Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гайковерт

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Избор на гайковерт

    Здравейте, колеги!
    Дойде време да се оборудвам с гайковерт. Определил съм бюджет от около 700-800 лева. Ще го ползвам за ремонти по автомобила ми, тъй като за една смяна на скъсан тампон на носача, чакам вече втора седмица час за сервиза. Та, изчетох темите за пневматичните гайковерти, там се коментират марки и модели, но на няколко места беше загатнато, че ако вече имаш компресор е оправдано да си купиш пневматичен гайковерт, иначе - акумулаторен.
    Електрически също би ми свършил работа, но масово са около 300-400 нютон метра, за цена от около 500 лева, което обезсмисля покупката му, ако за 200 лева повече мога да купя нещо два пъти по-мощно.
    От тук обаче следват други въпроси. Например, колко реални са стойности от порядъка на 950 Nm за DeWALT DCF899P2, 18 V, който в момента се продава за сумата от 699 лева и включва 2 батерии и зарядно + ПОДАРЪК Адаптор за вложки DeWALT DT7508, 1/2"-1/4", 52 мм???
    Освен него, загледах и DeWALT DCF900P2T, 18 V, 1898 Nm, 1/2", с 2 батерии, зарядно и куфар, който в момента е на цена от 785 лева, но много ме съмнява, дали лепенките с данните не ги правят китайчетата в час по трудово и да лепят каквото имат по машините. Все пак разликата в пари между двата модела е 86 лева, а силата двойна? 🙄
    ​​​​Разглеждам варианта и за пневматика, не за друго, но в сервизите масово се ползва. Например, намерих компресор с обем на съда 100 литра, дебит 380л/минута (колко са реални вероятно никой не може да каже) за сумата от 720 лева. Като прибавим и гайковерт за още 300-350 лева, инвестицията подмина 1000 лева. Това ми се струва крайно неоправдано, при положение, че ще се ползва 5-6 пъти в годината. Ако обаче има други приложения, за които да ползвам компресора? Освен за боядисване, за друго не се сещам. Но аз боядисвам единствено инвентара на трактора и асмалъка на село, веднъж на 2-3 години и засега успешно се справям с едно електрическо недоразумение от хранителен магазин, което преди доста години заприходих за сериозната сума от 25-30 лева.
    Моля за съвети от хора, използващи активно подобна техника.
    Щях да забравя: Райдер, Спайдер и други подобни от хранителните магазини, не ми представляват интерес. Не, че имам излишни пари, но искам да си купя нещо истинско, което ще ми свърши работа, колкото и пъти да ми потрябва, а не да стои и да събира прах.

  • #2
    Не работя с такава техника, но опит от преди два дни. Сменях датчици на вентилите, едната гайка на джантата не мръдва с пневматичен гайковерт, видях че е Чикаго пневматик, демек кадърен. Гумаджията каза, че развива джанти на големи бусове с този. Повика един пич от съседния сервиз с акумулаторен Милуоки, разви за секунди. Каза, че го е купил за 980 лв., бил на промоция, иначе нещо към 1200. Параметри не съм гледал. Иначе Sparky си беше купил нещо акумулаторно и беше доволен, някъде из темите го има.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • #3
      Активно не ползвам,но от време на време развивам с ДюВал,имам няколко и оплаквания нямам,80 килца,средно здрав съм,обръща ми китките като се престарая,не знам колко НМ е,но тия принципно не лъжат

      ДюВал, Милуоки и някои Макита стават,от първите 2 няма как да сгрешиш

      Моите ДюВали може да са старички вече,виж какво прави M18 FUEL Милуоки и дано си як в ръцете. Дювала няма как да лъже, 1900 нютона на развиване,тестове колко искаш има из нета.

