Колеги ще съм ви много благодарен да споделите опит по въпроса. На места по колата ми има избила ръжда, средната големина на петната е около размера на 2ст. Значи това което мисла да направа е да мина местата с ръжда със ситна шкурка, след това с тампонче да намажа с грунд, и като засъхне да мина отгоре с друго тампонче с цвета на колата, който предварително ще е забъркан от майстор. Въпроса ми е дали няма да се получи нещо от сорта на картина на Пикасо и дали избора ми на шкурка е подходящт. Другата ми питанка е дали има нещо с което да се намаже колата за да се предпази от ръжда, от солта с която солят по улиците и други такива вредители. Ако пропускам нещо ще се радвам да го науча от вас. Благодаря ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да се справим с малко ръжда?
Свий
X
-
Олеле!(((
Ако такива петна се виждат през боята, значи отдолу са огромни((( И както разправяше един немски тенекеджия - ръждата е като рака, не я ли изрежеш всичката ...
Така или иначе трябва някъде да одереш, и да се гледа. Ако няма язви, може и да мине с шкурка, преобразувател, и после грунд и боя. Сега има и хубави коктейли преобразувател - грунд. Ако има язви от кафявата ръжда - търкане докато изчезнат, и тогава преобразувател.
Ама май прилича на пребоядисване, ако са на много места.
-
Не са много. Ама ги има, а това ме дразни, щото си харесвам цвета на колата. Не са и некакви огромни части ръжда, трябва да се загледаш за да ги видиш ама ги има. А този преобразувател какво представлява за да знам какво да търся. И как да разбера дали под боята има още ръжда, желателно е без да свалям боятаAin't no party like an OFFROAD party, cause an OFFROAD party don't stop...
Коментар
-
Е, без да свалиш боята на някое особено пострадало място - никак.
Преобразувателя така се и казва - "Преобразувател на ръжда", и обикновено е гадна зелена течност в шишенца от 100 грама до литър, във всяка железария. Основното там е ортофосфорната киселина, и забравих кво още. Има разни рецепти.
Никога не го използвай върху дебела кафява ръжда, или язви от нея!!!
Желязото има 5 вида различни ръжди, а тая е най-гнусната. Щото сама по себе си е силен катализатор, и все едно с кво я запечатваш, отдолу си работи, и всичко гние(((
Коментар
-
Аз бях така, имах Опел Астра. Като я купих и тя имаше малки петънца около веждите. Точно за една зима станаха големи колкото монети от по 2 стотинки
За почнах като тебе, шкурка и ръждопреобразовател, но..... Като свалих боята се оказа че отдолу са дупки, и че въосвен веждите е заминала отдолу и ламарината на подкалника. Така че се приготви за по сериозен кърпеж, защото както казва Стефан ако не го почистиш качествено то продължава да работи, и догодина ще е най-малко пак така.LZ1JJJ
Коментар
-
Благодаря ви за информацията. Надявам се да не се стига чак до такава степен че да я кърпя. Все пак мисля че това са дребни петънца защото е поддържана до известна степен. Не казвам че е в перфектно състояние, все пак е работна кола, но не е и като 80% от колите движещи се по пътищата родни.
Ain't no party like an OFFROAD party, cause an OFFROAD party don't stop...
Коментар
-
Първоначално публикуван от KING DINGALINGБлагодаря ви за информацията. Надявам се да не се стига чак до такава степен че да я кърпя. Все пак мисля че това са дребни петънца защото е поддържана до известна степен. Не казвам че е в перфектно състояние, все пак е работна кола, но не е и като 80% от колите движещи се по пътищата родни.
Трябва да си над тия неща...
...или да кърпиш и боядисваш, но по теорията на всеобщата гадост, като си оправиш боята, непременно ще одраскаш колата или някой друг ще го направи... Рискувеш да изпаднеш в положението на една позната, която си пребоядиса на два пъти части от колата, а на края цялата... и това в рамките на два месеца...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от linux.labLJ: Аз лично, ще си я карам двуцветна след втория път. То явно става дума за каръкпомогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Не искате колата ви да ръждясва? Изнервят ви язвите по боята? Не ви стигат парите за тенекеджия? Мързи ви да одерете всичко до лъскава ламарина?
Добре дошли в гората! Клоните ще свършат всичко вместо вас! За постоянни идващи - бонуси!! Камъни къртят гнили ауспуси без да слизате от седалката!!! Бодлива тел отнася омръзналото ви огледало!!!! Само до края на зимата - фирмена маршрутка ви спестява рязането на бронята!!!!!
Добре дошли в света на ...
Мъжете бе, аз Боро не пуша.
Коментар
-
Първоначално публикуван от KING DINGALINGНе, боята не е подута. Но там където се е олюпила има малко ръжда. Като я мина отгоре ще се види колко още има за чистене и дали аджеба ще мина само с тампонче.Точно на това и аз се надявах, дано имаш повече късмет от мен и кажи после какво е било
LZ1JJJ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар