Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грес за къртач-перфоратор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Грес за къртач-перфоратор?

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Ако за една година убивате перфоратор,или правите всеки ден топлоизолации или не ги ползвате по предназначение.
    За в къщи SDS MAX е почти безполезен инструмент.Мисля че най малкия диаметър свредла е 16 мм.освен ако​ не се ползва основно за къртене,ако е така,чист къртач ще надживее всеки перфоратор.

Между впрочем миналата седмица за пръв път ползвах леките перфоратори с надпис VIKI
    Ми доста съм изненадан положително.
    Нов за 90 лв. Си е оферта,не ти пука дали ще го забравиш или откраднат от обекта.
    Една бригада построиха къща на три етажа, със вик ,огради,улуци,локално парно,покрива и безброй....Само патронника се беше скапал,и вместо да го правят,взеха нов.
    При нас къртенето нарушава всякакви правила за щадене на машините.Просто ситуация, за един ден се кърти 70-80кубика басейн,което означава че къртача БоШ или Макита ,не спира през целия ден.Големите бургии също им разказват играта ,при 3-4 отвора 82мм. ,през бетон 30см.,главата е загряла порядъчно.За по отговорно къртене около тръби в бетона е с перфоратори ,които в здрав бетон стават като печки за нула време.Силно интензивна работа.Големите къртачи са на 5-6 години и са на ръба.Перфораторите последните и те са горе долу на толкова и сдават вече.За в къщи ще взимам перфоратор с функция къртене от една от двете марки които съм споменал по горе,мисля че за домашна работа ще се справят добре .Доста компактни са и двата модела ,въпреки че са с вертикални мотори.
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Защо не ползвате пневматика,щом къртите толкова.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

ЛИДЛ пускат някакъв къртач, с номинална мощност на удара - 3 J. В понеделник, на 08.05.2017г.
        Последно редактирано от andreiS40; 06-05-17, 16:48.
        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Срещам разнопосочни мнения дали е добре да се смазват опашките на свредлата и длетата преди поставянето им в перфоратора.
          Тези които са против твърдят, че като влязат прах и ситни песъчинки, действа като абразив в контакт с греста и не е ОК за патронника.
          Аз нямам много кой знае какъв опит и не мога да преценя.
          Та как е по-добре, с грес или без ?
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• cnc82
            cnc82 коментира
            Редактиране на коментар
            И аз не съм слагал, ама съм ползвал такава машина няколко пъти и все съм взимал от приятел.
            Сега си взех една Макита и за това питах, че ми е интересно.
            Не, че с моята употреба от дъжд на вятър ще има някакво значение, ама все пак...

• ogimaster
            ogimaster коментира
            Редактиране на коментар
            Четеш инструкцията за употреба и там трябва да пише. Ако в комплекта няма грес и такава липсва в инструкцията като аксесоар, който се препоръчва - значи не ти трябва.

• cnc82
            cnc82 коментира
            Редактиране на коментар
            Това дали има грес в комплекта или не, не мисля, че е релевантно.
            Големите производители като Hilti, Bosch, Makita, Hitachi и др. предлагат собствена смазка, та явно според тях трябва да се слага.
            Има и друго, ако машините се ползват с качествени прахоуловители, вероятно със смазка ще е по-добре.
            На практика обаче рядко е така. 🙂

В куфара на голямото Спарки има оригинално тубичка със грес . Така че аз слагам ...и на моя малкия . Големия е служебен.
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
            Срещам разнопосочни мнения дали е добре да се смазват опашките на свредлата и длетата преди поставянето им в перфоратора.
            Тези които са против твърдят, че като влязат прах и ситни песъчинки, действа като абразив в контакт с греста и не е ОК за патронника.
            Аз нямам много кой знае какъв опит и не мога да преценя.
            Та как е по-добре, с грес или без ?
            Омазняваш леко едно парцалче,и преди всяко поставяне забърсваш с парцала и работиш.

След няколко смени, самия патрон ще има достатъчно смазка .Аз го правя рядко ....ако слагаш грес в патрона,ще имаш много проблеми,и износването ще бъде най малкия проблем.

Първо ще почне да цапа стените
            После ще се раздуе най горната гума на патрона
            После ще почне да изскача съчмата ...и ще заклинва свредлото.

Имам налични над 15 бр различни само перфоратори

Или с парцалче или нищо....ти прецени към коя група съм.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

• cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              Ценя мненията ти и ще се вслушам в думите ти.
              Така, както съветваш ми изглежда най-разумно и компромисно. 👍

• Juiced
              Juiced коментира
              Редактиране на коментар
              И аз потвърждавам, взех един перформънс на лидл ,сложих грес в патронника и не стига ,че се разтече греста от топлината в колата през деня, а и цапа стените. Адски много ме дразни и мисля,че тази грес,която съм сложил ще бъде за целият земен път на машинката.

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
            ...Тези които са против твърдят, че като влязат прах и ситни песъчинки, действа като абразив в контакт с греста и не е ОК за патронника...
            Прахолякът действа като абразив независимо дали има грес или няма.
            Недостатъкът на добавянето на грес е, че всички инструменти са омазнени (мръсни) и заради мазното задържат повечко прахоляк.
            Тоест, искат забързване преди поставяне в патронника.
            Според мен е хубаво да има малко мазничко, но без да се прекалява.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• kartechar
              kartechar коментира
              Редактиране на коментар
              Забързване при слагането или забърсване преди него?

За личните ползвам парцали и смазка . Почиствам и смазвам преди и след ползване . За дупки в тавана с СДС плюс ползвам предпазна гума и почти няма прах в патронника . За служебните нямам нито време , нито желание . Има голяма разлика да ползваш , смазан и сух инстрУмент . Справка полоФ акТ .....
            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Наскоро давах за обслужване перфоратор "Макита". Грешно е да се тъпче с грес и смазка! Греста (зелената тубичка), която върви в комплект с инструмента е за смазване основата на свредлото, след употребата на което, е нужно почистване с парцал напоен с WD или аналог...Това с цел дълговечност!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X