Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газова горелка на пропан-бутан за твърд припой

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Газова горелка на пропан-бутан за твърд припой

    Здравейте!
    Ще ми се наложи да запоя медна тръба ф10-12 към стоманена гайка. Би било хубаво да се използва твърд припой. За съжаление нямам подходяща горелка или оксижен. Чудех се дали може да се ползва обикновена пропан-бутанова горелка? Гледах в интернет турски горелки за 20-30лв ф10mm. Някой има ли опит? Знам, че горелките на Rothenberger го могат, ама 100+лв не ми се дават за такава играчка. Пределно ясно ми е, че не може да се сравнява с пропан-бутан+кислород, ама за веднъж ще се помъча... ако изобщо е възможно?

  • #2
    Мед и стомана можеш да споиш с месинг или сребърен припой . Поне аз не съм успял с друго освен с оксижен с пропан - бутан и кислород . Ако си от София обади се ще ти го споя . Защо непременно гайката трябва да е стоманена ? В случая месингова гайка би се споила много добре с медно - фосфорен припой .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • venkabg
      venkabg коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря ти много за отзивчивостта, но работата не е на живот и смърт! А като казах гайка малко излъгах-просто готов щуцер с резба, който не се налага да правя или преработвам.

    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Във всеки магазин за гаови уредби или хладилно - климатична техника има връзки за медни тръби . Спояването е неразглобяема връзка което не винаги е най доброто решение .

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X