Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пневматични инструменти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пневматични инструменти

Втората бутилка (eх да беше водка) ще я пробвам имам един малък компресор на prodiff 50 lt от който мисля да измъкна нещо може и да помогне и всичко що имам го слагам на куп или тъй речено дизайн по време на работа утре с кафето ще дойдат още идеи

Коментар

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
      Да те попитам какъв компресор използваш, моят се мъчих да го подобря като от бутилката излизам на 3/4 до влагоулoвителя после на 1/2 до бързата връзка и 10мм маркуч до инструмента но, полза никаква слабичък е
      Моя е някакъв сбирщок-главата е двуцилиндрова,двестепенна с предполагаем дебит коло 300 л,може и малко отгоре.Въртя я с 4 киловатов ел мотор.Ресивъра (бутилката) е около 400 л.
      В резер чака един Боге-три цилиндъра,850 л/м,8 киловата мотор,но за него немога да намеря бутилка на разумна цена.Първите две снимки са на сегашния,а третата на боге-то.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP3581.jpg
Прегледи:2
Размер:95.5 КБ
ID:5359572Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP3588.jpg
Размер:167.2 КБ
ID:5359573Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1143.jpg
Прегледи:1
Размер:133.2 КБ
ID:5359574
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Един приятел се занимава с боядисване,и компресора му е същия като твоя,и си е закачил няколко бутилки от фреон за допълнителни резервоари и си боядисва безгрижно!А те бутилките са много подходящи защото държат налягане...
        TLC 120 Prado
        Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

И моя е продиф ,50 литра !Затова казах че е детски !Всъщност 100 литра с допълнителната бутилка !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Богето ти е страхотно, а и не знаех че правят компресори, преди 15тина години имах алфа ромео и предните амортисьори бяха изтървали и беше зор да намеря нови и чрез един магазин за камионни части ми доставиха на боге от германия излязоха ми златни- но пък супер здрави, не се съмнявам и за компресорите ,а малкото ми продифче50л е на една година и тая зима взе да плюе масло което е кофти поненеже боядисвам с него, а и лесно се пренасяше....(май всички последни отговори трябваше да са в темата за компресорите)

Коментар

Темата за компресорите е по-скоро за направата на компресор,тука ги коментираме като източник на въздух за пневматичните инструменти.Щото каквито и инструменти да имаме,няма как да работят без въздух.
              Понеже не малка част от инструментите ми са втора употреба или "куче марка" и са с неясна консумация на въздух,предпочитам да имам голям запас,та да е сигурно,че ще работят.

Коментар

Тогава нека темата не спира, всеки производител на пнев инструмент съветва пълното разглобяване на инструмента след едногодишна употреба- проверка един вид годишен преглед, повечето от тия които имам са доста стари и си ги разглобявам и сглобявам за норматив нищо не се е счупило за сега по време на здраво експлоатиране единствено сменям 0 пръстени или стотинки в сравнение с изгорял ел ротор или статор или пък четки Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0724.jpg
Размер:157.3 КБ
ID:5359986 преди години мечтаех за вечен електрожен щото съм изгорил няколко от жегин нон стоп. Eдинственния начин да докарам тоя кютюкНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20120313_165121_0.jpg
Размер:183.0 КБ
ID:5359990 до тук беше да навия баща ми да си купи тоя кютюк Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20120313_165315_0.jpg
Размер:143.5 КБ
ID:5359995 и за бонус получих ръкшета, винтовертите и CPкъртач ,а с елжена мога вече да стопя кабелите на махалата

Коментар

Незнам с катво се занимаваш,но гледам че налиташ на индустрялни машини .

Коментар

Препитанието ми е основно земеделие и за да мога да обработвам тая земя имам трактори и комбайн които трябва да са в идеално състояние- винаги, те също имат инвентари и т.н. и всичко това се разваля, например ифата с която торя и с винтовертите двигателя и е на земята за 30 минути , ситата на комбайната за норматив или пък контрите и много още, има стара приказка Ден Година Храни, ако се замотам губя, както и да е ,мечтая за 1000 литров компресор и за сериозен пясъкоструй .... новата биеща тричотка на IR е много яка Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0710.jpg
Размер:138.9 КБ
ID:5361408 с кеф да я ползвах днес вадих стартер на ръгано място, само дето още не знам как да я разглобя не е като старите опасана с шестограмни болтове
                    Последно редактирано от тихич; 31-03-12, 23:51. Причина: забравени запетайки

Коментар

В темата за пясъкоструй някой беше споменал за прикачване на вакум към пистолета което е голяма идея, ето едно клипче http://www.nederman.com/products/san...m-blaster.aspx

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                        Я,като се е съживила темата да питам някой знае ле от къде може да се вземе инструмента от снимките,не е нужно да е нов.Трябва да работи и да е на цена около 100 лв. за повече има в изобилие.
                        Така,вече си имам такива клещи,ръчни на BGS срещу 130 лв.Във Вюрт пак такива ръчни са 220 лв.,което прави по-изгодна покупката на пневматични от Хидролифт или поръчка на чешките Орлик.
                        Последно редактирано от taran; 09-05-12, 08:50.

Коментар

Защо тази тема умира бавно и потъва в небитието?

Коментар

Щото,най-популярните пневматични инструменти са гайковертите по гумаджииниците .Повечето хора предпочитат да ползват ел.инструменти и дори акумулаторни такива,защото им дават мобилност.Може да се ползват на различни места.
                            Докато пневматиката е по-стационарна.
                            Аз си имам доста добър набор от пневматични инструменти и ги ползвом ридовно.

Коментар

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
                              Богето ти е страхотно, а и не знаех че правят компресори, преди 15тина години имах алфа ромео и предните амортисьори бяха изтървали и беше зор да намеря нови и чрез един магазин за камионни части ми доставиха на боге от германия излязоха ми златни- но пък супер здрави, не се съмнявам и за компресорите ,а малкото ми продифче50л е на една година и тая зима взе да плюе масло което е кофти поненеже боядисвам с него, а и лесно се пренасяше....(май всички последни отговори трябваше да са в темата за компресорите)
                              На едно място в работата има 3 цилиндрово Боже което работи на 30 атмосфери за една експериментална установка . Тия дни ще гледам да мина от там и да го снимам . Трудна работа са пневмо инструментите един хубав гайковер е над 500 лева и ако не ти изкарва пари тая инвестиция е безсмислена . Моя гайковер е китайче за 50 лева и за да работи що годе добре трябва да го надуя на 10 атмосфери и пак е далече от Факом ; Юсаг и другите читави марки . Същото е и с другите типове пневмо инструменти просто електрическите им аналози са много по евтини .
                              Последно редактирано от sek.1; 07-11-12, 00:30.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Дали ще размотаваш кабели или маркучи е един дол дренки ,но недостатъка при дължината е за сметка на пневматиката ,но при сравнение на мощност спрямо ел и пневматика разликата е огромна .И пак разбира се ще опрем до сносен компресор, но така или иначе пневматичните инструменти макар и по- скъпи си остават надежни и по-дълготрайни или просто казано ,тръпката е друга определено- по сладка ...Facom имат много боб да лапат докато стигнат Ingersoll-ARO или Chicago-Desoutter
                                Последно редактирано от тихич; 07-11-12, 02:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X