Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Материали и инструменти за полиране на автомобила

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Материали и инструменти за полиране на автомобила

Здравейте колеги,
    Скоро гледах по телевижията предаването Пета скорост,където даваха за един англичанин който се занимава с полирането и излъскването на скъпи луксозни марки автомовили.Тъй като живях и работих в Англия,или по-точно в Лондон,9 години,разбрах общо взето за какво става въпрос.Та въпроса ми е,някой знае ли точно реда за полирането,какви марки и пасти се използват за различните видове бой и т.н.
    На всички колеги Весели празници,и нека да бъдем по-внимателни на пътя през зимата,да проявяваме търпение и по-голяма колегиалност!!!

До: Материали и инструменти за полиране на автомобила

Темата е много дълга за писане ако си от Сф-то може да се дотъркалваш и да си говорим, за полирането има значение и слоевете и вида на финишното покритие ( боята/лака ) и изходното състояние и гонената крайна цел .....пък и тук по темите е писано, трябва малко повече ровене с търсачката
    Аз ползвам общи полири на "3М" и автомобилни на Костенурката (Търтъл)...ама има много, същото е и при машините от китайчета до "Бош"
    На някои фирми полир пастите са с номера, по-малък номер - по-груба, по-голям - по-финна. Фирмите за автокозметика пък предлагат цветни (по цвета на колата) и безцветни полири. Груби драскотини, стичане или полепнал прах при боядисване, се отстраняват първо с шкурка ( №2000 и нагоре) после полир. Стара добре втвърдена и лъскава боя/лак може да се дополира с машина, нова или локално полиране, предимно на ръка От друга страна ротоционните машини за полиране нетрябва да преминават 3000 об/мин. защото може да претоплят полираното място и да съсипят боята до основа. Пак при работа с машина трябва много да се внимава за края на обработваната повърхност, в центъра може и да си полирал-недополирал, а на ръбчето вече да лящи чист метал ...и т.н
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря ти дядо Владо, не е току-така това полиране,щото и аз съм занаятчия,занимавам се с дърводелство,и от опит знам че си трябва първо да видиш,ръка да пипне,пък после майсторлъка...Ще мина да поговорим,ама след празниците.
      Весело през тия дни,и умната с фъстъците...че после глава боли!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bai mite Преглед на мнение
        ...ама след празниците.....
        И през празниците може, те нали са за това да се забавляваме, да се откъснем от ежедневието аз съм последна къща и.... следва река, поле, оффроуд колкото искаш .....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X