Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Струг ц5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Струг ц5

Здравейте колеги,един приятел си взе въпросният струг и сега го връща към живот.Купи му нов универсал,след монтажа беше решил да го пробва и като натиснал лоста на съединителя нещо изщракало и лоста останал в долно положение и машината не реагира на него,свалихме капака и се оказа,че липсва спирачката имаше и скъсани тръбички на мазилната система,запоихме тръбичките,беше протрита и смукателната тръба затова се наложи да свалим и помпата за да я извадим.
    Спирачката я няма,явно преди е била свалена и не е монтирана,има ли откъде да се закупи въпросната спирачка или ако на някой му се намира нека да пише в темата Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-a005566d46dc10f8dccabba753ca562bed10f8d9d44b26394d59706c2ecf47a3-V.jpg
Прегледи:1
Размер:77.1 КБ
ID:6102609Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-ebda453f71232485245a7d1da64f668dfce2542f7fa15de6ae3652ae58583b51-V.jpg
Размер:77.8 КБ
ID:6102610

От: Струг ц5

Поне моя струг няма спирачка. Ако не иска да отцепи съединителя, проблема може да е в самия него. Има много тънък момент за поставяне в неутрално положение. Въпрос на време е да се свикне.

Коментар

Моята Ц-8 ца по оригинал няма спирачка, съединителят си е перфектен но пак си увлича особено зимата когато маслото е вцепено.
      Намерил съм снимки на въпросната спирачка за ц-8 и смятам да си я изработя, че си е голямо неудобство.

Коментар

Днес монтирахме помпата,работи перфектно остава проблема със спирачката,ако някой има идея откъде да се намери нека помогне.
        Интересува ме как се сваля капака на подавателната кутия свалихме имбусните болтове но се отцепи много малко а ние страх да я напънем.

Коментар

Колеги никой ли не знае как се сваля капака.Спирачката все още се търси.

Коментар

Спирачката се намери,капакът разбрах как се сваля и го свалих.Благодаря на всички които се опитаха да помогнат.

Коментар

Търсете нещо по лостовата система от лоста до съединителя. Моя (C11MT) беше с един изпаднал щифт и съответно не реагираше. Но пък измуфтих цената надолу, без да знам за щифта. Щифта си седеше на дъното на нишата, където е захвата, който застопорява. Клъцнах го в пъти с чука на мястото му, и вече имах перфектен съединител.

C5 има поне 2 модификации, така че е добре да даадеш снимки.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Стругът е оправен работи си перфектно спира и реверсира.

Коментар

С5 няма спирачка.

Коментар

Колега стария модел на Ц5 няма,този с облия капак на скоростната кутия,новият модел е с остри ръбове на кутията.На първата снимка се вижда къде е била спирачката,върху касетата на съдинителя,спирачка си намерих и монтирах,освен това колегите са качили технически паспорти на доста машини,включително и на Ц5 и там може да провериш.Отварял съм и двата модела и знам кой има и кой няма спирачка.

Коментар

Използвам темата на колегата за един лееко тъп въпрос.
                      Проблема ми е, че като пусна автоматично напречното подаване (през вала) цялата подавателна кутия се мести надлъжно, та счупена ми е кутията (трябва да се самозадържа) или има нещо което не знам? Когато подавам напречно ръчно, си я спирам с ножицата на винта и няма проблеми.

ПП. Става въпрос за Ц8.
                      Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

Ако съм те разбрал правилно, вероятно ножа ти е затапен или подаваш голяма стружка.
                        Супортната дъска няма автоматична болкировка.
                        Може ръчно да я болкираш от този винт, гледай само да не го забравиш стегнат и да пуснеш надлажния самоход.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22072008936.jpg
Размер:116.6 КБ
ID:5697927

Коментар

Благодаря, Ви! Не бях обърнал внимание на този винт! Най вероятно и ножа не е мн. читав де, щото още експериментирам пред шмиргела

Коментар

Първоначално публикуван от 1georgi Преглед на мнение
                            гледай само да не го забравиш стегнат и да пуснеш надлажния самоход.
                            Туй чудо няма ли си защитен съединител в супортната кутия? Щото при мен се задейства чат-пат - просто изключва предаването от оста за самохода към кутията.

Относно местенето надлъжно при напречен самоход - нещо в кутията увлича механизмите за надлъжния самоход. Може да е просто гъсто масло или от сорта, може и нещо друго. При мен се случва да обере луфтовете по кутията, но не и да се мести. В задната част имам пластини, подлежащи на реглаж, които регулират натиска на супорта към плоския (задния) паралел - трябва да са достатъчно натегнати, та да не може описаното от теб да се случва, и в същото време достатъчно хлабави, за да работи масления филм между супорта и паралелите, тоест да не задерат. Предполагам настройката е малко проблемна, ако има изноване на паралелите - при мен то е минимално и супорта си върви гладко и лесно от край до край. Въпросния болт го ползвам например като режа с отрезен нож, или ми трябва прецизност при калпав/труден материал, предизвикващ вибрации, които не мога да преборя по друг начин. Догава го пристягям леко - не пречи на самохода - просто супорта започва да върви леко стегнато.

Относно ножа - вземи се такъв със сменяеми пластини. За твоя размер струг ще са и евтини. Мен и господ не може да ме накара да работя с кобалтов нож вече, освен нещо специфично, за което тоя с пластината физически не става. Държачи има и български на смешни цени, както и съвсем прилични турски и маркови. Пластини пък дал господ всякакви. Мит е че пластина не може да докара финиш като на кобалтов нож - просто трябва да я вкараш в режима, за който е правена, и прави огледало, даже и на мека стомана.
                            Последно редактирано от sparkybg; 06-01-16, 12:13.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ще проверя за реглажа на тези пластини (ако въобще ги има при Ц8 ), но проблема най - вероятно е в ножа - както каза Георги

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X