Може ли някой да ми каже за какво служи този инструмент?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За какво служи?
Свий
X
-
До: За какво служи?
Това при шлайф на цилиндрите задължително ли се ползва? Гледал съм как шлайфат майсторите тук и за хонинговане ползват шлайфащи камъни в специална глава.
До колкото съм запознат наклонената мрежа която се образува след хонинговането трябва да е под определен наклон (за всеки двигател е различен ъгъла) за да може да се задържи маслото по стените за добро мазане на буталото в цилиндъра. За това като се образува огледалната повърхност започва бързо износване и харчене на маслото.
Това нещо не ми прилича на инструмент който ще направи хонинг в стените на цилиндъра. Да не би след хонинговане този инструмент да се пуска в цилиндъра за заглаждане на ръбовете от хонинга.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Не съм запознат, но мисля че това се ползва за хонинг на никасилови цилиндри. Не е шлайф, шлайфането е по-дълбоко.
След възстановяване на никасил мисля че се минава с такова нещо. Но и тук си има различни тертипи и номера, като при шкурката например.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
А сега де нов термин (никасил),явно много пропуски имам в теорията.
Ако разбера какво е ще почне да ми просветва. Този инструмент го дават при ремонта на цилиндрите на Самурая.
Може ли първо този термин да ми изясниш ?
Карбонитрирането (повърхностно закаляване) знам че се използва в японските двигатели, (Никасил) нещо подобно ли е?Последно редактирано от banjo; 14-04-09, 00:45.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Никасил е покритието в някои видове цилиндри. Изобретен е от Mahle в края на 60те години. Съдържа никел.
В момента думата се ползва нарицателно за повечето цилиндрови покрития, въпреки че някои от тях нямат нищо общо с никасила.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nikasil
При японските двигатели в някои случаи се ползват още по-изящни щуротии, някакви въглеродни истории. Хонда Прелюд от 1992ра нататък беше с такова.
Химиците да се изкажат, аз съм лаик.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Първоначално публикуван от mater Преглед на мнениеТова при шлайф на цилиндрите задължително ли се ползва? Гледал съм как шлайфат майсторите тук и за хонинговане ползват шлайфащи камъни в специална глава.
ПС. Какъв диаметър на тази джаджа? Че май и на мен ще ми трябва.....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Тази хонинг четка съм е ползвал след основен ремонт на корабните агрегати.Въртяхме я на ръка в цилиндровите фтулки за образуване на винна мрежа с цел задържане на масло по стените на фтулката,което от своя страна води до подобро смазване и намаляване на износването, по добро топлоотдаване и т.н
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар