Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джиперски компресор, много свежа идея...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Джиперски компресор, много свежа идея...

Дзвънти батка, дзвънти гумата! Само да успееш да откачиш маркуча навреме, че да не се разлетят навсякъде гумени парцали. Много боли, казват.

Коментар

До: Компресор

За авариини ситуации може да се помисли да се направи щуцер с клапан от свещ , който да се завие на един от цилиндрите , но ще е разумно да се направи на пълен инжекцион и да се изключи дюзата на съответния цилиндър .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Аз бях започнал да правя един подобен компресор от балканче- нали е двутактово, на всеки ход на буталото има компресия, но ме възпря въпросът със мазането. После измислих даго направя като 4-тактов-с масло в картера, и запушени преливни отвори, а на мястото на свещта да сложа тетка с клапани. Но сега пък клапаните ме мъчат, и з@еб@х проекта, иначе на теория би трябвало да работи.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Баща ми ми е разправял, че на вартбург от тези най старите гърбушки имало фабрично специално приспособление, което се завива на мястото на свещ и от другия край завършвало с маркуч за помпене на гуми, а двг. работи на 2 цил. и си помпиш гумите с кеф.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

При условие че ти работят само част от цилиндрите на гориво и не ти работи един или два или цялата редица ако е ве образен може да се счупи коляновия вал.
            По просто е да се монтира отделно компресорче с ремък от коляновия вал.Или да се вземе движение от някоя шайба.Виждал съм в американски форуми такова и работещо.Дори на един бяха му монтирали правотоков генератор и заваряха в една локва с него по джипа.

Коментар

Има едни пожарникарски помпи, които са двуцилиндрови двигатели с центробежна помпа, и там единия цилиндър стандартно може да сиползва за засмукване на вода, докато не се обезвъздуши помпата. Това става с една ръчка, която така управлява клапаните, че да се свърши тази работа - и през цилиндъра смуче вода та знае ли се. Работил съм с таква, ама не помня точно кое-как.
              Ама това си е стандартно. Може да се взаимства някакво решение от там.
              Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
              Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                При условие че ти работят само част от цилиндрите на гориво и не ти работи един или два или цялата редица ако е ве образен може да се счупи коляновия вал....
                Защооо? Ние няма да напъваме двигателя в максимални режими, все едно нямаме къде да денем всичкият въртящ момент. Според мен, никаква опасност няма. Коляновият вал ще работи в облекчен режим, дълго и щастливо.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  При условие че ти работят само част от цилиндрите на гориво и не ти работи един или два или цялата редица ако е ве образен може да се счупи коляновия вал.
                  мерц и бмв и още няколко нарочно спират горивото на половината цилиндри на големите мотори, когато не е нужна цялата мощност

е те целят икономия ама
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

С клапана какъв е проблема - вентил от гума с игличката е перфектния клапан. Иглата сигурно не е много устойчива на износване, но и "компресора" ще се ползва рядко, а иглите са почти без пари.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                      С клапана какъв е проблема - вентил от гума с игличката е перфектния клапан. Иглата сигурно не е много устойчива на износване, но и "компресора" ще се ползва рядко, а иглите са почти без пари.
                      Не става. Никакъв дебит. Трябва нещо широко. И два - за вход и изход.

Коментар

Ха .... смешна тема.... Преди да си купя помпичка , си помпех дюшека за палатката от ауспуха на мотора. Хората наоколо измираха от смях. Обаче хора патили ме осветлиха , че в крайна сметка дюшека няма да издържи на тези испарения и ще се спука а аз ще се надишам весело докъто спинкам. Е купих си помпа.

Има едни тромби /клаксони/ с компесор /такава ми е на триколката/ та той може би ще може и да прави нещата дето се искат по условие. Обаче не съм му мерил дебита и налягането , а и в инструкцията за монтаж не ги пишеше.

Е така хвърлям идеи.......
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не става. Никакъв дебит. Трябва нещо широко. И два - за вход и изход.
                          Еднопосочен клапан от бойлер. Дебит да искаш.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                            .....Има едни тромби /клаксони/ с компесор /такава ми е на триколката/ та той може би ще може и да прави нещата дето се искат по условие. Обаче не съм му мерил дебита и налягането , а и в инструкцията за монтаж не ги пишеше.
                            .......
                            Разглабял съм такава. Пластинките които нагнетяват въздуха ми се струват доста афиф за голямо налягане, но пък има дебит.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                              Разглабял съм такава. Пластинките които нагнетяват въздуха ми се струват доста афиф за голямо налягане, но пък има дебит.
                              Пък и не е направена за продължитена работа.
                              П.С. Имаше някаква тема за компресор от климатик.Има налягане(20-25 атм.),има и дебит.Само трябва да се помисли за смазването му.Може би с някакъв вид маслен трап за да не изхвърля маслото.Иначе си е готино има си и ел.съединител...
                              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Е то в условието на задачата май не влиза боядисване на джип в гората. Трябва да може да помпи гуми , дюшеци и друго къмпинг оборудване и май толкова.

Иначе този от климатика , ако е вече инсталиран и самият климатик не работи по други причини /напр. спукани радиатори/ , си е вариант. Ама ако трябва тепърва да се насажда - не е лесно.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X