Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схема за електрожен КРАКРА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Схема за електрожен КРАКРА

Здравейте, от доста време ми залежава един електрожен в гаража и чак днес му дойде реда. Проблемът му е че при включване пада предпазителя на ел.мрежата, няма значение от степента на която е включен. След бърз оглед и почистване на ключа нещата не се промениха. От снимките е видно в какво състояние е първичната намотка, с оглед на това съм решил да се размотае внимателно, да се направи изолация(вие ще кажете каква) и да се намотае обратно. И преди да сте ме почнали с "вземи си друг" - решил съм да убия малко време, ако не се спогоди - Надин ООД.
    Обаче преди да съм почнал пренавиването искам да се уверя, че ключа е свързан правилно. От снимките не става много ясно коя жица от къде е, но ако някой е борил такъв проблем, моля да съдейства

Номерациите са тези "надрасканите" на ключа. От първичната намотка излизат 5 жици, както следва: 8,9,10,12,13 [emoji38] .
    От вторичната, освен 2-та силови проводника има и 4 по-тънки(като тези от вторичната) с номера: 2,3,4,5 .2,4,5 са от едната страна на вторичната намотка, 3 е на срещуположната.Като номер 2 е свързана заедно на ключа с единия извод за мрежата 220V, другият извод отива на първичната.
    Та от измерванията които направих на разкачен ключ следва"

Степен: Свързани проводници:
    50А 2 с 13
    75А 75 с 10
    100А 6 с 4
    125А 8 с 5
    160А 3 с 12

На снимките превключвателя е на позиция 0 - (ориентир за позиционирането на самия ключ)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150613_190109.jpg
Прегледи:1
Размер:90.1 КБ
ID:6092351 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150613_190200.jpg
Размер:76.9 КБ
ID:6092350 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150613_190210.jpg
Размер:117.2 КБ
ID:6092349Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150613_190214.jpg
Размер:110.5 КБ
ID:6092348 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150613_185924.jpg
Размер:162.1 КБ
ID:6092352 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150613_185829.jpg
Размер:148.8 КБ
ID:6092353Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150613_185747.jpg
Размер:101.7 КБ
ID:6092354

АМи в общи линии е това. Утре живот и здраве смятам да разделя ламелите и да размотая по-горните слоеве на първичната намотка.
    Приемам всякакви препоръки и съвети, знам за свързването е най-лесно с 2-ри електрожен, но не мога да открия достатъчно доверено лице, което да си даде машината за мостра

Поздрави !

п.п. забравих - степените на първичната ще ги разбера като я размотая , демек там свързването не е проблем , интересуват ме само 4-те тънки на вторичната къде се намират на ключа. И впрочем някой може ли да ми обясни тяхното предназначение ?
    Последно редактирано от I.Stoyanov; 13-06-15, 19:01.

От: Схема за електрожен КРАКРА

Тези тънките са ти част от първичната намотка. Просто има навивки под вторичната. И моя електрожен преди години правеше проблеми и махнах ключа. Извадих изводи и чрез мост от вънка си ги сменям степените. Направил съм го от разклонител и щепсал с замостени двата извода. Така си сменям позицията и си имам различна степен. Изобщо не се мъчи да размотаваш. Такак като си го извадил, си ги връзваш само една двойка, останалите ги оставяш свободни и пробваш. Може да замериш да няма пробив между пътвична и вторична намотка или корпус.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
      Тези тънките са ти част от първичната намотка. Просто има навивки под вторичната. И моя електрожен преди години правеше проблеми и махнах ключа. Извадих изводи и чрез мост от вънка си ги сменям степените. Направил съм го от разклонител и щепсал с замостени двата извода. Така си сменям позицията и си имам различна степен. Изобщо не се мъчи да размотаваш. Такак като си го извадил, си ги връзваш само една двойка, останалите ги оставяш свободни и пробваш. Може да замериш да няма пробив между пътвична и вторична намотка или корпус.
      Демек ако искам да размотая първичната трябва да размотая и вторичната.. Нещо не схващам идеята , ма то българско изобретение така че...

Коментар

Да трябва да размотаеш първо вторичната намотка. От нея страна е началото и чрез свързването определяш края и. Така се променя степента. Колкото е по-дълга, толкова по-висок ампераж дава.

Коментар

...а като я размотаеш, не се знае колко изолация ще остане върху нея и в какво състояние ще е. Не си струва загубеното време и хамалогия по никакви критерии, ако е нещо повече външни и видими причини, ама явно случая не е такъв.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега не си струва труда . Размотай го изгори медта върни я на вторични и си вземи един инвертор. Това чудо по табелка тежи 30 килограма без кабелите .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Малко се забавих с писанията, но да споделя.
              Избих ламелите, размотах 2 намотки от първичната и намерих къде уж е пробила, изолирах и почнах да събирам. Два часа съм редил ламели като малоумен. Накрай свързах ключа по предварителни белези, включих в контакта и ... предпазителя падна .
              До там стигна ремонта, назад съм с 3 часа и напред с малко придобити умения в редене на ламели. Като имам път през мангалите ще го метна, пък после ще го мислим.
              Г/д колко кила меД излизат ?

п.п. все пак благодаря на всички отзовали се

Коментар

3-4 кг

Коментар

И според мен не си струва труда,но заради идеята ето:http://forum.napravisam.bg/forum/dow...4727&mode=view

Коментар

Първоначално публикуван от plamenpe Преглед на мнение
                    И според мен не си струва труда,но заради идеята ето:http://forum.napravisam.bg/forum/dow...4727&mode=view
                    Точно това ми трябваше . Още не съм го разколачил, нямам време да го мисля. Може пък да му се усмихне късмета, тъй като вече схема имам ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X