Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добро решение за Москвич 408 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добро решение за Москвич 408 ?

Стигнах до момента в който трябва да мисля вече за боядисването на този така добре познат за повечето хова във форума, Москвич 408 Стигнал съм до това дередже...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:N6233242.jpg
Прегледи:1
Размер:126.6 КБ
ID:5944465Натиснете снимката за да я уголемите

Име:N6233244.jpg
Размер:134.5 КБ
ID:5944466Натиснете снимката за да я уголемите

Име:N6233245.jpg
Размер:128.2 КБ
ID:5944467

Където има дребни ръждички ще ги мина с телената четка, а от външната страна може направо с ъглошлайф с диск с ламели шкурка, ръждопреобразовател... и след това?
    Идеята ми е епоксиден грунд(казват, че оргахимския бил добър?) навсякъде, коша направо с бяла боя(база и лак), а за външната страна мисля с някакво шагре( новол имаха някакво бяло) и една ръка боя за поизравняване на цвета с този на купето отвън.Бял ще е Москвича. Като идея е това, но възникват няколко въпроса....
    1. На места има нужда от леко китване.Там където е кърпен.Може ли да китвам гола ламарина ?
    2. Може ли да пръскам "мокро върху мокро", че тея изкилиферчени чупки нямат шкурене после....
    3. До каква минимална температура може да се пръска? Мисълта ми е да му изкарам "носа" навън, да го пръсна и да го вкарам обратно в гаража да съхне. Гаража ще гледам да го затопля доколкото мога.
    За сега май е това.Приемам всякакви критики и идей за по-добър резултат. Като цяло бюджета не е много голям, така че търся добро съотношение качество/цена

От: Добро решение за Москвич 408 ?

Най-общо-където няма ръжда не мажи с ръждопреобразовател.Където има гол метал задължително грундирай,епоксидният грунд е добро решение,можеш да нитваш върху него.Оргахимския не е лош,но съхне изключително бавно.Има акрилни грундове(шпри) които позволяват мокро в мокро.Невиждам смисъл да пръскаш в коша база-лак.
    За трудните места има разни абразиви шкурка на гъбички и дунапренчета,скочбрайт и т.н,които ще ти улеснят живота.Повечето химий спират да работят под 10* по целзии.Но и при 15-тина градуса процесите доста се забавят.
    Успех.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Върху Оргахимския епоксиден грунг трудно хваща боя ( след известно време каквото е нанесено върху него пада) .Аз използвам грунд на "Спринт"http://corect.comunicatorbg.com/index.php/using-joomla/grundove/epogrund ,скъп е но пък е вълшебен .
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Възможно ли е да се постигне еднакъв цвят....да пръсна коша с акрилна боя, а само отвън да го мина с база и лак ?

Каква е цената на този грунд? Там където има нужда от китване по заварките, първо да го мина с ръждопреобразователя, кит и след това с-мата мокро върху мокро(грунд и акрилна боя)? Целта ми е да го напръскам на жеднъж, че се надявам да хвана последните топли дни и няма да имам много време да чакам да съхне да шкупя пак и така няколко пъти...

Коментар

Имам един въпрос... Намират и се разни детайли по интериора, които оригинално са боядисани черни, но покритието лесно се люпи. Въпросът ми е има ли нещо като 2в1 боя и грунд, за да пребоядисам нещата - някой са железни, други от цам.

Коментар

Така като гледам снимките, мини го минимум още един път с телената четка.Ръждите може с една четка да ги напоиш с кореселин и да ги минеш с телената четка.Повърхностните се чистят лесно така.Иначе малко по дълбоките, искат и шкурене.
            НЕ КИТВАЙ ВЪРХУ ГОЛА ЛАМАРИНА.

Когато си приключил с чистенето на ламарината, пръскай активен грунд.Най бюджетен ти е фосфатния (уошпраймър или нещо от сорта).Върху него китвай, като при търкането, ако претъркаш грунда, трябва да го припръскаш отново.Може и цинков, по добър е но по скъп.
            Върху такъв грунд може да китваш и да пръскаш филера.
            Иначе идеята с боядисването през вратата на гаража, не е много добра да ти кажа.Ше духне един вятър и ти отиде работата на кино.Ако ще го пръскаш сам, вземи си наеми една камера за един ден... Там и ще се темперира и ще е чисто и ще ти стегне боята.

Коментар

Последното минаване с телената четка, шкурки и подобни мисля да го направя непосредствено преди пръскането. Вероятно това ще стане като се затопли времето.... сега махам "грубото" . Да имаш и някакво решение на другия ми въпрос за детайлите, че поне сега в студа тях да наглася, да са готови за монтаж.

Коментар

Първоначално публикуван от Caxo Преглед на мнение
                Имам един въпрос... Намират и се разни детайли по интериора, които оригинално са боядисани черни, но покритието лесно се люпи. Въпросът ми е има ли нещо като 2в1 боя и грунд, за да пребоядисам нещата - някой са железни, други от цам.
                Има на "Боди" черен мат

Коментар

За детайлите, не знам какво да ти кажа-има боя и боя.Не съм много запознат ЦАМ с какво се боядисва, за пластмасите си има бои специални.
                  Ако са копчета и врътки, предлагат се разни видове устоичиви бои.Примерно полиуретанови, с които боядисват МДФ-ите по тея кухненските истории.Просто трябва да се позачетеш... но това са малко насочващи идеи, не ги приемай като готово решение.Просто трябва да потърсиш информация, какво се ползва в такива случаи, за да не ти се лющи по натам.Аз не съм толкова навътре, щото не ми се е налагало да търся.

Коментар

Първоначално публикуван от Caxo Преглед на мнение
                    Прахово и забравяш за люпене,особенно ЦАМа.Ако искаш ми ги прати по еконт,аз ще ги боядисам и ще ти ги върна.За услугата ще почерпиш някой път,кат се видим.Условието е да са добре почистени и да издържат на 200 градуса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X