Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да отрежа стъкло тип "секюрит"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да отрежа стъкло тип "секюрит"?

Та проблема ми е следният. Искам да отрежа стъкло от типа секюрит, или по просто казано закалено стъкло за страничен прозорец на автомобил. Всички известни стъклари на автомобили в Бургас отказват да го режат защото се пръскало. С елмаз не става. Мисля си по скоро за някакъв вид абразив, но се чудя за метода за задвижване на абразива. Та ако някой го е правил и има опит или идей да ги споделя.

До: Как да отрежа стъкло тип "секюрит"?

Колега, след като се закали не се реже.
    Първо трябва да се отреже по размер и тогава се закалява.
    Андро.

Коментар

Може и да стане с мокър диамантен диск, а може и да се счупи. Търси стъклодув, не джамджия.

Коментар

Water Jet. Това реже всичко. Вероятно и закалено стъкло. В Пловдив има но по-добре потърси в твоя район.
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Аз съм рязал закалено неодимово стъкло с диамантена струна. Тръба с диаметър около 100 мм.

Става. Бавно и мъчително...

Коментар

Я виж по-добре: това http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...84&postcount=3
            и цялата тема :http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12609
            Даже и да го срежеш много е вероятно да останат малки микропукнатинки и на втория ден цялото стъкло да стане на сол.
            Ако имаш излишно стъкло и правиш опита просто ей така - за спорта - друг въпрос.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Та, стана на сол. Опита да се среже с машина с фин абразив на 20 000 оборота се оказа неуспешен. Интересното е че стъклото се счупи мисля от локалното нагряване. Защото се пръсна, малко след интервенцията, иначе се реже.

Коментар

Сега ти видях темата.Реже се,по принцип,с високооборотна машна(предполагам като твоята),но с охлаждане.Тече там нек'ва течност...Но е рисково де.Не всеки се навива,защото наистина има шанс след това да се пръсне от някоя микроцепнатина...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Мокър бе колега, мокър! Диамантен. Нали ти казах. Флекса не е за рязане на джам, еле па закален. И не му трябват 20 000 оборота, щото няма с какво да им отведеш топлината. На флекса оборотите са толкова не за да реже повече, а за да се втвърди диска. И не може на ръка, понеже даже само от това ще се счупи.

Коментар

Защо направо не си поръчаш каквото ти трябва http://bulit-glass.bg/home.php
                    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                    Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Мокър бе колега, мокър! Диамантен. Нали ти казах. Флекса не е за рязане на джам, еле па закален. И не му трябват 20 000 оборота, щото няма с какво да им отведеш топлината. На флекса оборотите са толкова не за да реже повече, а за да се втвърди диска. И не може на ръка, понеже даже само от това ще се счупи.
                      Не беше флекс, няма флекс който да развие такива обороти, или поне аз не знам за такъв. Уж беше някаква специална машинариика.
                      Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                      Защо направо не си поръчаш каквото ти трябва http://bulit-glass.bg/home.php
                      Ами поръчал съм си, ама ще дойде едва на 29.05 , имах подобно дето е неизползваемо и си направих опита за спорта.

Коментар

Митак, да не би пак да си си затрил телефонните номера в покета?
                        Колегите са ти го написали, ама и аз да добавя, с диск с диамантен прах се реже винаги с охлаждане. "Лепилото" на праха не издържа на висока температура, а за стъклото - сам си разбрал...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

За другото ще знам. Нямаше диск за тая машинка, а само за флекс.

Коментар

Без вода и диска се разкривява. Като листовете на юфката, а периферията става съвсем къдрава.
                            Стъклодувите си имат машинки. Прилича на шмиргел. Само че диска е съвсем тънък, стоманен, със залепена по периферията ивица диаманти. Или долния му край е потопен във ваничка с вода, или на него тече от чучур отстрани. Кой нема такова - не става за нищо, не си давай стъклата!

Коментар

Не знам за закаленото , но стълкото много добре се обработва с ултразвук. Само че не знам къде има такава апаратура. Виждал съм в ТУ София.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X