Някой може ли да ми каже от къде мога да купя диамантен нож за струг,но заточен.Трябва ми за престъргване
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Диамантен нож
Свий
X
-
До: Диамантен нож
Първоначално публикуван от JORO-pz Преглед на мнениеНякой може ли да ми каже от къде мога да купя диамантен нож за струг,но заточен.Трябва ми за престъргване
-
Никъде разбира се.
Както е известно, диаманта е въглерод, и при характерните за рязането на метали температури и налягания, той тъпо се разтваря в желязото и сплавите му.
Нанокомпозити някой вече може и да продава, но за да го купиш трябва да имаш поне едросерийно производство.
Коментар
-
Първоначално публикуван от JORO-pz Преглед на мнениеИмаше ги в Ловеч до скоро,но докато се усетя и вече нямаТова по точно е стомана XB5 ,доколкото знам,но им казват диамантени
Коментар
-
5% волфрам. Сигурно при счупване изглежда като че вътре има диамантчета
По това и трябва да търсиш - рядко срещани твърдосплавни пластини. Мене ако питаш - оплачи се на Rumbata, той ще ти намери.
Коментар
-
Първоначално публикуван от JORO-pz Преглед на мнениеНякой може ли да ми каже от къде мога да купя диамантен нож за струг,но заточен.Трябва ми за престъргване
И ние имахме проблеми преди време - трябваше да престъргваме едни закалени втулки (около 60HRC), че бяха много и ставаха бавно на операцията вътрешно шлифоване. И моите майстори за такива диамантени ножчета говореха, че са работили преди и са престъргвали закалени и цементовани детайли (най-често зъбни колелета). Айде намерихме, сложихме, врътнахме, не знам какво стана, ама май се оказа че нещо диамантчетата го надираха и не можеха да отделят стружка. Друго пък ножче, леко откъртена и нарушена геометрия, нито можеш да го коригираш, нито нищо...
Разгледах в нета Sandvik, намерих пластини каквито ми трябваха, обаждах се, говорихме, но се оказа че на склад нямат нищо, трябва да поръчват, макар че идват бързо, със самолет, имам чувството че вместо да искат, те не искаха да ми продадат пластини, и накрая пак си ги шлифовахме втулките. Но по принцип имат пластини много интересни, керамика, и т.н. И мисля, че не е проблем да се поръчат и да 3-4 дни да се доставят. Малко са скъпички - към 30 Евро една пластинка май беше порядъка.
http://www.coromant.sandvik.com/bgБез блокажи си за никъде. :D
Без лебедка, хептен...
0887 731062 - Цецо
Коментар
-
Колега държачите за твърдосплавни пластини и пластините са поне 50 различни модела с различен профил ъгъл и предназначение. Аз в работата имам поне десетина различни модела държачи. Естествено както по горе е писал колегата най добри са шведските на Сандвик . На снимката са само част от тях. Човека от визитката има налично почти всичко като металорежещи инструменти и праща по куриери ако успееш да му обясниш къкво точно ти трябва.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар