Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пистолет за боядисване на дребни детайли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пистолет за боядисване на дребни детайли

Има ли такова нещо ? Трябва ми за пръскане на разни дреболийки, нещо като струя от спрей, за да не се прахосва много боя за малко работа.
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

От: Пистолет за боядисване на дребни детайли

Има,малки бояджийски пистолети с казанче около 150-200 милилитра и дюзи 0,8-1.Има и едни аерографи с дално казанче,така да се каже. по около 30-тина лв.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
      Има,малки бояджийски пистолети с казанче около 150-200 милилитра и дюзи 0,8-1.Има и едни аерографи с дално казанче,така да се каже. по около 30-тина лв.
      Къде могат да се закупят тези пистолети и/или аерографи?
      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
      Dacia Duster 4WD

Коментар

Преди време си купих нещо подобно от бриколаж. Попръсках известно време и един ден прекалих с налягането и....
        Не са скъпи и вършат работа.

Коментар

При тези http://www.gav-bulgaria.com/gallery1_3_1.php например.Техните неща ги продават и в Бриколаж.Мини пистолети има и китайски,по разните железарий и т.н(аз ползвам един такъв от около 25 лв.,за сега върши работа).В София си имаме и Илиенци-неспирен извор на китайсти блага...
          В каталозите на колегата Майстор има също мини пистолет-изглежда чудесно.

Коментар

Каква е разликата между малкия пистолет и аерографа ?
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Тези,по-простичкити аерографи нямат почти никакви реглажи.Освен това,колкото па-малко е дюзата,толкова повече се разрежда боята,с всичките последствия от това-по-слаба покривност и по-голям риск от стичане.И двете вършат добра работа-пистолетите правят метла,макар и малка,аерографа пък може да боятиса някое ръбче,почти без да личи...
              Най-добре е да си имаш и двете .Реално,не са и кой знае колко скъпи.За аерографа,както спомена колегата,трябва да се внимава с налягането.На моя му страших бурканчето...

Коментар

Предимно в размера на дюзата - до 0.5мм са аерографите. Над 1.4мм. са си пистолети вече. Ама това съвсем условно. Аерографите са и с друг тип "спусък" и ......

Малко пистолетче с около 100 мл. казанче и дюза 0.5 или 0.8 мисля ползвам от 3-4 години едно китайче. Наскоро го гледах в евромастер май за никакви пари- 10-15лв. Ще го познаеш по това, че казанчето е горно и закрепено към пищова отстрани с холендерна връзка. Голям е сладур. Супер икономичен, пръска само в точка. Трудничко се настройва, но като му свикнеш е добро. Особено за цената си. Поне не те е грижа дали ще го повредиш...
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

А някой ползвал ли е за каквото и да било от онези пистолети с "прахосмукачките". Примерно, има едни "зелен" Бош. Аз нямам компресор, а и евентуално пръскам съвсем малки неща и основно дървении.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    А някой ползвал ли е за каквото и да било от онези пистолети с "прахосмукачките". Примерно, има едни "зелен" Бош. Аз нямам компресор, а и евентуално пръскам съвсем малки неща и основно дървении.
                    Бях се засилил даже да купувам, докато не разбрах че с тях се пръскат само неща на водна основа. Поне мисля че така прочетох. А то имаше няколко чишита, ама като видях надписа, и се отказах.

А малко пистолетче и аз все се каня да си купя. Ама, не искам евтино китайско. Нещо по-читаво няма ли на пазара, дето да не струва полвин джипка?
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чишитите са три (специално тези Бош) според мощността и капацитета. Аз също се каня да си купя, та подробно им четох спецификацията - не видях такова нещо (за водната основа)

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Чишитите са три (специално тези Бош) според мощността и капацитета. Аз също се каня да си купя, та подробно им четох спецификацията - не видях такова нещо (за водната основа)
                        Аз се бях загледал в това, дето е като сешоар - и духалката, и шишето, и дръжката са си на него. От него има само един кабел до контакта. Ако наистина може да се пръска всичко, с удоволствие ще си взема.

ПП: Явно съм се объркал. За латекс не стават. За останалото - стават. Ето от ръководството:
                        The power tool is intended for atomising solvent-
                        based and water-dilutable paints, finishes,
                        primers, clear finishes, automotive finishes,
                        staining sealers, wood sealer-preservatives,
                        plant protectives, oil and disinfection agents.
                        The power tool is not suitable for spraying dispersions
                        and latex paint, caustic solutions, acidic
                        coating materials, coating materials with
                        granules or solids as well as spray and drip-impeding
                        materials.
                        Последно редактирано от sparkybg; 28-12-10, 13:38.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми, аз съм ползвал (поскоро съм се опитвал) тези с електромагнитна помпичка. За нищо не стават... И "безименните" от по 50лв. и "професионалните" от по 250лв.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            А малко пистолетче и аз все се каня да си купя. Ама, не искам евтино китайско. Нещо по-читаво няма ли на пазара, дето да не струва полвин джипка?
                            Разходи се някой ден до Банкя да се убедиш лично , че не си струва да даваш "половин джиппка". Струва си мъничето всяка стотинка , че и малко повече.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Тези на BSM-дето ги продава Майстор-а изглеждат добре и струват 50-60 лв.Колегата Филип Георгиев,си взе и е доволен.Тези на GAV-изглеждат добре,ма не им знам цените.
                              За китайците-и аз съм с такъв,ма моя има възможност за реглаж на метлата-може и точка,може и на метла.Върщат работа-не са Сата или Девилбис,но си работят,ако го зарежеш с боята вътре,не се чудиш как да го възстановиш,а си купуваш друг...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X