Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Захабени ляти джанти - почистването им?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Захабени ляти джанти - почистването им?

Става въпрос за лекия ми автомобил, на чиито външен вид държа.

Предишния собственик на колата нещо не е бил много грижовен по отношение на чистотата - или поне тия, дето са го чистили, не са били достатъчно съвестни.

Проблема ми е следния - в лятите джанти - сребристо-лъскави, има доста сериозно количество отпадъци от феродо и още нещо, което е много яко свързано с повърхността на джантата.

Не се сетих да снимам, но тези отлагания са само между спиците - или в отворите на джантата. Другите повърхности са добре изглеждащи.

Опитите за почистване с разни разтворители не дадоха никакъв ефект.

Почистването с шкурка определено ще ме докара до бояджията, което се стремя да избегна.

Преди няколко дни видях в една тема ноу-хау, което ме запали - става въпрос за употреба на препарат за почистване на загорели домакински съдове, и готварски фурни.

Пробвах с няколко марки, като с една от тях имаше някакъв резултат - за съжаление - недостатъчен.

След накисване - яко - с тампони, напоени с препарата, и още по-яко търкане - ефекта беше предимно от търкането.
    Действително, някой от петънцата паднаха, но в голямата си същност съм по-близо до изходното положение, отколкото до блестящия външен вид.

Естествено, песъкоструене, грундиране и боядисване е кардиналното решение, но все пак - ако имате идеи за химическото почистване на замърсяванията , моля да ги споделите.

От: Захабени ляти джанти - почистването им?

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Естествено, песъкоструене, грундиране и боядисване е кардиналното решение, но все пак - ако имате идеи за химическото почистване на замърсяванията , моля да ги споделите.
    Сам си си отговорил.
    Пясък и лак!

Коментар

Пробва ли с преобразовател за ръжда? Обикновен зелен български. За ръжда не е нищо особено, но за такива петна често върши добра работа.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Пробва ли с преобразовател за ръжда? Обикновен зелен български. За ръжда не е нищо особено, но за такива петна често върши добра работа.
        Със български - зелен - не съм пробвал.
        С Вюрт - не става нищо..

Утре ще им ливна една зеления, да видя какво ще излезе.

Благодаря за съвета.

Коментар

Защо бягаш от пясъкоструя? С пясъкоструй и прахово боядисване стават като нови, буквално. А и цветове и отенъци - дал господ.

Имам едни паджерови. Пароструйка, няколко вида химии, и само повърхностен ефект. После ненадейно отидох да ми пясъкоструят и прахово боядисват носачите. След видяното нямам никакви колебания. Неразличими са от нови.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз нямам никакви съмнения относно правилността и ефекта от песъкоструенето.
            И това ще е последния ход.

Въпроса ми е продиктуван най-вече от факта, че състоянието и вида да джантите е отлично, изключая тези замърсявания. И затова ми се ще локално да почистя.

Нямам представа от цени на такава услуга - без праховото - там има кой да помага...

А и не знам в Пловдив кой се занимава с песъкоструене..

Коментар

На моя му изгоря лампата,ако ги донесеш ще му я сменя.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                ...и още нещо, което е много яко свързано с повърхността на джантата.
                Не се сетих да снимам, но тези отлагания са само между спиците - или в отворите на джантата. Другите повърхности са добре изглеждащи...
                Това са частици от дисковете. Излитат от повърхността им прегряти и се забиват точно там по джантите. Като имаш предвид как са попаднали, според мен и махането им ще става само по същия начин - механично.

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                  На моя му изгоря лампата,ако ги донесеш ще му я сменя.
                  Май темата отиде за затваряне.
                  Лампата ще я сменя аз

Утре ше те търся.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X