Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ъглов ударен електрически гайковерт - откъде да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ъглов ударен електрически гайковерт - откъде да си купя?

Здравейте,
    имам спешно да завивам около 10 000 гайки М8 и М14 на отговорна носеща метална конструкция. Нормално се прави от скеле, вишка или кошницата на крана с ел. гайковертите без проблем. Изненадата тук се оказа липсата на място пред гайката - свободно пространство 65 мм. Ако се тръгне на ръка - майка ми жална. Представях си нещо с изглед на тресчотка, което да надявам връз гайката. Продават се, но не са ударни. В краен случай ще се примиря и с пневматичен инструмент, поне ще си купя свестен компресор. Гледам от сутринта Макита, Бош, Ингерсол Ранд - дават размера на ъгловата глава 60-65 мм, но какво ще се получи заедно с вложката, не знам. Помагайте, че работата отива на изпускане на срока, като не съм осъзнал навреме проблема.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
    "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

От: Ъглов ударен електрически гайковерт - откъде да си купя?

Само пневматична и то читава ще ти свърши работа . Гайките М 8 не са проблем но четиринайските искат сериозно усилие .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тоест, трябва ми пневматичен ударен гайковерт, изглеждащ като голяма тресчотка, за да влезе в 65 мм свободно място заедно с вложката. Не намирам такъв засега.
      "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
        Тоест, трябва ми пневматичен ударен гайковерт, изглеждащ като голяма тресчотка, за да влезе в 65 мм свободно място заедно с вложката. Не намирам такъв засега.
        Не е задължително да е ударен инструмента.Пневматична тресчотка , дори с 3/8 глава ще ги завие.Така или иначе ще си длъжен да минеш с динамометричния ключ , щом е такава конструкцията.
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Ъглов гайковерт с много плитка глава съм виждал на Хитачи, нещо подобно на Hitachi WH10DCL (53 мм). Обаче съм силно резервиран към качеството на инструментите от тази фирма, отделно "отговорна носеща метална конструкция" носи съответните неприятности.

Ето тук http://www.tools-plus.com/proto-tool-j138rsh.html
          виждам пнемватика, която на око е под 4 см глава. Обаче къде и как да си я намериш в България нямам никаква представа.

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
            Здравейте,
            имам спешно да завивам около 10 000 гайки М8 и М14 на отговорна носеща метална конструкция. Нормално се прави от скеле, вишка или кошницата на крана с ел. гайковертите без проблем. Изненадата тук се оказа липсата на място пред гайката - свободно пространство 65 мм. Ако се тръгне на ръка - майка ми жална. Представях си нещо с изглед на тресчотка, което да надявам връз гайката. Продават се, но не са ударни. В краен случай ще се примиря и с пневматичен инструмент, поне ще си купя свестен компресор. Гледам от сутринта Макита, Бош, Ингерсол Ранд - дават размера на ъгловата глава 60-65 мм, но какво ще се получи заедно с вложката, не знам. Помагайте, че работата отива на изпускане на срока, като не съм осъзнал навреме проблема.
            Така поставено условието е трудно изпълнимо със "стандартни" инструменти. Тресчотката с вложката правят 65мм.,но Вие трябва да имате и "работен" просвет от 12-15мм.
            -Ако това са шпилки ,гайките можете да приберете с ротационна тресчотка 3/8, която заедно с вложката е 50-55мм,като ползвате лек акумулаторен винтоверт за "обирането".
            При болтова констукция,можете да "обирате" от страната на болтовата глава,а контрата и затягането от гайката.

Коментар

-Айде да онагледя ситуацията,че даже и пневматична тресчотка с 40 мм. глава ,пак няма да се впише в заданието с 6-8мм.
              Идеята е да ползвате ротационна тресчотка 3/8 (аз показвам на снимката 3/4) за навиването и ръчно затягане.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0208.jpg
Прегледи:1
Размер:175.7 КБ
ID:5666546Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0209.jpg
Размер:154.2 КБ
ID:5666547Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0210.jpg
Размер:190.4 КБ
ID:5666548
              Последния вариянт се вписва и ще имате необходимото технологично пространство за поставяне и повеждане на гайката,което с ротационната тресчотка е "благинка'!

Коментар

Тази е най-подходяща като размери

Продукт: тресчотка 3/8" ротационна
                Артикулен номер: 260123083PROXON
                Производител:
                Гаранция: 2 години
                Тегло: 0.47 кг
                Цена в магазина: 113.50 лв. с ДДС
                Отстъпка при онлайн заявка: 5.00%
                Цена при онлайн заявка: 107.82 лв. с ДДС

Коментар

.....
                  Последно редактирано от ag ro; 15-06-15, 15:15.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                    Не е задължително да е ударен инструмента.Пневматична тресчотка , дори с 3/8 глава ще ги завие.Така или иначе ще си длъжен да минеш с динамометричния ключ , щом е такава конструкцията.
                    Чак сега видях, че съм объркал в първия пост, гайките са М10 и М14, няма М8. Пневматична тресчотка намерих - Hans. За М14 предписания момент на затягане е 135 Nm, за М10 е 49, на тресчотката пише 100 Nm, но нещо ме съмнява. А с динамометричен ключ е ясно, че няма да ги минавам, просто са прекалено много. Затова винаги презатягаме с гайковертите, за да не се налагат проверки. Работата отива на два инструмента - една пневматична тресчотка за М10 и един пневматичен ударен гайковерт за М14, че за М14 има малко по-голяма свобода - 250 мм пред гайката, ама трябваше лично да премеря, затова не съм го написал в първия пост. Търсенето продължава, нуждата от мъдри съвети също. Ще се купува компресор, колкото и да не ми се иска. Сега се захващам и с неговото проучване.

Коментар

И на тресчотката, и на гайковерта, който засега оглеждам, пише, че консумацията е 4 CFM, 90 PSI, което трябва да е кубични футове в минута. Това означава ли, че компресора трябва да осигури 113 л/мин при 6,3 атмосфери или греша? Бая сериозна машина ми се види да се купува, особено ако работят и двата инструмента. Как да определя подходящата големина на компресора?

Коментар

Купих най-напред това:

Име:P2.jpg
Размер:80.0 КБ
ID:5666638Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1.jpg
Размер:96.1 КБ
ID:5666639

Шублера е отворен на 45 мм. Присъединяване 1/2. Утре сутринта ще го пробвам с наличния компресор в работилницата, за да се ориентирам за нуждата му от въздух. После ще се купува компресор, вероятно FINI. За крайния резултат ще пиша като го хвърля в боя.

Коментар

Малко извън темата ама ми стана интересно,къде и на какво се завиват толкова много гайки
                          Yamaha Yz450F
                          Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

На краката на това чудовище, дето виси на куката на крана. Снимката е от събота, в неделя качихме и втория на носещата му конструкция. Останалите не сме ги сглобили още.

Име:P3.jpg
Размер:74.0 КБ
ID:5666646

Коментар

Днес в гаража сложих на Хазета вложка 24 и измерих 63 мм(3/
                              Когато ме съмнява дали е затегнал , пускам спусъка и довършвам завъртайки тресчотката на ръка.Но са коли , не огромна метална конструкция.
                              И вярно папкат много въздух точно тези инструменти.
                              Стискам ви палци за успеха!
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X