Обява

Свий
Няма добавени обяви.

подръжка и начин на заточване на свредла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: подръжка и начин на заточване на свредла

Благодяря ви за отговорите . Предполагах, че някои е измислил до сега някаква ръчна машинка, но явно не е така. За съжаление шмиргел не съм монтирал на терасата все още.

Коментар

Моя шмиргел го изгорих да точа мутики с него.С флекса също става,но трябва много внимателно,защото ако натиснеш повече посинява и отива...

Коментар

Да, затова ги точа възможно най-навътре в диска.

Коментар

Ето един лесен начин за определяне на ъгъл 120градуса и еднаквата дължина на режещите ръбове.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2007122013375426636DSC00433.jpg
Прегледи:1
Размер:50.1 КБ
ID:5257080
          [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Днес гледах в една брошура на Баумакс ,уред за заточване на свредла http://prikachi.com/files/62802h.jpg пише че електрически но за 10 лв. едва ли има нещо електрическо в него !? Май че се монтира към бормашината това чудо....? За жалост го видях много късно на брошурата, чак след като си тръгнах от магазина и не можах да го видя на живо но следващия път ще го потърся да видя дали ще върши работа !
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

топлината отделяна при работа ще развали пластмасата 100%

Коментар

Добър уред за заточване продават в Профитулс на ъгъла на Пиротска и Отец Паисий в Сф.,по-добро и по-дълготрайно изпълнение от тези в Киров и ост. китайски.Пак се монтира на бормашина и е прилично за любителски цели.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
                  Не видях някой да е писал - в момента в Баумакс има машина за заточване на свредла, ножове и т.н. за 70 лв. Някой има ли впечатления става ли за нещо и би ли била полезна като за домашен майстор?
                  Вече цената е 20 лв, а навремето тия по 70лв ги бяха продали.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

От: Заточване на бургии в домашни условия?

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    Не съм виждал тази, в Баумакс, но още днес ще отскоча да я видя, от любопитство. Виждал съм машина за заточване на свредла, във фирма "Райс"- Пазарджик. Мисля, че беше произведена някъде далеч на изток, но работеше перфектно. Беше много компактна и "user friendly". При това, имаше възможност за настройка на ъгла на перата и ъгъла на затиловка. Всъщност, беше специализирано копие на универсална заточна машина.
                    Машинката в "РАЙС" все още я има,но предпочитаме да си ги точим на ръка,защото става по-бързо

Коментар

След насъбрани над 100 затъпени различни свредла,най-накрая си купих машинка за заточване,която предвид моите съмнения свърши отлична работа.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3381.jpg
Размер:47.7 КБ
ID:5662215

Име:IMG_3394.jpg
Размер:61.2 КБ
ID:5662216

Име:IMG_3389.jpg
Размер:69.4 КБ
ID:5662217

Име:IMG_3394.jpg
Размер:66.7 КБ
ID:5662222
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Roninn; 24-05-15, 20:13.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Покажи машинката ...
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първо взех едно цилиндрично тяло което се надява на бормашината,върши работа но е несериозно,заобля .....не ми хареса.После взех цяла станция или както се казва за заточване на свредла,длета,ножове,ножици и т.н Нямам снимка в момента ,обаче резултата е отличен,днес заточих около 90 свредла различни размери повечето към 10 мм. ,миналата седмица в куфара с който работя към 30-40 свредла с диаметър до 6 мм. повечето кобалтови,и десетина титаниеви,отделно на колегите заточих един пакет.Интересно ми е дали ще издържат на брой отвори както фабрично заточените,особенно ме интересуват кобалтовите предвид това че с тях разпробивам каси и банкомати,там една кобалтова 3.5 мм издържа над 300 до към 600 отвора,обикновенна максимум 3-6 отвора,ако не се строши преди това.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Защо ми се струва, че задния край на свредлото е по-висок от режещия ръб.Може да е от ъгъла на снимане, но ако не е, няма да реже добре.

Коментар

Режат колега,и то много добре,пробвал съм ги разбира се ,даже пробвах нови срещу заточени,както някакви свредла с гипс и бетон по тях,явно опирали в бетон или тухла,както и силно посинели до около половин сантиметър.Тези посинелите на шмиргела ги подравнявам и на машинката им правя два пъти скосяването и режат.Всякакви проби си правих,даже забелязах някои тънкости според които при пробиване забелязвам че едните както и фабрично заточените вадят ситна или спираловидна стружка,другият вид който постигам със машинката е едри и накъсани стружки ,и по-голямо количество за еднакво време.
                              Единствената разлика между заводски заточените и тези от мен свредла е в точноста при първоначалното пробиване,тези заточени от мен играят и бягат ако няма център,захапе ли яде метала като другите.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                Режат колега,и то много добре,пробвал съм ги разбира се ,даже пробвах нови срещу заточени,както някакви свредла с гипс и бетон по тях,явно опирали в бетон или тухла,както и силно посинели до около половин сантиметър.Тези посинелите на шмиргела ги подравнявам и на машинката им правя два пъти скосяването и режат.Всякакви проби си правих,даже забелязах някои тънкости според които при пробиване забелязвам че едните както и фабрично заточените вадят ситна или спираловидна стружка,другият вид който постигам със машинката е едри и накъсани стружки ,и по-голямо количество за еднакво време.
                                Единствената разлика между заводски заточените и тези от мен свредла е в точноста при първоначалното пробиване,тези заточени от мен играят и бягат ако няма център,захапе ли яде метала като другите.
                                От лидъл ли?
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X