Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пневматични инструменти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пневматични инструменти

Не знаех, че се казва ръшкета и наистина мекото желязо направо се гравира от иглите, не е за тънко

Коментар

По корабите тоя уред е много широко разпространен за чукане на ръжда и стара боя!Иглите се сменят като окъсеят.Аз ги ползвам и да махам нагар от по неспецифични неща.
      TLC 120 Prado
      Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Миналата година си купих два пневматични ъглошлайфа на chicago pneumatic втора употреба за индустриално производство, напълно рециклирани Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0725.jpg
Прегледи:1
Размер:189.7 КБ
ID:5358768Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0726.jpg
Размер:160.9 КБ
ID:5358769Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0728.jpg
Размер:178.7 КБ
ID:5358770 100% usa от 70те, и щастлив им слагам дисковете за рязане и шмиргилене и в един момент 250 литровия компресор издъхна, и не успя да им смогне и ги захвърлих, и си взех Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0727.jpg
Размер:203.9 КБ
ID:5358777 един инвертор така да се каже и се питам какъв е смисъла да е на въздух инструмента когато компресора не тръгва без ток и за всички тия пари похарчени за пневматика досега щях да имам двойно повече на ток, но тръпката е далеч по сладка и мощна, но пак опираме до по голям компресор на ток

Коментар

В индустрията смисъла е много голям.По такнерите примерно масово се използват заради опасността от искри,Освен това въздуха е с по големи възможности и много широко приложение за задвижване не само на инструменти,но и на такаламини,помпи и т.н...И на една захранваща точка може да закачиш в разклонение 3 4 или 5 пневматични уреед едновременно,и то без опасност да се запалят трасетата,както ако беше ток!
          Последно редактирано от jouzzin; 25-03-12, 10:38.
          TLC 120 Prado

Коментар

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
            ......се питам какъв е смисъла да е на въздух инструмента когато компресора не тръгва .....
            Чукча обича да пише, чукча не обича да чете.....а в пост 10 от тази тема е писано,,,,
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Чукча обича да пише, чукча не обича да чете.....а в пост 10 от тази тема е писано,,,,
              Щом чукча може да пише значи има напредък ,сега остава да се научи и да чете, всички постове съм ги изчел приятелю преди да напиша и дума, не съм питал нищо просто споделих лично мнение

Коментар

От jouzzin научих повече с 3 отговора отколкото писаното в цялата тема за пн. инструменти и браво на момчето, а от човекът с чукчите научих ,че могат само да пишат

Коментар

То така беше и във всички по големи заводи . Имаше си компресорни стопанства и изградени ЦВС .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
                    Миналата година си купих два пневматични ъглошлайфа на chicago pneumatic втора употреба за индустриално производство, напълно рециклирани [ATTACH=CONFIG]432363[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432364[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432365[/ATTACH] 100% usa от 70те, и щастлив им слагам дисковете за рязане и шмиргилене и в един момент 250 литровия компресор издъхна, и не успя да им смогне и ги захвърлих, и си взех [ATTACH=CONFIG]432372[/ATTACH] един инвертор така да се каже и се питам какъв е смисъла да е на въздух инструмента когато компресора не тръгва без ток и за всички тия пари похарчени за пневматика досега щях да имам двойно повече на ток, но тръпката е далеч по сладка и мощна, но пак опираме до по голям компресор на ток
                    В грешка си,има компресори които тръгват без ток-с ДВг са.Вече съвсем друг е въпроса,за чих ти е да мъкнеш тежък компресор и пневмо инструменти някъде,ако може работата да я свършиш с акумлаторни ел инструменти или с нормални такива + генератор.
                    Аз ползвам пневматичните инструменти в сервиза,по-леки са,ако свредлото или диска "захапят" просто спира...Определено са удобни,но на място където може да се осигури достатъчен дебит и налягане.

ПП.от постовете ти не схванах,че искаш да научиш нещо.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Има и още нещо-има един момент,в който възможностите на ел.инструментите се изчерпват а пневматиката има много ресурс.Примерно най-големия къртач на Бош е J11,и за неща,за които е слаб идва пневматичния къртач дето го държат двама циганина!:-)!На мен поне ми е много по лесно да работя с пневматичните,отколкото с ел.инструментите!Ама на кораба въздух да искаш....
                      TLC 120 Prado

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                        В грешка си,има компресори които тръгват без ток-с ДВг са.Вече съвсем друг е въпроса,за чих ти е да мъкнеш тежък компресор и пневмо инструменти някъде,ако може работата да я свършиш с акумлаторни ел инструменти или с нормални такива + генератор.
                        Аз ползвам пневматичните инструменти в сервиза,по-леки са,ако свредлото или диска "захапят" просто спира...Определено са удобни,но на място където може да се осигури достатъчен дебит и налягане.

ПП.от постовете ти не схванах,че искаш да научиш нещо.
                        Да те попитам какъв компресор използваш, моят се мъчих да го подобря Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0722.jpg
Размер:159.1 КБ
ID:5359538Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0723.jpg
Размер:158.9 КБ
ID:5359539като от бутилката излизам на 3/4 до влагоулoвителя после на 1/2 до бързата връзка и 10мм маркуч до инструмента но, полза никаква слабичък е
                        Последно редактирано от тихич; 27-03-12, 21:21.

Коментар

Почти всички пн.инструменти по инструкция на производителя работят на 6.2 бара максимум не е много, но за да се потдържа си иска дебит

Коментар

Той може да е мъничак,и пак да ти свърши работа-просто му трябва по голям ресивер.Ако му сложиш още една или две бутилки ще пада по бавно налягането и ще може да работиш с пневматични инструменти.Не постоянно де,но винтоверт и т.н ще имат въздух да работят!Ако компресора е с малък дебит,а тоя ми изглежда сериозн,по бавно ще качва налягането и ще трябва да го изчакваш...
                            TLC 120 Prado

Коментар

Мислел съм я тая идея за втора бутилка, но се отказах като видях на по големите компресори 2 двигателя не две бутилки Натиснете снимката за да я уголемите

Име:oma-kompresor-td1600-500-en-84100.jpg
Размер:8.9 КБ
ID:5359571

Коментар

Тоя компресор е много добър ,сложи си втора бутилка с бърза връзка,аз съм така понеже моя е детски в сравнение с твоя !
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X