Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с даттчик на радиатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здрасти, много хора сте коментирали, за което благодаря, но аз отработвам и делниците по празници, та не мога да съм в течение дето се вика. Моля, колегата kameno karp за тлф на лични, да го потърся догодина по нормално за него време. А към коментара ми тук ще опитам да поясня, което не е останало пояснено.

Датчика писах от какво е, колко е. За вентилатора е, по спецификация шунтира на 110 гр. а на 104 гр. отделя, Тествах го и е окей, но не клика като биметален, вероятно е нещо слаботоково/терморезистор защото макар и стръмна, има крива на промяната на съпротивлението му.

Като търсих заместител, търсих не по резбата, а именно по прадусите. Прерових целия каталог на Фасет и от около 150 датчика намерих 6 с моите температури, всички на резба 22мм, което коментирах.

Метчиците, които коментираме, са около 20-30лв в Бургас, плашките по 50-60лв. В Алиекспрес цените са 5-10 пъти надолу с транспорта. Както коментирах, 12х1 и 16х1 вече ги имам, викнах си и плашките двете за 20лв общо. Няма да са ми излишни, трябват ми и за други неща.

Резбата в радиатора не е определяща. За 14х1.5 мисля е късно след непочистен вътр.размер 12.6 от пружинка на 1.75 стъпка. Добре си е 16х1 за което не е късно и ще даде повече месо на втулката. И все пак, моля за линк за тоя датчик от бмв с моите температури.

За стъпалната шпилка, ако разбирам правилно, ще влоши топлообмена на гилзата малко а и за сглобката не е много добре, Дупката вътре е 8 на изхода а в дълбочина надебелява като хралупа и не е добре да се свали до дъно на 8. Това което ме подсеща твоя подход е, че може на втулка външна за датчика да се завърши с яка 2-3 мм дебела ( припокриването на резбите е голямо и позволява ) и така монтажа да става със завиване от яката, така напрежението на стягане ще е втулка-радиатор, а датчика въобще няма да се напряга. Избора на резбата към него няма да е от такова значение.

За външно на датчика 12х1 мисля ще мине номера. Това 11.8 което съм хванал на снимката е най-злето локално. Гледах стандартната резба с допуските има dmin 11.8 и тъй като мисля да залепя втулката за да датчика трябва да стане приемливо. Тъй като датчика е по-слабото, мисля е по-добре да се залепи за него и да монтира/демонтира втулката към радиатора.
    Метчика 11х1 го имам и него, но сваля D1 с милиметър т.е. стена на датчика с 0.5 надолу до под 1мм и май няма смисъл да се пробва.

Тоя "кликсон" моля линк да го погледна.

За електрохимията месинг/алуминии освен термобоя на върха на втулката около прехода към датчика и тефлонова лента между нея и радиатора друго не ми идва.
    Последно редактирано от the slow heart; 31-12-24, 00:36.
    Настане вечер — месец изгрее,
    звезди обсипят сводът небесен;
    гора зашуми, вятър повее, —
    Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

Нормално време е много относително. Довечера съм на работа.😁
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
        Нормално време е много относително. Довечера съм на работа.😁
        Нормално вие в Лукоил празнувате руската нова година По принцип има готова ремонтна втулка на Вюрт за резбите на запалителните свещи външна 16 х 1.25 вътрешна 14 х 1.25 .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

На първо четене:

https://nikelectric.com/product/110-na/

или

https://nikelectric.com/product/%d1%...1%82-nc-110-2/
          Този е с NC контакти!

Контактите им държат 10-12 А

Коментар

• KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            Това не са ли по-скоро датчици за кафемашини? или подобни

Повечето от тия джаджи са предвидени да комутират променлив ток, и имат доста посредствени параметри за постоянен...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Това са ремонтните втулки за свещи но по принцип Вюрт имаха всякакви . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20241231_153138_468.jpg
Прегледи:182
Размер:480.4 КБ
ID:6983877
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Повечето от тия джаджи са предвидени да комутират променлив ток, и имат доста посредствени параметри за постоянен...
              Обикновено пада комутируемото напрежение от 220V AC до към 30 V DC, което в случая е поносимо.

Коментар

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Поне аз до сега не съм видял електрическа система на кола / мотор на която голям консуматор като вентилаторите на охлаждането да са директно захранени . Тази верига винаги минава през реле и товара който комутира датчика е минимален . Ако няма нищо не му пречи да сложи едно реле и да разтовари веригата .

Намират се и такива,

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-01-01-10-37-15-188_cn.wps.moffice_eng-edit.jpg
Прегледи:152
Размер:188.2 КБ
ID:6983921
              И за много години, здраве да има, и по малко берекет

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение

Обикновено пада комутируемото напрежение от 220V AC до към 30 V DC, което в случая е поносимо.
                И типично се редуцира максималният ток който може да комутира, което при директно управление на вентилатор може да е неудачно.

И съвсем общо - бих обмислил доста внимателно всякакви решения които потенциално биха ме "оставили на път".
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Оправи се щетата, надявам се и да си върши работата.
                  Благодаря за съветите и подкрепата.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250104_191410.jpg
Прегледи:103
Размер:219.1 КБ
ID:6984284 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250104_192320.jpg
Прегледи:101
Размер:163.4 КБ
ID:6984285

Коментар

Браво. За мен това е правилния начин и материал.Така се прави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X