      Я да добавя - идея нямам какви пари е там при вас,някакви ненормални цифри ще е гаранция.
      И пак да добавя - 220 долара в Амазон тук на оферта някаква

      Milwaukee 2767-20 M18 FUEL High Torque 1/2" Impact Wrench with Friction Ring
      Последно редактирано от BENZBOSS; 06-10-23, 10:04.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

      Коментар


      • #4
        Аз тръгнах със старите Бошове, после минах на ДюВалт и после взех Макита, след това открих китайските клонове на Макита за 1/10 от цената на истинското и на края купих комплект Милуоки защото ми трябваше патронник за 13м, бургии.

        Ако сега тръгна да купувам нещо за ползване от дъжд на вятър бих взел китайски клон с най-големите размери, тегло и съответно мощност, крайния резултат какво получаваш спрямо цената съм убеден, че ще е повече от задоволителен.
        Бъдете живи и здрави!

        Коментар


        • #5
          Опит с китайско нямам

          Това го купуваш до живот,избираш една добра марка и почваш да събираш само от нея,а не едно такова и такова и такова и такова и на финала Милуоки. Няма да питам колко ДюВала или Милуокита строши които не ги покрива гаранцията или не могат лесно да се поправят,и за пари няма да питам
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

          Коментар


          • BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            На 10та 12та дупка и Милуокито почна да му прескача съединителя и сега не може да пробива големи отвори.

            Гаранцията в Англия не е като в САЩ, трябва да ходя до определени магазини после да чакам седмици да го погледнат преди да ми върнат парите или да ми го ремонтират през което време си БЕЗ инструмент.

          • Roninn
            Roninn коментира
            Редактиране на коментар
            Трябва да си доста талантлив да строшиш девалт или макита инструмент,с милуоки не работя,но и там ми се струва че иска талант.

          • BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Попадаш все на кекави машини ти…….или те попадат на теб,баси списъка,баси трошляците

        • #6
          Имам двата DEWALT за които пита автора,,...ползвам ги сравнително често..последно преди 3 дни,на товарната кола умря поредния генератор,купих чисто нов,но новия дойде с муфа за свободен ход,а оригиналния е директно с ролка за пистов ремък....та се наложи направо на обекта да развия гайките,това без импакт няма как да стане .в полеви условия..а 1000 нютовия девалт даже и не изтрака....развъртя ги за част от секундата.

          Ако друго трябва мога да снимам ,пробвам и т.н ако имам време
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

          Коментар


          • #7
            Акумулаторен ударен гайковерт DeWALT DCF900P2T, 18 V, 1898 Nm, 1/2" - 785лв с две батерии. Ако са ти много две батерии и куфар, бих я купил излишната батерия. Вземи си куфар, задължително.
            Това ще ти свърши работа. Даже повече от колкото си предвидил. Имам такъв, и е брутална машина. На тестове, 1800 нютона си ги отвива. Над тези нютони отиваш на 3/4 захват и пневматика. С други думи, камионджииски истории.

            p.s DCF899P2 и DCF900P2T си имат разлика. По-мощният е визуално по-голям, и тежи повече. Не са само лепенките като разлика. Всичко над 1800 нютона е за 3/4 захват, защото 1/2 е много вероятно да превърти. За там си трябва пневматика, и цените стават други. Поради незнание и заблуда за акумулаторната технология, си закупiх пневматичен ударен гайковерт Rodcraft RC2205 / 1/2'' , 900 Nm /. Взех му допълнително омасляване, напълних го с масло, и така стои вече една година. Дори една гайка не съм развил. При все че имам компресор, маркучи на бързи връзки готови.
            Последно редактирано от FiveFinger; 06-10-23, 13:45.

