Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Челюсти за чешки универсал 100

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Челюсти за чешки универсал 100

Моля колеги,
    Търся разтягащи челюсти за чешки универсал UI 100 M1. Моля "знаещите" за помощ - къде да търся.
    Благодаря!
    Прикачени файлове

До: Челюсти за чешки универсал 100

Колега,къкви са тези растягащи челюсти.
    В едни вторични има едно пообрано су322 и има доста унивресали със и без челюсти.Ще проверя дали има 100мм.

Коментар

Снимка 734 показва нормалните челюсти. 735 показва как трябва да изглеждат разтягащите челюсти - те могат да хванат детайл с по-широк диаметър. Но понеже су322 нищо не ми говори, дано да е чешки модел, иначе е малко вероятно да паснат. Мерси - ще чакам информация
      Прикачени файлове

Коментар

снимка 734 са стандартните челюсти, а 735 - така изглеждат разтягащите, пригодени са да хванат по-дебел детайл. Цитираш един модел струг су322, но това нищо не ми говори. Ако е чешки - дано стане. Ще чакам да се обадиш
        Прикачени файлове

Коментар

Колега, и на втората са нормални, само са забучени на обратно..търси си обратни флашки, че с тия "разстягащи се" няма да те разберат.
          0888543685 Валери

Коментар

Да правилното наименование е обратни.
            Няма значение къкъв е струга,важно е универсала да е чехски/ТОС/.

Коментар

Важни са много неща.

Типа на универсала - в случая IU,
              класа на точност - в случая I-ви.
              Нови к-т са около 60лв.,
              стари - кауза пердута!

ЛС при необходимост.

Коментар

Румба,
                Не намерих ЛС в тоя форум, или съм много пресен, както и да е - 0887380183, давай да купуваме. Справката при специалистите на Световния търговски център "Битака" казаха, че това е шестица от тотото. Шесет - шейсет, в София съм - действаме!

Коментар

Колеги,
                  Мерси, намерих челюсти.

Темата може да бъде заключена.

Коментар

От: До: Челюсти за чешки универсал 100

Колега Gogotatto да оставим темата още малко отворена,ако разрешаваш.Имам малък револверен струг-полуавтомат,който е с ТОС-100мм ,но само с прави.Тьрсил съм от доста време обратни,но нямам твоя късмет.Ако някой има,моля да се обади.
                    Без триене няма движение !

Коментар

От: Челюсти за чешки универсал 100

И аз търся обратни за един руски 250мм универсал ама никъде не намирам. Смъкнах го нов от един руски струг 16 Д 20 . На някой ако му се намират да свирка. Пробвах челюсти от къкво ли не и не стават по широки са и от чешките .
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6249.jpg
Прегледи:1
Размер:122.6 КБ
ID:5238333
                      Последно редактирано от sek.1; 28-12-10, 05:04.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Към незнаещите (да ме извинят за спама другите дето знаят) Проблема не е само в челюстите.
                        За да е точен един струг, универсала му и челюстите съответно, се изработват и продават в номериран комплекти с номерирано място за всяка челюст. Иначе работиш, работиш, обърнеш детайла за нещо друго да обработиш -той бие. Абстрахирам се от общото износване на машината. Ако е за някаква стяга -бива, ама за точни детайли - не. Така пишеше едно време по учебниците по ММ в Механото в Габрово, така е и на моя струг.
                        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

dadokoko е съвършено прав,но въпреки това и аз продължавам да търся обратни челюсти за ТОС-100.
                          Аз си ги шлифовам при стегнат детайл във вътрешния диаметър,а след това стягам лагерна гривна по обработените повърхности и тогава шлифовам вътрешния.Твърдя,че е точността е повече от прилична.
                          Е,трябва и приставка за шлифоване.
                          Повтарям се в търсенето,но ми трябват.Дано някой се обади.
                          Без триене няма движение !

Коментар

Първоначално публикуван от ufijdork Преглед на мнение
                            dadokoko е съвършено прав,но въпреки това и аз продължавам да търся обратни челюсти за ТОС-100.
                            Аз си ги шлифовам при стегнат детайл във вътрешния диаметър,а след това стягам лагерна гривна по обработените повърхности и тогава шлифовам вътрешния.Твърдя,че е точността е повече от прилична.
                            Е,трябва и приставка за шлифоване.
                            Повтарям се в търсенето,но ми трябват.Дано някой се обади.
                            Ако ти е износена неравномерно спиралата на универсала, което го има почти винаги, както и да ги прешлайфаш челюстите все ще има биене, може да стане точно само ако ги прешлайфаш само със определен диаметър за определен диаметър. Мисля че който е наясно ме разбира.
                            При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                              Ако ти е износена неравномерно спиралата на универсала, което го има почти винаги, както и да ги прешлайфаш челюстите все ще има биене, може да стане точно само ако ги прешлайфаш само със определен диаметър за определен диаметър. Мисля че който е наясно ме разбира.
                              Стигне ли до там по добре го хвърляй направо .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X