Обява

Свий
Няма добавени обяви.

фреза ФУ251

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• фреза ФУ251

Здравейте,
    Сдобих се с фреза ФУ251.
    Машината е в добро състояние но много дълго време е стояла без да работи. Няма почти никакво масло, но очевидно не е работила без масло.
    Започнах да поразглобявам за да почистя и да я пусна.
    От скоростната кутия на шпиндела излях около 5л. старо масло (а трябва да е 10л.). Зъбните колела изглеждат добре. Почистих тинята на дъното, налях масло и работи добре.
    Свалих масата. Искам да почистя и там и да проверя дали всички тръби за смазване са ок.
    Искам да сваля и винта за да го изчистя, че е целия в стара грес и тук се яви проблем, а може и да не е проблем, а просто аз да не знам как става.
    Не мога да сваля лявата конзола от винта
    На снимката заграденото в червено според мен трябва по някакъв бачин да се свали от винта, за да могат в тази посока да излязат лагерите и конзолата.
    Може ли някой да ми помогне с информация как се сваля този детайл, а ако има череж ще е супер.
    Предполагам (сигурен съм), че по-натам ще възникнат още въпроси. До сега не съм разглобявал такива машини.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от LZ65; 09-05-25, 11:10.

Само предполагам, на туй квадратитото ръждиво-мръсно на снимката най-отгоре има или пружинен щифт или болт. Виж ако го махнеш няма ли да излезе детаила
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Принципно,тия сглобки се фиксират с конусни щифтове.

Там има един месингов цилиндър с резба 5, не знам за какво е. Не е за смазване, защото за смазване си има отрстрани, а това се явява отдолу. Конзолата може да се извади от лагера, като се отвие гайката, която държи опорния лагер, но не могат да излезнат заради това заграденот в червено.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от LZ65; 09-05-25, 14:21.

Коментар

На това ограденото в червено,като му развиеш стопорния болт,не излиза ли назад!?
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• LZ65
        LZ65 коментира
        Редактиране на коментар
        Няма стопорен болт. Нищо няма по него. Отвора е проходен. Нямам идея как е сглобката.

Я го премери тоя отвор от двете страни,дали е конусен.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
        Я го премери тоя отвор от двете страни,дали е конусен.
        Цилиндричен е - 6мм. Ако е за щифт трябва да е конусен, но няма логика да е за щифт, защото минава и през нониуса

Коментар

• stefsab
          stefsab коментира
          Редактиране на коментар
          Ако е конус то съотношението е 1:50 и в краищата може да те лъже.

Нали тази назъбена "муфа" предава завъртането на ръчката към ходовия винт ?
          Ако е така, то задължително трябва да имаш някъде щифт.
          Последно редактирано от stefsab; Вчера, 15:28.

Това е screenshot от видеото на един руснак, който възстановява такава фреза. Вижда се че този детайл е свален, но не се виждат подробности по винта (видеото е от преди 7 години)
        Това е видеото: https://www.youtube.com/watch?v=Jg-OYx98xaw
        Писах му на човека но нямам отговор
        Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X