            Коментар


            • #8
              Първоначално публикуван от FiveFinger Преглед на мнение
              ...
              p.s DCF899P2 и DCF900P2T си имат разлика. По-мощният е визуално по-голям, и тежи повече. Не са само лепенките като разлика. Всичко над 1800 нютона е за 3/4 захват, защото 1/2 е много вероятно да превърти...
              Аз имам 899 и си тежи значително.
              900 по спецификации го дават с 1000nm по-силен и незначително но по-лек (3,3кг срещи 2,9).
              Освен това е и по-евтин към момента от 899.
              Не съм се интересувал детайлно но всички тези неща по-горе ме правят леко мнителен.
              Враг усраине

              Коментар


              • #9
                В момента в онлинемашиниточкаком има много добра цена за девалт гайковерт с една батерия за 650лв., не си давай парите за китайския. Стават само за джантови болтове на лек автомобил и нищо повече.
                Има и Милуоки за около 1000, ама там съм пристрастен и няма да го хваля, защото наистина за два три пъти в годината идват повечко парите....

                Коментар


                • #10
                  В момента в онлинемашиниточкаком има много добра цена за девалт гайковерт с една батерия за 650лв., не си давай парите за китайския. Стават само за джантови болтове на лек автомобил и нищо повече.
                  Има и Милуоки за около 1000, ама там съм пристрастен и няма да го хваля, защото наистина за два три пъти в годината идват повечко парите....

                  Коментар


                  • #11
                    След още четене и мислене, реших да купя това:
                    DeWALT DCF900P2T, 18 V, 1898 Nm, 1/2", с 2 батерии, зарядно и куфар, цена 785 лева.
                    Дори ходих в един магазин, с идеята да го купя веднага, но цената от 930 лева ме отказа на мига 😵‍💫
                    Ще го поръчам онлайн.
                    Нямам никаква представа, къде точно ще ми потрябват неговите 1898 Нм, но предвид това, че е с 1000 /хиляда/ Нм по-мощен от модела DCF899P2, а само 86 лв по-скъп, мисля, че е по-добрата покупка.
                    Тъй като в комплекта няма вложки, вие какви ползвате? В тубата гледах един чичко, който прави ревю на комплект вложки Dewalt (около 50$), метричен и инчов стандарт, заедно с тресчотка и преход към 1/4 и спомена, че били с доживотна гаранция: счупиш, спукаш нещо - заменят ти го. Из нашите сайтове никой не споменава за гаранция на вложките 🙄

                    Коментар


                    • KingofROAD
                      KingofROAD коментира
                      Редактиране на коментар
                      А силата на затягне може ли да се регулира на степени? Ако се разчита само на плавен спусък, някои болтове/гайки ще пострадат.

                    • Roninn
                      Roninn коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да ,регулира се,на 899 механично с ключ в три положения,на 900 е пак така,само ключа е електрически ...

                    • FiveFinger
                      FiveFinger коментира
                      Редактиране на коментар
                      Търси си ударни вложки на Force. 80лв бях си взимал комплект.

                  • #12
                    Работил съм с тоя ДеВалт - става за развиване и ако искаш да късащ болтове или да превърташ гайки - става и за ЗАВИВАНЕ.
                    Ако искаш да работиш постоянно с гайковерт - вземи си поне още един - като DCF880 203Nm.
                    Добавяш го към топуза на 1900Nm и прогнозирам, че ще го ползваш около 5 - 10 пъти повече.

                    Коментар


                    • #13
                      Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
                      Работил съм с тоя ДеВалт - става за развиване и ако искаш да късащ болтове или да превърташ гайки - става и за ЗАВИВАНЕ.
                      Ако искаш да работиш постоянно с гайковерт - вземи си поне още един - като DCF880 203Nm.
                      Добавяш го към топуза на 1900Nm и прогнозирам, че ще го ползваш около 5 - 10 пъти повече.
                      Абсолютно точно.
                      Мислех, че 899 ше го ползвам за какво ли не.
                      На практика - няколко пъти в годината.
                      През цялото останало време както и преди продължавам да работя с гайковерта.
                      И не толкова защото е склонно да превърта и къса по-малки неща при малко невнимание.
                      Просто си е кютук на който ако не се ползва капацитета е неоправдано тежък.
                      Враг усраине

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X