Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Корозия в охладителна система с чугунен блок

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Корозия в охладителна система с чугунен блок

Здравейте колеги, имам проблем с много упорита ръжда в охладителната система, най зле е положението с парното, до момента поне 10 пъти промивам цялата система с маркуча протича чиста вода зареждам с нов антифриз и след няколко дни отново парното е затлачено, та конкретно питането ми е към някой с добри познания в химията, реших да третирам системата с някакъв препарат но се колебая кое е правилно с киселина или с основа и след това мисля да заредя системата с червен синтетичен антифриз, добре е препарата за третиране да не е агресивен към алуминия че съм с чисто нов радиатор
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

От: Корозия в охладителна система с чугунен блок

Доста сложно положение.Алуминий,гума,пластмаса,чугун сигурно изпускам още нещо.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
      Доста сложно положение.Алуминий,гума,пластмаса,чугун сигурно изпускам още нещо.
      Има и месинг, радиатора на парното

Коментар

Който кара/е карал с вода вместо антифриз... И не ти трябва червен, той е за изцяло алуминиеви двигатели. Синият е достатъчен за защита. Моят блок също е чугунен, но антифризът си е синичък и бистър... пет години вече Това последното не за хвалба, но...
        Този линк може да свърши работа, щом е толкова сериозно положението с ръждата:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=38326

Коментар

Чувал съм само за киселинни препарати. Алуминият се разтваря в основни разтвори. Варовиковите отложения и железните окиси реагират с киселина.
          Основната съставка на препаратите е лимонена киселина. Купи си едно кило, че е десетки пъти по-евтино от малките пакетчета по няколко грама.

Коментар

Ами предишния собственик е карал с вода, тази тема я видях ама в нея става дума за ръжди по калници и рами , та незнам да не даде фира новия радиатор, направих един филтър и ще го монтирам на входа на парното да обира тинята

пп. Намерих една добавка съдържаща -Содиум цитрате пише да се третира 10 минути
            Последно редактирано от auto_marin; 01-02-13, 21:58.

Коментар

Точно по този начин се чистят парни и водогрейни котли от ръжда и накип, но при тях няма алуминий и месинг, това е вярно. Но пък инхибиторът нали е точно за това - да не пипа киселината метала.
              Котлите стават като новички.

Коментар

Опитай се да промиеш добре не само радиатора, а и двигателя. Аз бих отворил двигателя от долу а от горе да надуя с маркуча. Ако е достатъчно силна струята и да минава навсякъде може да се запали и да поработи малко тама. След това зареждане с антифриз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X