Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Едно-две въпросчета за неръждавейка .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Едно-две въпросчета за неръждавейка .

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Сега остава да добавим подробността, че НЕ МОЖЕ да правиш теглич от неръждавейка. Механичните и свойства са буклук, а теглича минава за натоварен възел.
    А иначе се заварява с аргон, ако изобщо е заваряема. Има някои се заваряват само с лазери, електронни пушки и взрив.
    Точно! В руски завод за химическо оборудване показваха как се прави двуслойна листова стомана. Полагат се добре почистените черна (носеща) и неръждаема (срещу корозия) листове. Върху тях шашки с взрив. Слепва ги неразделимо....

Коментар

Стефане, не си прав за механичните свойства, всичко зависи от легиращите елементи, освен хрома... Има стомани с хром от порядъка на 12%, че и нагоре, но и с титан, манган и други благинки, на които пак им викат неръждавейка, но с впечатляващи механични качества...
      А дали ще ги наричаме inox, или неръждавейки, то и двата термина подсказват техническа неграмотност...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

И къде ще купи удароустойчива неръждавейка? Па и пет кила, не вагон, че и различни тръби и прокати? Виж че с мъка ще намериш две марки, и те само за проста химия. Най-много някъде да има за мляко. Лист. Айде, сигурно и аз имам три пръста тръбички от самолетите за керосина)
        От кво правят парапетите не знам, има и лъскава и матова. Но те са тънкостенни и не стават за нищо. Декорация.

Коментар

Пак не си прав Стефане, за втори път днес...
          До скоро и аз мислех, че у нас няма изобилие от марки стомани с високо съдържание на хром, но... вече има. Тук е момента да се изфукам. На Пловдивския панаир, тази година участвах със система за калиброване на тръби от неръждаеми стомани, та за експоната ми трябваха ролки със съдържание на хром над 12% и твърдост над 55 HRC. Мислех да си поръчам стоманата от вън, добре, че първо проверих какво има при "Ангел Стоилов"...
          Провери сам: http://www.astoilov96.com/files/spravka-19-06-2008+.xls

П.П. Парапетите ги правят от тръби, произведени в KG - http://www.stainless-steel-tubes.com/index_bg.html , калиброващите глави бяха за тях...
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Колеги, много благодаря за отговорите !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X