Здравейте, от доста време ми залежава един електрожен в гаража и чак днес му дойде реда. Проблемът му е че при включване пада предпазителя на ел.мрежата, няма значение от степента на която е включен. След бърз оглед и почистване на ключа нещата не се промениха. От снимките е видно в какво състояние е първичната намотка, с оглед на това съм решил да се размотае внимателно, да се направи изолация(вие ще кажете каква) и да се намотае обратно. И преди да сте ме почнали с "вземи си друг" - решил съм да убия малко време, ако не се спогоди - Надин ООД.
Обаче преди да съм почнал пренавиването искам да се уверя, че ключа е свързан правилно. От снимките не става много ясно коя жица от къде е, но ако някой е борил такъв проблем, моля да съдейства
Номерациите са тези "надрасканите" на ключа. От първичната намотка излизат 5 жици, както следва: 8,9,10,12,13 [emoji38] .
От вторичната, освен 2-та силови проводника има и 4 по-тънки(като тези от вторичната) с номера: 2,3,4,5
.2,4,5 са от едната страна на вторичната намотка, 3 е на срещуположната.Като номер 2 е свързана заедно на ключа с единия извод за мрежата 220V, другият извод отива на първичната.
Та от измерванията които направих на разкачен ключ следва"
Степен: Свързани проводници:
50А 2 с 13
75А 75 с 10
100А 6 с 4
125А 8 с 5
160А 3 с 12
На снимките превключвателя е на позиция 0 - (ориентир за позиционирането на самия ключ)

АМи в общи линии е това. Утре живот и здраве смятам да разделя ламелите и да размотая по-горните слоеве на първичната намотка.
Приемам всякакви препоръки и съвети, знам за свързването е най-лесно с 2-ри електрожен, но не мога да открия достатъчно доверено лице, което да си даде машината за мостра
Поздрави !
п.п. забравих - степените на първичната ще ги разбера като я размотая , демек там свързването не е проблем , интересуват ме само 4-те тънки на вторичната къде се намират на ключа. И впрочем някой може ли да ми обясни тяхното предназначение ?
Обаче преди да съм почнал пренавиването искам да се уверя, че ключа е свързан правилно. От снимките не става много ясно коя жица от къде е, но ако някой е борил такъв проблем, моля да съдейства

Номерациите са тези "надрасканите" на ключа. От първичната намотка излизат 5 жици, както следва: 8,9,10,12,13 [emoji38] .
От вторичната, освен 2-та силови проводника има и 4 по-тънки(като тези от вторичната) с номера: 2,3,4,5

Та от измерванията които направих на разкачен ключ следва"
Степен: Свързани проводници:
50А 2 с 13
75А 75 с 10
100А 6 с 4
125А 8 с 5
160А 3 с 12
На снимките превключвателя е на позиция 0 - (ориентир за позиционирането на самия ключ)
АМи в общи линии е това. Утре живот и здраве смятам да разделя ламелите и да размотая по-горните слоеве на първичната намотка.
Приемам всякакви препоръки и съвети, знам за свързването е най-лесно с 2-ри електрожен, но не мога да открия достатъчно доверено лице, което да си даде машината за мостра

Поздрави !
п.п. забравих - степените на първичната ще ги разбера като я размотая , демек там свързването не е проблем , интересуват ме само 4-те тънки на вторичната къде се намират на ключа. И впрочем някой може ли да ми обясни тяхното предназначение ?
Коментар