Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всичко за всеки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Всичко за всеки

Здравейте,
    от скоро съм в този форум,но съм прочел това-онова
    От доста време имам една идея която обаче ми се струва неосъществима за момента-да си обурудвам един гараж с всякакви машини и инструменти за обработка на всякъкви неща(с други думи каквото трябва да си направя да си имам инструменти и машини).Сами разбирате че това е непосилно за един човек.
    Може някой някъде да е писал или да е обсъждано,но аз не съм го намерил.Идеята ми е такава-вероятно всеки има някъква машина-дори и за любителски нужди(струг,аргон,телоподаващо,пясакоструй и т.н.)
    Който може да сподели ако има нещо такова и когато на някой му потрябва да си свърши нещо а пък няма условия-влиза тук и намира колега който може да му помогне.Всеки да знае кой с какво разполага.

Мислите ли че това ще бъде полезно-за София говоря щото съм от тук.
    Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

До: Всичко за всеки

Здравейте! Това е готино хрумване.
    От Пловдив(от областта) съм. Мога да помогна със заварки,проектиране и изработване на оборудване.Стига да е работа с метал.Например, ролбари,монтаж на лебедки,конзоли за резервни гуми и друго оборудване,ламбо-панти,фланци,усилване, платформи,колесари и всякакви приумици.
    Работя с добри стругари,колеги ,които се занимават с цветни метали. Като подиспълнители ползвам фирми за полимерни и галванични покрития,лазерно рязане с азотни лазери,търговци на различни автомобилни и машинни части.

Да направим някаква по-сериозна кооперация за страната като цяло.
    Някакъв регистър на услугите(и хората които ги предлагат) да има във форума за общо ползване.
    Последно редактирано от ArSey; 10-11-08, 23:37.
    диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Наистина страхотна идея! Виждал съм подобни и на други места и определено са полезни!

Аз също съм от Пловдив (ArSey, аз съм този, дето ти помнеше стила на рисуване от в-к "АМ БЕДА")

Засега, като услуги, не мога да предложа кой знае какво, но до 2 седмици би трябвало да съм си сглобил любителска 3-осна фреза с ЦПУ, с която бих могъл да фрезовам стиропорени детайли с работен размер до 1500 х 1100 х 550 мм. Идеално за направата на макети за брони, калници и дори цели макети на коли (и не само).

Занимавам се основно с проектиране на рами за спортни коли, както и оформянето на тяхната външност и вътрешност (скици на ръка, рисунки с Paint.NET, триизмерни NURBS модели с Rhinoceros, чертежи във формат DWG).

Периодично съм се занимавал и с графично оформление - ефектни шрифтове за имена на фирми/стоки.
      Формотворец на коли

Коментар

Защо да не се намери, ако не във всеки град,то поне във всяка област по един екип от 2-3 човека,които да са наясно с нещата в района(къде какви материали,майстори,части и т.н.) ,ръцете да им растат откъдето трябва и по всяко време да може да се разчита на някаква помощ било то по телефон, рация или на място.

Коментар

Такива хора има навсякъде. Няма само кой да ги храни, и те си мизеруват в дупките.
          Имаш ли представа КАКВО струва специалист с висока обща техническа и технологична култура? С цялостен мироглед по какъвто и да е достатъчно общ въпрос? Не колко, а именно какво.
          Ти нямаш проблеми - имаш регистрация в този форум. Това е максимума, който можеш да очакваш от днешния свят. Ако имаш парите на бил гейтс - ще имаш даже по-малко, той прави само глупости.

Коментар

!!! Т`ва не можах да го асимилирам,ама добре,че хората с това мислене не са много. Не говорим за облаги и космически доходи, а за човешко отношение и честност.

Коментар

Първоначално публикуван от ArSey Преглед на мнение
              Здравейте! Това е готино хрумване.
              От Пловдив(от областта) съм. Мога да помогна със заварки,проектиране и изработване на оборудване.Стига да е работа с метал.Например, ролбари,монтаж на лебедки,конзоли за резервни гуми и друго оборудване,ламбо-панти,фланци,усилване, платформи,колесари и всякакви приумици.
              Работя с добри стругари,колеги ,които се занимават с цветни метали. Като подиспълнители ползвам фирми за полимерни и галванични покрития,лазерно рязане с азотни лазери,търговци на различни автомобилни и машинни части.

Да направим някаква по-сериозна кооперация за страната като цяло.
              Някакъв регистър на услугите(и хората които ги предлагат) да има във форума за общо ползване.
              Момчета пратете някакви данни( тел.адреси..),на ЛП или на vnsh@abv.bg - може да имам нужда от вас скоро
              "Докато умните се намъдруват,лудите се налудуват"
              "LZ1WAN"

Коментар

Темата ще бъде полезна, и за мен вече е...
                Аз съм в Бургас и мога да давам координати на някой от най-добрите металообработващи машини и операторите им. Занимавъл съм се доста с метални конструкций (почти съм ги отказал) и мога да помагам с неща и контакти и в тази насока. Самата ми база предлага пясъкоструене, заваряване на черно и неръждаемо, студена обработка на метали, студено поцинковане, студено хромиране, боядисване на бои и защитни - вътрешни и външни покрития, авто-тапицирия и т.н. с други думи - реставрация на ретро автомобили ...
                VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                SXS-Restorations 0886513079
                Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

От: До: Всичко за всеки

Колеги, аз съм от ПЕРНИК и мога да помагам лично по електрообзавеждане на мпс както и с опитен стругар перник софия-запад и с доста части втора употреба

Коментар

От: Всичко за всеки

GSM ми е 0889918799.
                    Координати може да намерите в профила ми. Там има "лична страница" и др.информация за връзка.
                    Ще се радвам да се запознаем и да оформим някаква групичка в тая насока.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X