Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Настройка на пистолет за боядисване.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Настройка на пистолет за боядисване.

    Здравейте, баща ми на времето е купил пистолет за боядисване. Той лично не е работил с него, а вуйчо ми и доста добре боядисваше. Аз не съм работил до сега, а вуйчо ми почина преди няколко години. Трябва да боядисвам една голяма врата и едни пана на оградата. Около 30кв.м площ за боядисване. Реших с пистолета да го правя. Днеска пробвах с вода как пръска и изобщо дали работи това чудо. Има 3 винта. Двата са в задната част, долния регулира положението на спусъка, горния регулира налягането на въздуха (нещо като редуцир). Третия регулира струята на боята ( в моя случай вода)
    Обаче като почнах да пръскам и пистолета пръска на интервали водата. От винтовете въртях и достигна едно положение в което почети постоянно пръска, но пак на моменти прекъсва струята. Това което ме притеснява е че струята прекъсва в различен момент. Направи ми впечатление че когато клатя на ляво и дясно пистолета, не прекъсва струята. Не знам каква е плътносстта на боята. Ако е по-лека от водата, предполагам че може да пръска по-добре.
    Имам още два пистолета, но на тях чашата за боя е от горната част. Приличат ми доста аматьорски. Тези дни при хубаво време ще пробвам с боя, но ако може да ме насочите в настройката, ще съм благодарен.

  • #2
    От: Настройка на пистолет за боядисване.

    Най-вероятно има запекла боя за това прекъсва заради някой боклук. Като за начало си вземи едно шише кореселин разглоби пистолета всичко дюза,игла и хубаво накисни в кореселин нека да престоят един ден и после с стара чета за зъби чистиш и обдухваш с въздух. И след това сбираш сипваш кореселин в казанчето и пръскаш. И трябва да се нормализират нещата. А за настройка трябва да кажеш какъв е пистолета и евентуално снимка да пуснеш.

    Коментар


    • #3
      От: Настройка на пистолет за боядисване.

      Гъстотата на боята е интересна. Намери картинка на такъв пищов. Редуцир не вярвам да има, има си дросел - затваря и отваря дупката на въздуха.

      Коментар


      • #4
        От: Настройка на пистолет за боядисване.

        Пистолета ми прилича много на този http://prodavalnik.com/pistolet-za-b...inks-i18593881# Има един винт още моя над тръбичката идваща от казанчето. Там при напълно развит болт ми пръска най-качествено. В задния край към ръкохватката има 2 винта. Долния ограничава степента на натискане на спусъка, а горния предполагам че си е редуцир, понеже го развих и е заострен на конус. Като го развивам се усеща как се увеличава налягането на изходящия въздух, което съответства и на по-голям дебит. Ще се опитам да направя снимка на моя пистолет. Нямам навик да нося фотоапарат за да снимам, а телефона ми няма.

        Коментар


        • #5
          От: Настройка на пистолет за боядисване.

          Здравей, колега! По въпроса с прекъсването - долното казанче обикновено иска по-високо ниво на материала в нвго. То затова и винаги остава солидна доза боя, понеже този модел не може да изпръска боята "до дъно". Освен това, като развиеш разпръсквача(двурогото нещо отпред), ще видиш дюзата. Провери дали е добре стегната. За регулирането - врътката, която ограничава хода на спусъка, ограничава и хода на иглата и от там и разхода на боя. Врътката за която казваш, че при развито положение е най-добре, регулира формата на петното - кръгло или овално. Третата врътка ти е за дебита на въздуха, но за професионална работа обикновено се ползва редуцир с манометър и филтър, който се навива на входа на дръжката. Последната регулировка е от положението на разпръсквача(двурогата джаджа на носа на пистолета) - когато "рогата" са в хоризонталната равнина, то петното се разтяга вертикално, когато са във вертикалната равнина - хоризонтално. Това е без картинката на твоя пистолет. Успех в разучаването и ползването му!
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

          Коментар


          • #6
            От: Настройка на пистолет за боядисване.

            Благодаря за съветите. Тези дни го дават все да препръсква и не е подходящо за боядисване. Като дойде по-хубав ден ще пробвам как работи. Междувременно ще разглобя пистолета и ще огледам обстойно за засъхнала боя.
            Това че е долно казанчето ми се струва че е по добро решение. Имам още 2 или 3 пистолета с горно казанче пластмасово. Доста са стари, но ми изглеждат пълна порнография. За това мисля с този да работя. По думите на баща ми е бил доста скъп. Купил го е втора ръка от заложна къща. Вуйчо ми доста е работил с него.

            Коментар


            • #7
              От: Настройка на пистолет за боядисване.

              Днеска пробвах как работи пистолета с боя. На око разредих боята да стане по-течна и каточели стана малко рядка. Трябва да задържа по-вечко за да се боядиса плътно, но почва да се разтича. Ако мина бързо и след това изчакам малко да засъхне, след повтарянето става горе-долу добре. Пръсках с автоемаилак, български, доста стар, може би на около 15 години.
              Като цяло съм доволен от пистолета. Сега ще търся уплътнител на чашата за боя, че от там протича и омазва цялата чаша от страни.

