Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на фреза (руска 678М)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Закупуване на фреза (руска 678М)

    Имам евентуално възможност да закупя въпросната фреза, но нямам идея разумна ли е покупката. http://stanki-katalog.ru/sprav_678m.htm
    Цената трябва аз да предложа, но не ми се ще да ощетя продавачите и искам да получат справедлива цена. Фрезата вероятно работи, но и липсва вертикалната глава и делителния апарат. Предполагам е нещо като на 675 (главата). Нямам идея колко струва и главата и дали се намират. Бутнете едно рамо с идея за цената. Другото което ми предлагат е ФУ 320 в лошо състояние на цена 1лв на кг.
    Последно редактирано от 1115; 04-06-23, 21:20.

  • #2
    Разгледай ФУ-то и по-точно кое му е чак в толкова лошо състояние, че го дават на цена като за скрап. Може да не е чак толкова зле.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

    Коментар


    • #3
      Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
      Разгледай ФУ-то и по-точно кое му е чак в толкова лошо състояние, че го дават на цена като за скрап. Може да не е чак толкова зле.
      А руската?
      Има ли смисъл от нея.
      320 има проблеми с ходовете, проблеми със съединител и цялото електро е за ново, което най-малко ме плаши.

      Коментар


      • #4
        Тая руската не е много руска. В Одеса, Вилнюс и още някъде по републиките пише, че е произвеждана. Липсата на части може да се окаже голяма драма. У нас сме си произвеждали собствена линия фрези. Малко калпави, но има доста хора, които са работили на тях, ремонтирали са ги и им знаят пинизите. Оборудване за тях има всякакво.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

        Коментар


        • #5
          ФУ 320 през последните няколко години дори и в почти ново състояние сме продали само на скрап . Последната като машина замина оборудвана преди десетина години на едни колеги някъде в Мездра за около 2 000 лева . Това 3 тона машина . Гледай руската . Нищо общо нямат като машини с нашите серия ФУ 320 и 250 . ФУ 320 в лошо състояние не си заслужава парите и на скрап . Руската без вертикална глава и тя цена на скрап .
          Последно редактирано от sek.1; 05-06-23, 07:11.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

          Коментар


          • #6
            Момци,
            Имам нужда от спешна помощ срещу заплащане.
            Утре ще се вадят за вторични частите от машините и аз нямам компетентността да разпозная нужните части от фрези и стругове и много ценни неща ще заминат на скрапта. После ще трябва да си ги купувам . Та ми е нужен човек да помогне с разпознаването на детайлите и инструментите. Има зенкери, фрези, болтове за супорти, валове и зъбчатки от фрези, шлайфове...стругове. Лошото е, че Ангел от илиянци е минал и тарашил всичко и взел много ценни неща.
            Моля някой да ми помогне, че е спешно. Ще платя, ще съм и задължен....
            Жалко ще е ако се похабят тия инструменти и машини.
            За София става въпрос. Близо до центъра.
            Собственика почина, а беше голям човек, участвал в проектирането на Българските машини в ЗММ и всичко ще се погуби.
            Ако може някой да отдели 1....1:30 часа от времето си за помощ.

            Коментар


            • #7
              ако решиш да вземеш руската инструментална фреза която е без вертикалната глава може да пробваш да спазариш такава глава от Славян Стратиев
              Във фейсбук има група на стругарите. Не ти давам точните координати защото не зная дали е разрешено от нашият форум, но там съм засичал доста от колегите тук. Та това момче Славян си и взел някаква жълта унгарска фреза СТРИГОНА и докато и монтира оригиналната глава са му предложили като времянка глава от руска фреза като твоята.
              Ако той монтира оригиналната може да се навие да ти я продаде. Това като вариант че вземеш фрезата и търсиш глава

              Коментар


              • #8
                Тъжна работа....два ТОС_а FN25 заминаха за скрап, стотици части от стругове, шлайфове и секакви техники. Колко тъжно...Останаха корпуси и задачата сега да разглобя тази фреза и да си я пренеса.

                Коментар


                • #9
                  Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                  Разгледай ФУ-то и по-точно кое му е чак в толкова лошо състояние, че го дават на цена като за скрап. Може да не е чак толкова зле.
                  Цена от 1 лв./кг. не е цена за скрап за фреза, а сравнително изгодна цена за по-големите източни фрези в прилично състояние и без оборудване. За старите модели или 325 ако ги вземат на цената на скрапа цели от склада - хвърляш капа.
                  Малките руски са от най-търсените фрези, рядко излизат на пазара, оборудване още по-рядко. Цената зависи от това как я намериш и колко ти трябва. Скоро не се класирах за една 676 в отлично състояние, с допълнително сложено ЦНЦ и пълно оборудване за 8000 лв. Като махнем ЦНЦ-то и другите допълнителни устройства (бяха я направили агрегатен център), вероятно щеше да е около 5 хил. Ако имаш работа е добра цена, ако е да си играеш с нея в почивните дни - скъпо. Оборудването - колкото ти искат.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X