Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване с лак-мат върху металик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боядисване с лак-мат върху металик

Случайно попаднах в магазина на Glasurit (като ми го представиха като магазина с най-качествените и съответно с най-високи цени, магазин за авто и не само бои, а и с най-голямо разнообразие на бои и лакове).
    В магазина се заговорих с консултантите че се продава лак-мат за металик.
    Въпроса ми е, дали мога да "пръсна" колата с този лак-мат направо върху металика които си е оригинално на колата, и какво ли ще се получи?
    И другият въпрос - като го "пръсна" дали трябва да сменям талона.

От: Боядисване с лак-мат върху металик

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
    Въпроса ми е, дали мога да "пръсна" колата с този лак-мат направо върху металика които си е оригинално на колата, и какво ли ще се получи?
    И другият въпрос - като го "пръсна" дали трябва да сменям талона.
    Според мен, този лак е предвиден за покритие на новонанесена боя. Върху оригиналния металик вече има нанесен лак, обикновено гланц. Нанасянето на различни по структура лакове един върху друг според мен няма да доведе до очаквания резултат, но все пак в магазина би трябвало да могат да дадат пълна информация по въпроса.
    Талон се сменя само при промяна в основния цвят или добавяне на графични елементи с рекламна или декоративна цел. Лакът, макар и с друга структура, не мисля, че спада към тия категории.
    Последно редактирано от stargazer; 15-11-11, 09:54.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Въпроса ми е,...
      .Питай направо " taran " и " Филип Георгиев "като най-изтъкнати форумски бояджии
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        .Питай направо " taran " и " Филип Георгиев "като най-изтъкнати форумски бояджии
        Ми да земат да кажат и на нас бе, че ми стана интересно
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Отъркай я на вода с 1500 и стреляй!
          Това на Glasurit не е нищо друго освен лак+матпаста.
          Със същия успех можеш да вземеш друг лак добавяш 30% матпаста, втвърдител, разредител, бля, бля и стреляш.
          Ама като държиш да е Глазури, ако изобщо е Glasurit, де...
          Щото на повечето места уж продават Sikens и Glasurit, а то всъщност BODY или NOVOL.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Относно лак мата пръска се след металика като нормалния прозрачен лак,аналогия е лайстните пояса на по старите мерцедеси 190,124,140,210....аз препоръчвам друг вариант прозрачен лак +мат паста питай в магазина на глазурит,иначе е много качествен

Коментар

В магазина се заговорих с консултантите че се продава лак-мат за металик.
              Веднъж попитах един такъв ''консултант'' колко пъти е хващал бояджийски пистолет.....
              Оказа се, че е хващал само тия, дето са мостри в магазина.....

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                Отъркай я на вода с 1500 и стреляй!
                Това на Glasurit не е нищо друго освен лак+матпаста.
                Със същия успех можеш да вземеш друг лак добавяш 30% матпаста, втвърдител, разредител, бля, бля и стреляш.
                Ама като държиш да е Глазури, ако изобщо е Glasurit, де...
                Щото на повечето места уж продават Sikens и Glasurit, а то всъщност BODY или NOVOL.
                Вярвай,не е лак с мат паста.Макар и да не съм ползвал на Глазурит,но на Сикенс с мат лака ефекта е съвсем различен от лак с добавена мат паста.Пробвал съм и с до 70% мат паста,все си стой с ефект "стар Москвич".Пробвал съм и на Макс Майер,но не е толкова добър.
                Иначе за надлакирането съм съгласен,ако в момента возилото е в добро състояние,разглабяш каквото е нужно шлайфаш на 1000-1500 и лакираш.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

(като ми го представиха като магазина с най-качествените и съответно с най-високи цени, магазин за авто и не само бои, а и с най-голямо разнообразие на бои и лакове).
                  Съгласен съм само, че са най-скъпи- за останалото може да поспорим...

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                    Вярвай,не е лак с мат паста.Макар и да не съм ползвал на Глазурит,но на Сикенс с мат лака ефекта е съвсем различен от лак с добавена мат паста.Пробвал съм и с до 70% мат паста,все си стой с ефект "стар Москвич".Пробвал съм и на Макс Майер,но не е толкова добър.
                    Иначе за надлакирането съм съгласен,ако в момента возилото е в добро състояние,разглабяш каквото е нужно шлайфаш на 1000-1500 и лакираш.
                    То пак зависи какъв ефект искаш да постигнеш- на мен лично на MaxMeyer по ми допадат, но е въпрос на навици и вкус,

Коментар

Ама върху металик кво става с матлак?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На Макс Майер е много добър за полуматови детайли,като лайсните на Мерцедес и други подобни,но за излезлите на мода черно-матови Г-класи се спрях на Сикенс.Ма това беше отдавна...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Ама върху металик кво става с матлак?
                          Нищо,какво очакваш да стане,отдолу си се вижда същото,но през матовия лак.Той също е прозрачен.Е,ако базата е с ефектни перли,дето при различна светлина си менят цвета е възможно,този ефект да се притъпи,ма не е болка за умиране.И без това има цветове,които разбираш,че са металик само при ярка слънчева светлина.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                            Нищо,какво очакваш да стане,отдолу си се вижда същото,но през матовия лак.Той също е прозрачен.Е,ако базата е с ефектни перли,дето при различна светлина си менят цвета е възможно,този ефект да се притъпи,ма не е болка за умиране.И без това има цветове,които разбираш,че са металик само при ярка слънчева светлина.
                            Т.е. освен че всяка капка дъжд ще се вижда от километър няма да има друга съществена разлика с обикновения лак?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Т.е. освен че всяка капка дъжд ще се вижда от километър няма да има друга съществена разлика с обикновения лак?
                              Нещо такова ,както казва колегата,въпрос на вкус.Имам един познат,дето си боядисва колите в Нато грийн.Последната беше Поло 80 и някоя година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X