Първоначално публикуван от sek.1
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Шайба за алтернатор
Свий
X
-
До: Да го направим за два дни!
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЕто кой ще ми направи една тунинг шайба за алтернатор. Много бавно се върти гадът...Последно редактирано от sek.1; 22-12-09, 19:19.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
-
До: Да го направим за два дни!
Точно това ми е мисълта колкото е по леко толкова по малко ще товари лагера. На времето стъргах от алуминий подобна шайба само че за водната помпа на лада бегачка че им трябваше по голям дебит. Твоя алтернатор ладов ли е или от новите украински дето се води водозащитен ? Че с моя нещо не мога да му смогна на релета и сега съм искомил едно и ще си връзвам външно. А ми се върти в главата да и кача на нивата един алтернатор Валео от дизелов бус Пежо. Защото алтернатора е ограничен по ампери и волтове и по голямата шайба ще има ефект само в ниските обороти.Последно редактирано от sek.1; 23-12-09, 07:54.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
До: Шайба за алтернатор
После като слеза до гаража ще го снимам модернизираното . Две се скапаха за по седмица както си седеше в гаража сложих оригиналното с нови четки оня ден паля и пак ми свети лампата. При мене и стартера е водозащитен като го отварях за профилактика навсякъде е с О пръстени и е с друг шалтер и бендикс.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Днес минах покрай един приятел автожичкаджия и взех една шайба от ладов алтернатор всичко е събрано накуп една втулка и останалото е щанцовано около нея хубавото е че поне не е на конус. В гаража имам един алтернатор от Волга той е с отделен вентилатор и стругована шайба утре ще го разглобя и него май най удачно ще е да се комбинира шайбата с друг вентилатор но това ще го мисля като я срежа на струга. Днеска ходих до моя личен струг ама нали не се работело та ме домързя да я срежа. Размерите са външен диаметър 85 мм диаметър на оста 15мм шпонка 3мм . Ясене това е "модернизираното" реле искормил съм електрониката и съм запоил едно мостче става само четкодържател. Ще вържа едно външно реле че ми писна да свалям всеки път алтернатора.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Не става нито един от другите два модела руски блокови испълнения нито гол четкодържател и от там стигнах с момчетата от които пазарувам части че моя стартер и алтернатор са от "новите украински".Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеНе става нито един от другите два модела руски блокови испълнения нито гол четкодържател и от там стигнах с момчетата от които пазарувам части че моя стартер и алтернатор са от "новите украински".О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Дай да видим. Ще вземе да се окаже, че пасва без преправяне и че е 100 ампера - де тоз късмет...
аз нямам нищо против руските алтернатори - досега единствено четки съм им сменял. Просто съм алчен за още ток.Няма кой да развърти алтернатора до паспортния му максимум, а на празен ход е малко нефелен. Затова - шайба!
Планът максимум - втори диоден блок и троица нормално затворени релета, които на някакви обороти прехвърлят от звезда към триъгълник. Така ще стане 95А във високите режими. Майтап, разбира се - не съм убеден, че такава схема може да работи надеждно.
Коментар
-
Тц, 45А си е. Размерите долу са повече за ориентация, домързя ме да ги меря съвсем точноЛагерите и четките би трябвало да са почти нови. Изостана от един Колт. Шайбата е за 9х13.
П.П. Крепежните планки не са оригиналните, естествено. Щях да го слагам на една турбинка, но после сложихме друг, а този така си остана да прашасва...
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар