Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ковашки чук

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ковашки чук

Здравейте.
    Аз пък търся механичен ковашки чук или някаква идея как да си го направя...искам да чукам ламарина с него.
    Последно редактирано от Ясен; 09-10-08, 23:19.

До: Ковашки чук

Ковашкия чук има изключително малко общо със струговете, затова го преместих в отделна тема.

Коментар

Те са на тегло, работата е колко голям ти трябва. Големите са парни или маслени, големи и цапащи машини. Ковачът на "Хладилника" има, беше нещо повреден.
      Малък може да се направи и с ексцентрик с електромотор.
      Чукането на ламарина е проблем по принцип, изкорубва се.

Коментар

Може би ти трябва устройство от две бъчвообразни ролки с реверсивно движение.(Не знам как се нарича). С негова помощ от ламарина се формоват най-различни детайли.

Коментар

Гледай "Дискавъри".
          Там в тия филми дето има метолообработване , (хот род ,чопъри) може да почерпиш идеи за изключително елементарна направа на автоматизиран чук за формиране на ламарина до около 2 мм При това честотата на удряне е много голяма.
          Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Виж:

http://www.youtube.com/watch?v=ukiYjDzDL9Y

или

http://forum.ostmetal.info/shouthread.php?t=1435

Има най-различни варианти и в руските и в американските форуми за коване.

Коментар

Супеер, руския вариант с ресорите ме кефи максимално, руският гений е недостижим...

Евтино, просто и ефективно...

Сега е момента профи ковачите да кажат как да се направят самите чукове(ударната част) ?
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от magician Преглед на мнение
                Виж:

http://www.youtube.com/watch?v=ukiYjDzDL9Y

или

http://forum.ostmetal.info/shouthread.php?t=1435

Има най-различни варианти и в руските и в американските форуми за коване.

бе при мене втория чук не чука , не отваря лика
                sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                  бе при мене втория чук не чука , не отваря лика
                  И аз не мога да го отворя.
                  SUZUKI SAMURAI 1.3 16V
                  SUZUKI JIMNY 1.3 16V
                  JEEP WRANGLER 2.5
                  JEEP CJ 7 2.5

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Те са на тегло, работата е колко голям ти трябва. Големите са парни или маслени, големи и цапащи машини. Ковачът на "Хладилника" има, беше нещо повреден.
                    Малък може да се направи и с ексцентрик с електромотор.
                    Чукането на ламарина е проблем по принцип, изкорубва се.
                    много ви благодаря за помоща-трябва ми нещо средно от ресорния...

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                      Може би ти трябва устройство от две бъчвообразни ролки с реверсивно движение.(Не знам как се нарича). С негова помощ от ламарина се формоват най-различни детайли.
                      англииско колело се казва и с него стават някои неща ма козата си сака пръч трябва ми чук по принцип знам кво ми трябва но немога да ви го покажа на снимка -немога да качвам снимки все още за резил. а с колелото майсторите изравняват калниците или капаците по принцип.

Коментар

Пружинен чук ти трябва за ламарина, при него можеш да варираш с честота на удара, тегло на бабката и амплитуда.

Само че е забавление, заема много място, шума си го бива, и за да получиш някакъв резултат трябва да изпотрошиш маса ламарина. По Дискавъри всичко изглежда много лесно, ама като опиташ наистина става една... Ако искаш, мога да ти помогна със техология и съвети, от ламарина съм ковал на ръка какво ли не. Първият съвет е безплатен - следващите в бира))

1 съвет: Пробвай първият детайл на ръка - ако се получи - тогава се механизирай.
                        2 съвет (от мен да мине, и той е безплатен) Намери някой конструктор, който да ти разкрои заготовката и да ти нарисува траекторията, по която ще млатиш. Ако е нещо по елементарно, можех да си направиш липов (дървен) калъп.
                        Успехи

Коментар

Продавам ковашки чук........63кг удар

Коментар

Първоначално публикуван от borilen Преглед на мнение
                            Продавам ковашки чук........63кг удар
                            Снимка,цена и тел за да се свържа с теб?Може и да ми звъннеш-0888300834.

Коментар

Напиши ми емейла си

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X