш с 4 магнита... Дори би могло магнитите да са повече и да са закрепени в самия лист /ще стане като калъфче за айпад /
                Това ще работи. Но ще трябва да го сгъваш и разгъваш. Иначе може да се допълни идеята с "крилца" - като на дамските превръзки, само че в случая за прозорците.

Коментар

В моята тема писах, но и тук да го спомена. С последните промени при облепване с фолио е достатъчно да бъде оставен само един отделен детайл непокрит и не е нужно никакво ходене до КАТ. Примерно капачката на резервоара. Копие от официално питане по този въпрос направено от 3М и отговора от КАТ го има във всяка фирма работеща с материали на 3М.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Едва ли твърдиш, че инфрачервените лъчи не се отразяват при никакви условия? Става и с боя, става и с фолио. Поне така твърди термометъра при мен.
                  Последно редактирано от elbgt; 28-06-13, 17:32.
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                    В закона е написано че 60% трябва да е боядисана в цвета въведен в талона.
                    Това значи ли че,мога да си облепя предния капак на джипа с черно карбоново фолио за да не се драска,основния е сив металик ?
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Да. Относно проблема на droba край Варна има човек който се занимава с облепяне на 3М фолио върху коли и дава гаранция 20 години. Обаче не знам как стои този въпрос с офроуд джипки.

Коментар

Първоначално публикуван от simeon40 Преглед на мнение
                        Да. Относно проблема на droba край Варна има човек който се занимава с облепяне на 3М фолио върху коли и дава гаранция 20 години. Обаче не знам как стои този въпрос с офроуд джипки.
                        Човека е намерен Чакам да му доставят голямо парче фолио.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                          Човека е намерен Чакам да му доставят голямо парче фолио.
                          После да кажеш какъв е ефекта, че може и ние с гайдите да си го турим.
                          Ама е убаво да попремериш някаква температура преди и след това.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

А така... правилно. Мери преди и след та да станем двама дето успешно сме отразили лъчение в инфрачервения спектър
                            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Дроба, какъвто е зевзек, такива данни ще ни изкара......
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Има и друг начин .При някои модели въпроса е решен със соларен люк захранващ вентилатора на парното.При достигане на определена температура в купето включва вентилацията.
                                Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                                Grand 3.1TD
                                0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X