Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване на джипката със спрей >?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боядисване на джипката със спрей >?

Здравейте, от известно време съм започнал един проек, който му доде време да бъде боядисан. В момента вабричният цвят по талон е тъмно сив. Та искам да си остане г/д същото, за да не сменям талона. Може ми ще го докарам до светло сив, ама смятам, че няма да е голям проблем. За цвета по-късно.
    Основната ми идея, взета от американските форуми е боядисване със спрей. Целта на упражнението е :
    - най-вече машината ще се ползва в гората, а външният и вид трябва винаги да е на ниво, следователно когато се изподраска от клоните или нещо бъде поужулено може да се пръсне по всяко време със спрейчето ;
    - не е нужна професионална намеса, щото за такава парички няма !

Това са основните ми мотиви. Знам, че няма да стане като от завода, но все пак няма и да е като сегашното крайно окаяно състояние.
    Въпростите са :
    1) Какъв спрей да взема - марка, най-добре е да е металик ?
    2) Каква основа да сложа преди спрея ?
    3) Накрая нещо от сорта на лак ?
    4) Имам опит със спрейчетата и знам, че не са най-доброто нещо, ама все пак препоръчайте нещо добро !

Благодаря ! За сега това са основните въпроси. Вече съм решил, само остава да преценя окончателно цвета и да си взема найлон за стъкмяването на домашна бояджийница

Поздрави !
    п.п. Идеята ми е веждите и около 1 педя над праговете да е в друг звят - черно или бежово-златист, това ще бъде ли проблем пред власт имащите ?

От: Боядисване на джипката със спрей >?

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    Здравейте, от известно време съм започнал един проек, който му доде време да бъде боядисан. В момента вабричният цвят по талон е тъмно сив. Та искам да си остане г/д същото, за да не сменям талона. Може ми ще го докарам до светло сив, ама смятам, че няма да е голям проблем. За цвета по-късно.
    Основната ми идея, взета от американските форуми е боядисване със спрей. Целта на упражнението е :
    - най-вече машината ще се ползва в гората, а външният и вид трябва винаги да е на ниво, следователно когато се изподраска от клоните или нещо бъде поужулено може да се пръсне по всяко време със спрейчето ;
    - не е нужна професионална намеса, щото за такава парички няма !

Това са основните ми мотиви. Знам, че няма да стане като от завода, но все пак няма и да е като сегашното крайно окаяно състояние.
    Въпростите са :
    1) Какъв спрей да взема - марка, най-добре е да е металик ?
    2) Каква основа да сложа преди спрея ?
    3) Накрая нещо от сорта на лак ?
    4) Имам опит със спрейчетата и знам, че не са най-доброто нещо, ама все пак препоръчайте нещо добро !

Благодаря ! За сега това са основните въпроси. Вече съм решил, само остава да преценя окончателно цвета и да си взема найлон за стъкмяването на домашна бояджийница

Поздрави !
    п.п. Идеята ми е веждите и около 1 педя над праговете да е в друг звят - черно или бежово-златист, това ще бъде ли проблем пред власт имащите ?
    Аз бих пробвал с "протекта" някоя от западните производства ,че имат много цветове и със добро мече ( има из нета много за тоя начин). Няма основи, може върху ръжда, супер устойчива лесна за поправки. Стяга супер бързо.Не стича... Доста коли има навън така направени отдавна и стана нещо като модерна техника по едно време даже за постигане на "кадифен" ефект.
    висете отпуснато

Коментар

винаги ще си личи и ще има петно - освен ако не пръскаш цял детайл. За да стане добре си трябва няква основа, някакъв спрей - после и едно дето бояджиите му викат "преливка" и някакъв лак на края и то ще излезе златно.
      Я го направи мат, вземи си един хубав матов лак и с едно мече си го търкаляй (предполагам, че идеята не е след всяка разходка да го правиш пак лъскав паркетник)
      Иначе се сещам за един вариант дето боята е много издръжлива, но финансово не знам колко е изгодно. Керамична боя или боя с керамичен лак беше.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Здравейте, от известно време съм започнал един проекТ, който му доде време да бъде боядисан. В момента вабричният цвят по талон е тъмно сив. Та искам да си остане г/д същото, за да не сменям талона. Може ми ще го докарам до светло сив, ама смятам, че няма да е голям проблем. ...........?
        Предвид алкохола който съм изпил за "вечерно разпускане" и правописните грешки в твоя пост........звънни утре на трезво да си говорим за боя ( аматьорски ) става с компресор и пистолет по-евтино........
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ако идеята е да не се драска има вариант и да се облепи с фолио. Няма драскане, освен ако не го закачиш на някои много стабилен клон. Ако това се случи вземаш си ново парче и облепяш детайла

Коментар

И аз я мислех тази процедура. Взех една паста, за премахване на драскотини. Но с времето осъзнах, че съм си взел джип, не за да го пазя лачен и да се хваля, че го имам, а за да го карам по горите.
            За мен, тази процедура е безсмислена, при положение, че ще го вкараш отново в гората, а клоните само това чакат.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

В момента джипа е с 3 различни цвята (врата, преден капак и калник). Да не говорим, че целия е учукан и свит. Та ще трябва да се изчукат ламарините, да се китва, абе подготви като хората. Ако го оставя така, ще се загуби целият смисъл от новото окачване, големите гуми, новите джанти... За това боядисването е задължително, просто трябва да кажете какъв спрей да ползвам.

