Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся виличен повдигач от мотокар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся виличен повдигач от мотокар

Колеги, търся виличен /вилко/ повдигач от електрокар или мотокар. Нещо като това на снимката. По възможност с по-малка товароподемност, да е компактен. Без хидравликата. Идеята е да го ползвам с помощта на телфер като асансьор до таванско помещение на 2.50м. Мястото е такова, че няма възможнст да се направи стълба.
    Прикачени файлове

До: Търся виличен повдигач от мотокар

колега в Златна Панега има едни мангали,продават всичко за мотокари,и части,.Ако там намериш цялата система,аз търся само цилиндъра от 1-4тонен мотокар,.Скоро ще ходя натам и ако не си намерил мога да питам за цени и т.н,но е на пазарлък,.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
      колега в Златна Панега има едни мангали,продават всичко за мотокари,и части,.Ако там намериш цялата система,аз търся само цилиндъра от 1-4тонен мотокар,.Скоро ще ходя натам и ако не си намерил мога да питам за цени и т.н,но е на пазарлък,.
      Имам такъв цилиндър,от тези "Рекорд 1" ,сега се сетих,ти ме подсети,тоест.За сондата ли ? Какъв ход гониш ?

Коментар

Името на това което търсите е "повдигателна уредба".Различават се по товароподемност,височина на повдигане,свободен ход,видимост.
        Стандартна височина на повдигане е 3,3 метра.Намират се и на други височини.Симплекс-две мачти с малък свободен ход.Имам телефони на "мангалите" от Златна Панега.Но има и доста фирми които се занимават с рециклиране и ремонт на кари...
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

На мен ми трябва да качва на 2,5 метра човек - 100кг. По възможност най-компактен вариант. Трябва да го монтирам в антре на къща.

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
            Имам такъв цилиндър,от тези "Рекорд 1" ,сега се сетих,ти ме подсети,тоест.За сондата ли ? Какъв ход гониш ?
            Да,колега,за сондата Ами цилиндъра разъпнат трябва да е поне 2000мм. за да може кулата да стане около 4метра висока.,но и да е повече не е проблем,само да не е по къс.Ако го продаваш,дай да измислиме нещо.Аз попринцип съм по склонен да купя цялата уредба,ще ми спести доста труд и матерял,.За информация,през зимата се обаждах на една фирма-пегас2003 те продават металообработващи машини,рециклират и мотокари и изобщо всичко в тази сфера-Цената за цяла уредба -около 400лв,само цилиндър 150..

Коментар

Първоначално публикуван от Piero Преглед на мнение
              На мен ми трябва да качва на 2,5 метра човек - 100кг. По възможност най-компактен вариант. Трябва да го монтирам в антре на къща.
              Защо си избрал точно този вариант.За антре ми се струва малко грубичка тази конструкция.Може да се измисли и друго например от тънкостенни профили да се изработи точно каквото ти трябва(леко и здраво), а да дадеш камара пари и после да преправяш..........
              "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                Да,колега,за сондата Ами цилиндъра разъпнат трябва да е поне 2000мм. за да може кулата да стане около 4метра висока.,но и да е повече не е проблем,само да не е по къс.Ако го продаваш,дай да измислиме нещо.Аз попринцип съм по склонен да купя цялата уредба,ще ми спести доста труд и матерял,.За информация,през зимата се обаждах на една фирма-пегас2003 те продават металообработващи машини,рециклират и мотокари и изобщо всичко в тази сфера-Цената за цяла уредба -около 400лв,само цилиндър 150..

Цената им е добра.
                Аз не продавам,парите се харчат,а желязото си стои и радва окото.

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                  Защо си избрал точно този вариант.За антре ми се струва малко грубичка тази конструкция.Може да се измисли и друго например от тънкостенни профили да се изработи точно каквото ти трябва(леко и здраво), а да дадеш камара пари и после да преправяш..........

Прав си.100 кг са проста работа.Аз бих го направил от гледна точка на сигурност и дълговечност от червячен редуктор и винтово съчмена двойка,/имам едни може би по метър и четиридесет,ще се върже на полиспаст с въже,направляващите не са проблем,-леки и ефирни дори за половин тон да говорим.

Коментар

Колеги, доста интересни идеи имате, но колко би струвало подобно съоръжение? И с този редуктор няма ли да е много бавно? Питам, защото много не разбирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X