Здравейте колеги, имам проблем с много упорита ръжда в охладителната система, най зле е положението с парното, до момента поне 10 пъти промивам цялата система с маркуча протича чиста вода зареждам с нов антифриз и след няколко дни отново парното е затлачено, та конкретно питането ми е към някой с добри познания в химията, реших да третирам системата с някакъв препарат но се колебая кое е правилно с киселина или с основа и след това мисля да заредя системата с червен синтетичен антифриз, добре е препарата за третиране да не е агресивен към алуминия че съм с чисто нов радиатор
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Корозия в охладителна система с чугунен блок
Свий
X
-
От: Корозия в охладителна система с чугунен блок
Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнениеДоста сложно положение.Алуминий,гума,пластмаса,чугун сигурно изпускам още нещо.ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
Който кара/е карал с вода вместо антифриз... И не ти трябва червен, той е за изцяло алуминиеви двигатели. Синият е достатъчен за защита. Моят блок също е чугунен, но антифризът си е синичък и бистър... пет години вечеТова последното не за хвалба, но...
Този линк може да свърши работа, щом е толкова сериозно положението с ръждата:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=38326
Коментар
-
Чувал съм само за киселинни препарати. Алуминият се разтваря в основни разтвори. Варовиковите отложения и железните окиси реагират с киселина.
Основната съставка на препаратите е лимонена киселина. Купи си едно кило, че е десетки пъти по-евтино от малките пакетчета по няколко грама.
Коментар
-
Ами предишния собственик е карал с вода, тази тема я видях ама в нея става дума за ръжди по калници и рами , та незнам да не даде фира новия радиатор, направих един филтър и ще го монтирам на входа на парното да обира тинята
пп. Намерих една добавка съдържаща -Содиум цитрате пише да се третира 10 минутиПоследно редактирано от auto_marin; 01-02-13, 21:58.ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250
Коментар
-
Опитай се да промиеш добре не само радиатора, а и двигателя. Аз бих отворил двигателя от долу а от горе да надуя с маркуча. Ако е достатъчно силна струята и да минава навсякъде може да се запали и да поработи малко тама. След това зареждане с антифриз.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар