Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Битум в интериора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Битум в интериора

Накратко-нагърбих се с реставрацията на М-ч 412.От вътрешната страна по пода,на вратите и в багажника има(ше) парчета битум.След като секача и чука ги свалиха,под тези парчета битум имаше...ръжда.Само където има вдлъбнатини(канали),правени от братушките за заздравяване на панелите.
    Идеята ми е такива плоскости пак да има,но под тях да не е гола ламарина,а грунд.И се започва с въпросите.
    Удачен ли е варианта метал-грунд-битум (ще навдигне ли след време битума слоя грунд под него)
    Обмислях след грундирането,с битума първо да попълня каналите,и след това да налея,с цел да няма ,,балон'' м/у битума и тенекията.
    Втория ми въпрос е какъв битум да закупя и как да го третирам/полагам.
    Цената също е от значение (за жалост).Надявам се някой от Вас да помогне

От: Битум в интериора

Няма сми от битум. След време става като камък и се пука. По заводите вече слагат нещо като гумено. Има го на всички фирми, които правят и битум, обикновено със сив цвят. Използва се за подкалници, примерно. На ацетонова основа е и съхне бързо. Обаче трябва да си направиш добре сметката какъв грунд ще използваш, защото нито битума, нито гуменото хващат върху алкиден грунд.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мисля, че воалит ще ти свърши работа. Огледай наоколо къде ремонтират хоризонтален покрив. Долу обикновено къкри казан със стопен битум. Иначе воалита - с горелка.

Коментар

Тогава е имало само такава мастика. Сега има разни полиуретани - по-добре карай с тях. Лепнат по-добре, и не се пукат от температурните разлики. А мастиката си старее, ако не е нафтова, ама тя па никога не съхне, и пак не става за нищо. И полиуретаните стареят, обаче накрая стават на прах - лесно се свалят с телена четка. И то - след много години.

Коментар

Проблема е че кесията много изтъня, от грундове за по 20-25лв/л ще сме на 6-7лв/л на ХБ Боди,защото просто излязоха харчове много наведнъж(Закон на Мърфи за всеобщата гадостЪ)и ще се лепи нещо на битумна основа.Ако все пак някой знае страницата на някоя фирма,която се занимава с такива покрития да погледна нещо като ценова листа за ориентация...
          Междувременно се срещнах с бившия собственик на машината,който ми сподели че лепената от него изолация,над педалите под таблото е негорима ме хвана яд,че сатрапски я разкъсах,за да не се запали от заваряването...така че и нещо такова ще трябва да търся...с 2 думи на всяка крачка само препятствия най-вече за изтънялата ми кесия.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:021247213.jpg
Прегледи:1
Размер:50.9 КБ
ID:5228941Натиснете снимката за да я уголемите

Име:021247215.jpg
Прегледи:1
Размер:57.8 КБ
ID:5228942

това е вече изчистения битум, вижда се засилената ръжда в сгъвката
          Последно редактирано от medun412; 16-11-10, 09:56.

Коментар

Изчисти го добре от ръжда, масло и битум. След това го грундирай и боядисай с феролит. После за разкош откъм шум, можеш да намажеш отвътре с нещо на каучукова или полиуретанова основа. Ако си забелязал по дъното има дренажни отвори. Те трябва да си останат.
            P.S.
            Битум, воалит и др. боклуци, категорично няма какво да правят в автомобил, бил то и Москвич!
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

На времето съм виждал тенекиджиите да бъркат една смес първообраза на бодито в куреселин се разтварят кофички от кисело мляко и чашки от кафе къквото има под ръка добавят се гумени трици и малко битум . С гумените трици се докарва до подходяща за мазане с четка консистенция.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз пък си разтварях лепило ТИП-ТОП/модела ЦЕМЕНТ 2000/ с гумени стружки,които нацяло се разтварят от тетрахлоретилена и става една страхотна смес която е много практична и издръжлива.Единствено повърхностите които ще се обработват трябва да са почистени до метален блясък и обезмаслени.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                  Аз пък си разтварях лепило ТИП-ТОП/модела ЦЕМЕНТ 2000/ с гумени стружки,които нацяло се разтварят от тетрахлоретилена и става една страхотна смес която е много практична и издръжлива.Единствено повърхностите които ще се обработват трябва да са почистени до метален блясък и обезмаслени.
                  Погледнах кутията на мойто REMA Tip-Top SC2000 - пише трихлоретилен, а не тетрахлоретилен. Сигурен ли си че иде реч за "тетра"?
                  Не знаех че гумата се разрежда с това. Благодаря за което.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И с тетра става. Едно време само Ксерокс го ползваше за почистител, както и " Химчистката"

Коментар

Сигурно е триCLетилен,но идеята е че идеално разтваря вулканизирана гума,което е секрета на адхезията с Тип Топ.Още по агресивен и втвърдителя към лепилото/прави полиетилена на чорба/наречен Herter.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        Сигурно е триCLетилен
                        На кутията пише дословно: Trichloroethylene

Други подробности не знам.

Коментар

Защо изобщо обсъждате тези алхимии, когато има далеч по-добри и лесни за употреба препарати. Така правехме, когато нямаше нищо и автопаркът беше само от съветски дръгели.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Защо изобщо обсъждате тези алхимии, когато има далеч по-добри и лесни за употреба препарати. Така правехме, когато нямаше нищо и автопаркът беше само от съветски дръгели.
                            О да! Битум + грунд + черна боя. Това на печката, че да се смеси. Със същите калници продадохме жигулата.

Коментар

Обърка ми се простата руса главица.Мисля да е нещо по-простичко и да е готово направено.В момента това дъно от снимките представлява ... дупка,изрязано е.Кърпенето върви по - бавно отколкото предполагах.Сега се налага да се купи парафин за кухините в гредите(те самите греди са една голяма кухина).Предполагам и за парафина имате какво да кажете,тук и без това е единствения може би стойностен форум,където човек може да научи нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X