Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струйна помпа

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Струйна помпа

    Инжекторни УАЗове!
    Дайте акъл от къде да си намеря такова. На външен вид е един тройник, който е свързан между двата резервоара и обратния бензин от рампата. Може да е пластмасов, може месингов.

  • #2
    всичко започва с намирането на стругар, който не е пиян
    drive alive

    Коментар


    • #3
      дай ми размери, неква схема/картинка и приготви бирата
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

      Коментар


      • #4
        Ти бирата я имаш и без размери
        Ф~20, L~90-100 мм.
        Там е работата, че не съм я виждал никога. Трябва да струва 2-3 лева, ама я няма никъде((( Исках да опитам с нея. Такова нещо по интимната си същност е тръбичка на Вентури, смята се по закона на Бернули. 19-ти век, 17-ти, и предишни ... Нямам никаква идея обаче нито за наляганията, нито за обемите нафта които помпата взема от резервоара а после връща.
        УАЗа има два резервоара, когато карбураторният мотор изпие единия, на ръка се превключва кранче, което го прехвърля на втория. Заедно с инжекторният мотор обаче тръгва паркетчийството, кранчето е сменено със струйна помпа. Това налага и разходният резервоар да е херметичен, чисто паркетно изискване. Електропомпата надува от левия резервоар в рампата, обратният бензин минава през напречника на Т-то на струйната помпа и се връща в същия резервоар. Вертикалната чертичка на Т-то тегли бензин от десния и така автоматично долива левия. Това е схемата. Отвратително ми е, обаче така и не мога да рисувам картинки с компютъра(((

        Коментар


        • #5
          Схематично си прав но за да работи ефективно е доста по сложно и на тези които съм виждал и двете тръби са с променливо сечение на изхода на тази за проходящия поток е по тесен конусовидно в общи линии кото бутилка и въобще си трябват сметки свързани с дебита и скоростта на потока трудно ще намериш изходните данни. На хънтара не съм я виждал (още) но едва ли ако вземеш същата и я сложиш на друга система ще имаш добър ефект. Тези които съм ползвал бяха на кораба и с дължина на около два метра и докато ги подкараш качествено си играеш доста с помпата създаваща проходящия поток после са змей.

          Коментар


          • #6
            Абе я си намери материал и ела да го струговаме този ежектор, нищо сложно няма....
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

            Коментар


            • #7
              Да де, ама трябва да направим 20, и да отидат дявол знае колко дни ... Пък аз и нямам пари за цял камион материал((( Да не мислиш че някъде има данни за часовия разход на дизелите на Пежо, или за дебита на обратната им нафта...
              Естествено че знам как е направено, Бунзен е работил отдавна. И струг има. Исках да пробвам с това, че да знам на къде и какво да клатя ... А в магазина леко и непринудено се стига до бой, защото всеки дебил с три класа образование който не знае нещо, е готов да те пребие за това, че това което чува за пръв път не съществува. Понеже той не го е чувал, значи не може и да съществува! Край!!!Особено противно е изумлението им от това, че съм готов да се сбия пък за идеята че физиката от девети клас е повече отколкото има в кухите им мозъчета.
              А па като се стигне до закона на Ом за цяла верига пък какво става ...
              Мда. Така и нищо не става в тая държава. Вече и киселото мляко не става.

              Коментар


              • #8
                Първоначално публикуван от Стефан
                Отвратително ми е, обаче така и не мога да рисувам картинки с компютъра(((
                Начертай я, аз ще дойда да я снимам и я пускаме.
                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

                Коментар


                • #9
                  Първоначално публикуван от Стефан
                  А в магазина леко и непринудено се стига до бой, защото всеки дебил с три класа образование който не знае нещо, е готов да те пребие за това, че това което чува за пръв път не съществува. Понеже той не го е чувал, значи не може и да съществува!
                  И обикновено казват че са инженери. Такива дето за тях няма работа по специалността и са станали магазинери. И тогава ми идва да хване железото и да му напукам кухата кратуна защото когато е трябвало да учи тий е гонил фусти. И също така само с учене не се става специалист по всичко.
                  http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

                  Коментар


                  • #10
                    Сигурно са инженери. Толко велики, чи никой не ги разбира. А те не разбират разликата между гайката и пирона.
                    Има два вида глупаци. Едните са прости, другите са юзери. Простият глупак си е просто глупак, полуидиот с бейзболна шапка и ташаци, по средата няма нищо. От такъв няма кво да искаш по принцип. А юзерите са злостни. Те винаги знаят и никога нищо не чуват и не научават, по принцип. Но държат да разпространяват кенефните си знания и кухненски философии. За тях непознатото е враждебно, невярно и невъзможно. За тях не съществуват въпросите защо, как, какво. Най-много - колко. За тях всички явления и процеси са етикети. Колкото по-скъпо - толкова по-добре. Ако не е на английски също не съществува. Ако не е модно - не може да го бъде. Зачатъчният разум, който убива всичко наоколо си просто като го осира. Освен човеците тоя номер го правят само кормораните.
                    Как да е. Изтрийте това.

                    Коментар


                    • #11
                      Никой да не истрива това. Този човек е поет.
                      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

                      Коментар


                      • #12
                        На вниманието на модераторите - предлагам нова тема - сентенции и философски мисли за живота офроъда и всичко останало.
                        Може да се подредят по азбучен ред. Съвсем сериозен съм. Откакто прочетох изказването на Стефан за танковете
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X