Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как мислите, има ли нужда от раздел "инструменти"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как мислите, има ли нужда от раздел "инструменти"?

Аз лично тепърва предснои да си събирам набора от инструменти, а засега се справям само с най-необходимото. Мисля си всеки има различен опит и познание, би препоръчал различни модели, марки и т.н. Има и теми за по-екзотични инструменти или напрово сложни устройства, така че технически погледнато раздела няма да стои празен. Все пак ремонтопригодността е основен белег за сериозната 4х4 машина.
    52
    не
    1.92%
    1
    да
    98.08%
    51

Аз смятам, че отделен раздел /форум/ за 'инструменти' не е необходим. Дискусията за това може да се оформи като по-обширна тема във форум Гуми, лебедки, тунинг и екипировка за 4х4. Така или иначе има един основен набор от инструменти, които би трябвало да са налични във всеки един автомобил (с леки различия вероятно) за ползване извън пътя. Останалото е спрямо конкретната ситуация или необходимост.

Всичко над това по-скоро отива към екипиране и подготовка на малък гараж/канал или сервиз.

Ето два ценни поста по темата:
    Задължително оборудване на автомобила
    Желателно оборудване на автомобила

Ето още няколко теми със сходни и полезни дискусии:
    Курс No 11: Оцеляване, първа помощ, аптечка и профилактика
    Магазини за редки работи
    Всичко за акумулаторът
    Нужната подготовка за участие в състезание!
    Катерене със стандартни автомобили (не туниговани)
    Лебедки, разновидности, приложение и технически решения
    Различни схеми за 4х4 - плюсове и минуси
    Диференциални и трансмисионни масла?
    Подготовка на УАЗ за дълги експедиции +снимки +коментари

Коментар

Хубаво е да се направи нещо като база данни с различни специфични джажджи, мисля че е въпрос на колегиалност да си помагаме, все пак не всеки има неща от типа на скоби за пружини например, и не е необходимо да си ги купува само защото евентуално ще му потрябват веднъж на 2-3 години... Та, един има едно, друг друго...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ако започнем да правим форум за отделни елементи като инструменти например мисля, че ще стане невъобразим хаос. Към момента имаме 31 отделни форума, не смятам, че ако станат 1000 ще е по прегледно. Благодаря на Яро за неговите усилия за систематизиране на информацията. Мисля че ако повече хора се включат да му помагат ефекта ще е страхотен...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
          Хубаво е да се направи нещо като база данни с различни специфични джажджи, мисля че е въпрос на колегиалност да си помагаме, все пак не всеки има неща от типа на скоби за пружини например, и не е необходимо да си ги купува само защото евентуално ще му потрябват веднъж на 2-3 години... Та, един има едно, друг друго...
          съгласен съм с теб
          но вместо отделен форум,не може ли тази информация да я побликуваме там където и личната
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

До: Как мислите, има ли нужда от раздел "инструменти"?

Здравейте,

Това което Куадра предлага от доста отдавна го мисля...

Не става въпрос да си менкаме лебедки и стендове, но все пак има стотици джиджавки дето наистина трябват много рядко.

Аз не съм много богат на инструменти засега, защото още не съм в къща но каквото имам нямам грижи да го отстъпвам за малко срещу обещание за пазене...

Поздрави,
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Това ми напомня да си поискам от Севдо един специфичен ключ с който изпоразглобихме половината американски джипки в БГ и последно остана у него.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                Това ми напомня да си поискам от Севдо един специфичен ключ с който изпоразглобихме половината американски джипки в БГ и последно остана у него.
                Е на теб за какво ти е, твоят дзвер нали няма да се троши щом ще се кара само по асвалта.
                Виж, че Севдо постоянно е в някакви ремонти ,ще направи пътека всеки ден до вас
                LZ1PER

Коментар

Подозирам, че Димата ще иска да си прегледа дзвера с помощана дисекция преди да почне да го кара/троши което си е нормално

Поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Щот на него вече не му трябва, нали си продаде Гранда, а на мен може и да ми потрябва.

Коментар

Малко късно май ама сега я виждам анкетат и да ви кажа гласувах ЗА, защото е хубаво да си споделяме койкакво има и разните неща кой с какво ги "твори". Всеки има различни инструменти, а не винаги се сеща за всичките им предложения.
                      Поздрави и успех на всички който не се плашат да си изцапат ръцете
                      -------Honda CR-V 128к.с.--------
                      "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Гласувах с "да " защото не прочетох правилно въпроса! Дали инструменти и обработка на материялите са заедно, или ще са отделно -няма голямо значение! Нали има търсачка!?
                        За общодостъпните инструменти според мен е нож с две остриета! По този повод един виц;

Двама съседи разговарят;
                        - Комши, имаш ли бормашинка?
                        - Имам.
                        -Комши, а имаш ли ъглошлайф?
                        - Имам.
                        - Комши, е сега ако кажеш че имаш и електрожен?!
                        - Имам.
                        - Ей комши, айде да ми ги дадеш че ми трябват!
                        - Ами... комши,... аз ги имам щото не ги давам!
                        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X