              Коментар


              • #8
                От: Настройка на пистолет за боядисване.

                Не разреждай на око, а така както е написано на кутията. За алкиден лак ползвай МРТ. Може и с бензин, но с МРТ гланца е по-траен.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

                Коментар


                • #9
                  От: Настройка на пистолет за боядисване.

                  На кутията не видях да има нещо написано за разреждане. Аз гланц не търся. Просто исках да скрия ръждите и заварките. Детайлите са от мотофреза и при първото ползване ще са налепени с достатъчно пепел, че гланца няма да ми е толкова голям проблем.
                  Имам 2 руски пистолета с горно казанче за боя, но те изобщо не може да се каже че пръскат, а се получава нещо като пикаене. Челсъм че има уред с който се мери гъстотата на боята. Има ли от някъде да си купя на достъпна цена. Предстои ми боядисване на врата и ограда. Мисля да го правя с пистолета. Преди малко купих гумен О-пръстен с който да уплътня чашата за да не излиза боя от нея. Надявам се да се науча да работя с пистолета. Това днеска ми беше първото боядисване с пистолет.
                  Това е пистолета с който разполагам Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5508.JPG
Прегледи:1
Размер:103.9 КБ
ID:5499529
                  Последно редактирано от dimich87; 08-07-13, 16:15.

                  Коментар


                  • #10
                    От: Настройка на пистолет за боядисване.

                    Вискозимер евентуално можеш да потърсиш от някой приятел, който има електрически пистолет за боядисване. Към техните комплекти имаше такива преди време. По-лесно и удобно ще ти бъде да си намериш или купиш една мерна линия за съвременните шприцове и бои, например от Глазурит. Можеш да ползваш скалата за 4:1 и да получаваш по този начин разреждане от 25%. Ако дюзата на пистолета ти е под 1.4, може да разредиш до 30%. Успех в начинанието.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

                    Коментар


                    • #11
                      От: Настройка на пистолет за боядисване.

                      Днеска боядисвах една стена с пистолета и малко се поизмъчих. Получава се нещо като плюене. Забелязах че когато го държа с насочена струя намалява плюенето. Компресора ми е от ифа и докато пръскам посточнно държи около 2 атм, но точно там ми е най-голямо плюенето. При намаляване на налягането от 4 атм, преди да стигне 2,5-3атм работи много чисто. Опитвам се да държа компресора в това налягане. Говорих тази вечер с един познат и ми каза че на 2 атм е добре като ми ги поддържа докато се пръска, но проблема идвал от пулсациите на постъпващия въздух в ресивере. Каза ми че трябвало голям ресивер. Закачих го на неговия компресор и наистина няма тези проблеми. Обаче компресора му е 500л бутилка.
                      Какво мога да направя за да работи добре? И пистолет с горно казанче дали би работил по-добре при тези условия?

                      Коментар


                      • #12
                        От: Настройка на пистолет за боядисване.

                        Пистолетите със долен казан,мразят гъста боя и ниско налягане.Пробвай със по разредена(стичането ти е в кърпа вързано,докато свикнеш),но може и да имаш проблем със отдушника на казанчето,нещо не го виждам на снимката,би трябвало да е маркуче от система свързано на U от казана към вилката за закрепване,ако не е почиствано,се създава вакуум и постепенно започва да пръска грозно.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

                        Коментар


                        • #13
                          От: Настройка на пистолет за боядисване.

                          Като гледам пистолета им възможност за работа с горно казанче сложи му едно отгоре и повечето проблеми ще ти изчезнат . Пистолетите с долно казанче са хубави но искат повече дебит въздух а ифовия компресор не може да го осигури . Нямаш ли устойчиви поне 3 атмосфери въздух забрави за добра "метла" и то при някои пистолети от по старите модели 3 атмосфери са абсолютния минимум .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                          Коментар


                          • #14
                            От: Настройка на пистолет за боядисване.

                            Гледам че си от Русе. Да вземеш да се завъртиш , да ти проведа един курс ли?
                            На сърбела майката му е чесането.
                            Борислав Борисов Русе О885 О37815

                            Коментар


                            • #15
                              От: Настройка на пистолет за боядисване.

                              Днеска ходих при един познат с голям компресор. Закачихме пистолета и каза че е много добър, но причината била в компресора ми. Разпрашава доста финна струя и доста бавно се работи с него. Каза ми че при много рядка боя пръска малко по-бързо боята, но се стича. След като се прибрах работих с пистолета, Една метална врата 2х1 я боядисвах около 20мин. Като около минута пръскам и 30-тина секунди изчаквам за вдигане на налягане. Отдушника на казанчето е една дупчица върху горното капаче. Не е запушено и не създава проблеми.
                              Горно казанче няма как да се сложи. От торе е винт за определяне на струята от точка в елипса.
                              Мисля си сега да търся пистолет с горно казанче, за любителски цели. Имам 2, но те изобщо не работят. Не знам обаче тези ментаци по магазините дали стават за нещо или са си хвърлени пари на вятъра.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X