Предвид алкохола който съм изпил за "вечерно разпускане" и правописните грешки в твоя пост........звънни утре на трезво да си говорим за боя ( аматьорски ) става с компресор и пистолет по-евтино........
              Нямам навика да звъня на хората и да ги занимавам с моите глупости. Много пъти си ми предлагал да позвъня, ама никога не съм. Най-вече щото по телефона работа няма да свършим, а само ще ти отнема от времето. Ако бях по-близко, нямаше да се отървете от мен .
              * Компресор имам - самоделен. Пистолет за боядисване нямам, а до колко знам хубавите са цифра, а и не знам компресора дали е подхудящ. А както и имам намерение да сложа метали ... Хептен няма да се получи.

Поздрави !
              п.п. Никой не каза нищо, дали ще е проблем веждите и праговете да са в друг цвят ?

Коментар

Аз замазвах по буса със спрей разни петна с ръжда, че ми е все тая за неговата боя и вид. Ами не е гот. Свършва бързо, стича повече и като цвят не ми допадна, а и избор няма. Дедо Владо прав, с пистолет и компресор. Хубав пистолет не ти трябва, аз си взех един в комплект с още неща и си е супер. Демек всеки пистолет от 20 до 100 кинта ще ти свърши работа... Имаше нещо за друг цвят, примерно до 5 или 10, но май до 5% от повърхността не е проблем да е друг цвят, после се отразява в талона... но може и да бъркам.

Коментар

Спрейовете на дупликолор са с добро качество.Имат цветове,има и лак.Основата е грунд или филер,но този на спрей е гола вода.
                  Обаче,да смесваш понятията " външният и вид трябва винаги да е на ниво" и боядисване със спрей,е лекинко несериозно.
                  Щом имаш компресор вземи си един пистолет за 40-50 лв. и си решаваш трайно проблема.Боя има и относително евтина-българси металик 30-35 лв. литър,лака тръгва,пак от около 30 лв.Качеството е поносимо.Особенно за горска машина.
                  То и тука,като с уоки токитата-или нещо дето е горе долу за 22 лв,или нещо дето върши работа,но е скъпо и иска лиценз
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Да дупли са добри. Аз бих препоръчал да е мат, а не гланц.

Коментар

Скромният ми опит със боядисване със спрей е от студентските години.Бях си купил едно волво 345 с неугледен вид и пред умиране.Смного мерак го докарах до боя.Ама студент без пари-жив дявол.Накупих спрей и започнах бавно и внимателно.......резила беше по три спрея за калник,4 за капак и таван.Получи се повече от добре........за няколко месеца.После спрея остаря от слънцето,взе да се мие и да цапа като го пипнеш.Гадна работа........критиките и подигравките на колегите ми оставанаха ........ Е това с материали от 1999-2000 година.По добре както ви е писъл колегата по горе-пистолет и боя самоделно,гледам че разни познати ползват и инфрачервени уреди за отопление за печене на боята с приемлив успех.А и ако не е металик а обикновенна боя може винаги да си пребоядисате детайла и после да пастирате останалата част и да изглежда като паркетник.Лично аз съм за психиатрия с цветове и външен вид.Колата ми е със три-четири цветен хамелион и се коригира всяка година, три пъти за 6 години е пребоядисвана цялостно.И то без да има катастрофа-просто е ежедневка в софия с около 80 км на ден преход.Както се шегува жената-автомобил за 2500 лева с боя за 3000 лева..............по добре не се вманиачавайте това си е сериозен разход.
                      Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Не се занимавай със спрей. Няма такъв който да ти свърши работа за цял автомобил. Ако става въпрос и за металик или перла, филма е доста серии и със спрей е комедия.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Ако идеята е да не се драска има вариант и да се облепи с фолио. Няма драскане, освен ако не го закачиш на някои много стабилен клон. Ако това се случи вземаш си ново парче и облепяш детайла
                          Това с фолиото е много добър вариант ама не е ли малце скъпо . Аз по принцип си мечтая отдавна ..
                          Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

... - най-вече машината ще се ползва в гората, а външният и вид трябва винаги да е на ниво, следователно когато се изподраска от клоните или нещо бъде поужулено може да се пръсне по всяко време със спрейчето ; ...
                            Избираш си едно от двете: или караш най-вече в гората, или имаш външен вид "на ниво". Ако ще тичаш след всяка драскотинка да боядисваш - по-добре не вкарвай колата в гората.
                            Това спрейовете са умряла работа. Да напръскаш с тях примерно тръбна броня или нещо подобно - бива. Ама по купето не мисля, че ще ти върши работа. Доста са нетрайни тези бои и разликата между старо и пряснобоядисано ще си личи. Добре са ти казали колегите - вземи си пистолет към компресора и карай с него. Вероятно ще ти е и по-евтино.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

И сега... в понеделник ще тичам за пистолет, а по-специален ли трябва да е ако реша да ползвам металик ?
                              - Не преувеличавайте ! Под "на ниво" имам предвид нещо дето поне е в един цвят .
                              * Първоначалната ми идея беше да е мат, обаче в последствие се разубедих, щото много му личи като се надраска от клоните. Пък и там със спрей е абсурд, все пак след като свърша с боядисването не ми се ще джипа да изглежда сеедно не е виждал боя от десетилетие

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X