Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hazet 9012 mt или KStools Mini Monster

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Hazet 9012 mt или KStools Mini Monster

Кой от двата ще ме посъветвате да купя. Ако някой има впечатления от тях да сподели. Хазета е новия модел с двоен чук и 1400 нм, коментарите които намерих за него са, че мощността му е доста преувеличена, монстера бил добре като мощност но по шумен и с вибрации . Трябва ми максимално малък и максимално мощен гайковерт- други идеи?

От: Hazet 9012 mt или KStools Mini Monster

Hazet-а го имам, другото само на картинка. От сега ти казвам че нютоните им трябва да ги разделиш почти на 3, и на двете.

Всичките такива с еднакво надути нютонметри излязоха преди 2-3 години май. И Beta имат подобен, на подобна цена, сигурно и други марки. Те дори и външно изглеждат почти еднакви - разликите са повече по спусъка и механизма за обръщане на хода.

Таа, аз от Hazet-а съм си доволен. За избор между двете нама как да съдействам - имам само едното.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз имам KS tools и съм доволен.

Коментар

Hazeta 9012m ли е или 9012mt единия е с джъмбо чук а другия е с двоен чук.Твоя 1400нм ли е

Коментар

9012m е моя. И не е нито 1100Nm, нито 1400Nm. 400-600 на отвиване е по-реалистична оценка. Последно отви гайка на колянов вал, завивана в завода с 400 преди 14 години. Това на 9.5 бара. На 6.5 - забрави. И MT-то няма да е значително различен. Не знам как ги мерят тия нютон метри, но масово в реални условия се оказват доволно надути.

Не поиска и да ми отвие пробката на скоростната кутия. Вярно, трябваше после на ръка с доста голям лост да я подкарам (по дифове и раздатка също), но ако в тия 1100Nm на развиване имаше доза истина, трябваше да ги развие без никакъв проблем.

Видях зор и с няколко (май 3 от 7) болтове на маховик към колянов вал. Интересното е че се виждаше че подмръдват с 2-3 десети като сменям посоката на въртене на гайковерта, но не искаха да се отвият. От тия трите 2 се отвиха след мнооооого опити, тртетия изобщо не поиска и се наложи да импровизирам застопоряване и 50-60см лост, върху койтио се скачаше с крак.
          Последно редактирано от sparkybg; 03-03-18, 22:53.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А може ли да развие гайка на предна главина на по масовите автомобили.
            Например Голф,Пасат,Ауди,Опел.
            Гайката я знаем че е 30.
            Не съм пробвал никога с гайковерт.аз я развивам със един метър тръба.
            Ако може Хазетчето ще е голяма работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
              Някой ще се развиват ,други не. Даже може и с болтовете по някой главини да не се справи.
              Това не омаловажава качествата на "играчката".

Коментар

А може ли да развие гайка на предна главина на по масовите автомобили.
                Например Голф,Пасат,Ауди,Опел.
                Гайката я знаем че е 30.
                Не съм пробвал никога с гайковерт.аз я развивам със един метър тръба.
                С гайка, за която ти трябва метър лост, едва ли ще се справи. Макар че знае ли човек. Много зависи от конкретната гайка. Гайката на коляновия вал, за която говоря, беше 41. Отвих я с камък 43, с преходник между 1/2 и 3/4. Може и самото тегло на камъка и луфта да са дали свойта дан. Камъка е доволно голям и тежък топуз.
                Последно редактирано от sparkybg; 04-03-18, 12:53.

Коментар

Трябва да я развие без да се замисля много.Понякога се натрупва корозия от химиите , дето фърлят по пътя , заради снега.Една телена четка и малко WD40 , или нещо от сорта ще облекчи развиването и ще удължи работоспособността на инструмента.От групата WA са предимно с болт в карето - там си бухаш смело.Но Опел и някои японци са с гайка и е добре да се влияе на корозията , преди развиване.Гайката , като тръгне и забере ръжда и смрад , такъв блокаж се получава , тефлонов стопер не може да го направи.
                  Аз ги жаля инструментите , че съм наемен работник.А ти си ги плащаш от джоба.
                  Утре , ако не забравя ще ти наснимам с колко и какви мъча колите.
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                    Някой ще се развиват ,други не. Даже може и с болтовете по някой главини да не се справи.
                    Това не омаловажава качествата на "играчката".
                    Болт , дето не тръгва от гайковерта се "магани" с чук през бронзова подложка.Ако и тогава не тръгне-лоста.
                    При употребата на лостове-удължители е добре да има опора в долния край , за да не се разложи усилието под прав ъгъл и част от усилието да направи някой от шестостените на фи.
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Според мен ако е 1100 мн,както го пишат трябва да скъса нещо.Дали гайката,флошката или полуоската.
                      Виждал съм със голям гаиковерт скъсана полуоска.Обаче наистина голям,от тея дето са за две ръце.Не знам марка и модел.
                      Ней вероятно това ще са истинските N/M.

Коментар

Чист късмет си е ,хазетчето да отвие гайка на главина. Като не се справеше ,взимах вюрт 560 нютона и свършвах работа. Сега имам и по-як ,но нямам хазет вече (остана при един подемник ,пак мой...)
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Според мен ако е 1100 мн,както го пишат трябва да скъса нещо.Дали гайката,флошката или полуоската.
                          Виждал съм със голям гаиковерт скъсана полуоска.Обаче наистина голям,от тея дето са за две ръце.Не знам марка и модел.
                          Ней вероятно това ще са истинските N/M.
                          За това в другата тема коментирахме,че с тези размери "могат колкото могат" и за по тежки случаи трябват по тежки инструменти

Коментар

До няколко дена ще го пробвам.Ще сменя на една Фиеста лагер на главината.
                            Ще споделя какви са резултатите.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                            X