Това е един от служебните стругове и искам да попитам за него .При пуснат мотор шпиндела си се върти постоянно много бавно при изключен съединител ,трябва да се изключва винаги от стопа за да сложиш или махнеш детайл,така е от как го знам ,а това е 20 години .Не знам съединителя ли го увлича или може би трябва да му се натегне спирачката ,обаче това спиране постоянно от стопа много ме дразни .Ако имате идея от какво може да е и ако мога вероятно аз да си го оправя .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане за струг тип 500
Свий
X
-
От: Питане за струг тип 500
Здравейте,в скоростната кутия има освен съединители(прав и обратен) и спирачка които могат да се регулират.Несъм сигурен обаче дали това се прави през капак на задната страна на скоростната кутия , или трябва да се отвори горният капак.
-
От: Питане за струг тип 500
На сливенските става през задния капак . Това може да не е само до реглаж . Вътре между дисковете на съединителя има едни особени кръгли пружинни шайби . Тяхната роля е при изключване на съединителя да поддържат дисковете разделени . Ако съединителя е прегряван някога тези шайби се отвръщат и изправят и тогава маслото ги държи залепени . Трябва да се види и пробва .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар