Обява
Свий
Няма добавени обяви.
как се нарича този инструмент?
Свий
X
-
От: малко помощ
Това е поансон, за намиране точно този модел и размер ще е по трудно отколкото до ти го изработи стругар. Не е никак сложен за изработка, но иска термообработка след това, което е малко по сложно, но зависи. Без термична обработка, не се и опитвай да го ползваш. Много е важно и какво ще го натиска.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
-
За 10 дупки в мека ламарина не трябва обработка. Това ако дупката е пробита предварително, а с това правиш само периферията. То за 10 дупки в мека ламарина до към милиметър може и да млатиш с по-голям чук вместо с пресата.
За всичко различно от гореизложеното трябва термообработка.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Това е просто за изработка,правил съм много такива матрици с поансони.Трябва да се има предвид дебелината на ламарината която ще сече,отвора и дълбочината на избиване.Не знам на какво мислиш да го перфорираш,но е добре да има и събувач !
Коментар
-
Точно в тоя случай, отвора се фаскира и разширява и няма никаква нужда от събувач.Първоначално публикуван от emilenev Преглед на мнениеТова е просто за изработка,правил съм много такива матрици с поансони.Трябва да се има предвид дебелината на ламарината която ще сече,отвора и дълбочината на избиване.Не знам на какво мислиш да го перфорираш,но е добре да има и събувач !При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
От: как се нарича този инструмент?
Благодаря за насоките. Ще си го изработя на струга. Не възнамерявам да сека отвора. Първо ще се разпробива, а след това ще фаскирам с интрумента. Притеснява ме само термообработката. Като хлабини как мислите, колко трябва да е допускът за да речем 1мм ламарина?
Поздрави
Коментар
-
Без значение,че се фаскира ,изсичането става след фаскирането и ако е по дебела ламарината е задължително да има събувач .Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнениеТочно в тоя случай, отвора се фаскира и разширява и няма никаква нужда от събувач.
Коментар
-
Принципно си прав,но в случая се касае за формоване на предварително направен отвор ии както каза Д. Илиев от събувач няма нужда.Първоначално публикуван от emilenev Преглед на мнениеБез значение,че се фаскира ,изсичането става след фаскирането и ако е по дебела ламарината е задължително да има събувач ."Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
Ат.Буров.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар