Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шайба за алтернатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шайба за алтернатор

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Днес щракнах няколко снимки за сънуващите само миризмата не мога измисля как да им я докарам . Изделие 120 мм двуремъчна шайба матерял прясно отлята балванка алуминий още беше леко топла като я качих на струга.
    Ето кой ще ми направи една тунинг шайба за алтернатор. Много бавно се върти гадът...

До: Да го направим за два дни!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ето кой ще ми направи една тунинг шайба за алтернатор. Много бавно се върти гадът...
    На нивата ли ? Имаш ли спомен на конус ли беше на валчето че нямам никъкви спомени.
    Последно редактирано от sek.1; 22-12-09, 19:19.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

имам мостри. Само да не се окаже, че перката е с нея, че не знам как ще я направим.

Коментар

Мисля че е с нея но няма нищо страшно ще я направим . Оригиналната е стоманена новата от стомана или дурал ще я правим?

Коментар

Има ли пречки да е дуралуминий? Там си мисля, че колкото по-леко, толкова по-добре, а кой знае каква здравина не е нужна.

Коментар

Точно това ми е мисълта колкото е по леко толкова по малко ще товари лагера. На времето стъргах от алуминий подобна шайба само че за водната помпа на лада бегачка че им трябваше по голям дебит. Твоя алтернатор ладов ли е или от новите украински дето се води водозащитен ? Че с моя нещо не мога да му смогна на релета и сега съм искомил едно и ще си връзвам външно. А ми се върти в главата да и кача на нивата един алтернатор Валео от дизелов бус Пежо. Защото алтернатора е ограничен по ампери и волтове и по голямата шайба ще има ефект само в ниските обороти.
            Последно редактирано от sek.1; 23-12-09, 07:54.

Коментар

Нищо водозащитено няма там, не знам какви ще са "новите украински". Какво им правиш на релетата, аз максимум четки съм сменял.

Коментар

До: Шайба за алтернатор

После като слеза до гаража ще го снимам модернизираното . Две се скапаха за по седмица както си седеше в гаража сложих оригиналното с нови четки оня ден паля и пак ми свети лампата. При мене и стартера е водозащитен като го отварях за профилактика навсякъде е с О пръстени и е с друг шалтер и бендикс.

Коментар

Днес минах покрай един приятел автожичкаджия и взех една шайба от ладов алтернатор всичко е събрано накуп една втулка и останалото е щанцовано около нея хубавото е че поне не е на конус. В гаража имам един алтернатор от Волга той е с отделен вентилатор и стругована шайба утре ще го разглобя и него май най удачно ще е да се комбинира шайбата с друг вентилатор но това ще го мисля като я срежа на струга. Днеска ходих до моя личен струг ама нали не се работело та ме домързя да я срежа. Размерите са външен диаметър 85 мм диаметър на оста 15мм шпонка 3мм . Ясене това е "модернизираното" реле искормил съм електрониката и съм запоил едно мостче става само четкодържател. Ще вържа едно външно реле че ми писна да свалям всеки път алтернатора.
                  Прикачени файлове

Коментар

Това е някакво странно, виждам за пръв път. Иначе, четкодържателят от старите алтернатори пасва.

Коментар

Не става нито един от другите два модела руски блокови испълнения нито гол четкодържател и от там стигнах с момчетата от които пазарувам части че моя стартер и алтернатор са от "новите украински".

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Не става нито един от другите два модела руски блокови испълнения нито гол четкодържател и от там стигнах с момчетата от които пазарувам части че моя стартер и алтернатор са от "новите украински".
                        Преди време на баща ми му беше писнало от руски алтернатори и сложи джапонски на Москвето - стана перфектен, че и работеше при по-ниски обороти (да де, заради шайбата). Още се търкалям в кревата и не съм съвсем сигурен, но май ми се намира един от Колт в гаража. Ако ти е интересно, да ходя да го търся?
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Дай да видим. Ще вземе да се окаже, че пасва без преправяне и че е 100 ампера - де тоз късмет...

аз нямам нищо против руските алтернатори - досега единствено четки съм им сменял. Просто съм алчен за още ток. Няма кой да развърти алтернатора до паспортния му максимум, а на празен ход е малко нефелен. Затова - шайба!

Планът максимум - втори диоден блок и троица нормално затворени релета, които на някакви обороти прехвърлят от звезда към триъгълник. Така ще стане 95А във високите режими. Майтап, разбира се - не съм убеден, че такава схема може да работи надеждно.

Коментар

Тц, 45А си е. Размерите долу са повече за ориентация, домързя ме да ги меря съвсем точно Лагерите и четките би трябвало да са почти нови. Изостана от един Колт. Шайбата е за 9х13.
                            П.П. Крепежните планки не са оригиналните, естествено . Щях да го слагам на една турбинка, но после сложихме друг, а този така си остана да прашасва...
                            Прикачени файлове
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Нещо се сетИх.
                              Обтегачът ще покрие ли разликата? Иначе ще трябва да се удължава.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X