Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване на пластмасови детайли в купето

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Боядисване на пластмасови детайли в купето

    Здравейте,

    Имам някакви пластмасови детайли в купето на ТЛК-то, които не ми харесват в какво състояние са - някои са боядисвани (лошо), върху други е лепено нещо (и отлепено в последствие) от предишния собственик.

    Имате ли информация къде мога да пребоядисам качествено тези детайли? Освен пребоядисване, другите варианти са тапициране (не е желателно, тъй като става дума за багажника, където може да се прокъса лесно тапицерията) или да се облепят със фолио (май е трудно за изпълнение).

    Засега знам, че Тояга правят такива неща (боядисване на пластмаси), но ще е добре ако имам и алтернативи..

  • #2
    Re: Боядисване на пластмасови детайли в купето

    Ако могат да се свалят детаилите и не са много криви става много лесно с ПВЦ фолио и сешуар.
    За боядисване трябва да се изтъркат с шкурка 1000 и после боя. Виждал съм спецялен спреи за боядисване на пласмаси от интерйора но къде да ги търсиш не знам. В бояджииските магазини пълнят металик в спреи. Един флакон металик и един флакон лак. Лака е много твърд така че ще издържи доста търкане. Ако не искаш да е металик можеш да ползваш обикновена акрилна база и пак отделно лак. Преди това пласмасата трябва да се мине с пластификатор за да е по сигурно че боята няма да почне да ле люпи.

    Коментар


    • #3
      Re: Боядисване на пластмасови детайли в купето

      Някои от детайлите не са със съвсем правилна форма и затова вероятно ще отпадне варианта с фолиото (предпочитам всички да са еднакви)..

      За спрейовете и лака добре, но не съм сигурен дали мога да свърша всичко това сам и добре или ще го оклепам като предишния собственик.

      Май е най-добре утре да направя няколко снимки за да видите за какво става дума.

      Коментар


      • #4
        Re: Боядисване на пластмасови детайли в купето

        Ако го направиш сам ще ти достави по голямо удоволствие.


        Затриваш ги с водна шкурка 1000 навсякъде особено по ъглите.

        Измиваш ги с ВОДА и чакаш да изсъхнат.

        Там където боядисваш не трябва да има прах.

        Рзклащаш хубаво флакона. Добре е да се стопли малко на слънце че понякога налягането свършва преди да е изпръскана цялата боя. Това става и когато пръскаш с много наклонен флакон. Спрея дърпа боята от доло.

        Поставяш детаила хоризонтално - ако има възможност.

        Хвърляш мъгла от 50-60см. По детаила трябва да останат много и ситни точици. Помагат да не го улееш при първата ръка. Изчакваш да изсъхнат.

        Почваш от наи-кривите места като свързваш боядисаното. При различните спрейове струята е различна но общо взето пръскаш от дваисетина сантиметра. За да не уливаш трябва постояно да си движиш ръката и да не пръскаш продължително на едно място.

        На големите и равни части нанасяш черти като ги сливаш една до друга. Започваш да пръскаш преди детаила и спираш след като чертата излезе от него.

        Като пръскаш ще видиш че става хубаво и ще пръскаш още и още за да стане по добре. Е точно тогава ще го улееш. От един път и с една ръка не става. Нанасяш тънак слои и чакаш 10-15мин да изсъхне. После втора трета ръка. Ако се наложи и четвърта.


        С черен мат се боядисва наи лесно. Почти е невъзможно да улееш.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X