Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се обезвъздушава ръчна хидравлична преса?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Как се обезвъздушава ръчна хидравлична преса?

    Здравейте,
    имам една ръчна хидравлична преса която използвам много рядко.


    Пресата беше забутана и завита с един брезент в един гараж и понеже вчера ми се наложи да сменям лагер на една главина я извадих видях че на земята има мазно петно и открих че пресата има теч :



    Теча както се вижда от снимките е долу около резбата на бутилката на помпата. Но явно е изтекло доста масло защото чак горе в най-високата точка на манометъра има въздух:

    Реших да опитам с тръбен ключ да притегна бутилката но уви теча не спря. Идеята ми е да развия бутилката и да навия тефлонова лента на въпросната резба, а и да видя защо тече може би и да има някое уплътнение като о-пръстен който да е заминало. Снабдил съм се с хидравлично масло Shell Tellus S2 MX 46 но не съм наясно след като навия лентата и сглобя всичко как и от къде да наливам маслото и от къде трябва да излиза въздуха предвид че въздух има чак в манометъра????



  • #2
    Въздуха в манометъра няма нищо общо със системата. Масло се налива от 13-ката дето е най отгоре. Като я развиеш ще забележиш,че не е само тапа ами и масломерна пръчка!

    Коментар


    • #3

      Ок, предполагам визираш тази гайка най от горе защото при мен тя е най малко 19-ска :

      Ако говориш за нея какво правя... развивам я и доливам до къде... предполагам е показано на масломерната пръчка или?
      И все пак в манометъра когато купувах пресата нямаше въздух, а сега има как да го изгоня от там? И друго, някакво предложение как да развия и завия бутилката на помпата защото си мисля че с тръбния ключ ще я деформирам?

      Коментар


      • #4
        Развива се от това дето е най малко 19 а всъщност е 21! В него има завито едно по малко,то е масломерната пръчка..В манометъра би трябвало да е глицерин а не масло и малкото въздух му е нужен за разширение.

        Коментар


        • #5
          Тия помпи са си таш@к като цяло. Един приятел има в сервиза такава и си тече постоянно още от нова. Сменяваха му я три пъти и все същото.
          Иначе масло се налива, когато буталото е прибрано докрай! Така ще можеш да използваш целия обем на движение на буталото. Когато е прибрано буталото сипвай до горе в помпата и си готов. Като устройство е простичка пресата ама си тече ли тече. Абе китайска работа(евтина китайска, щото има и скъпи китайски дето са качествени).
          ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X