Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за отвертки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за отвертки

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
    Kои са ударните?
    Вероятно тези по които се бие с чука? Със спиралните нарези в ръкохватката.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
      Kои са ударните?
      Има 2 вида ударни отвертки:
      1) стандартна отверка със стебло продължаващо со края на ръкохватката , завършващо с метална глава. Така се удря по инструмента без да трошиш дръжката.

2) са тези дето е споменал колегата - слага се накрайник по избор и чрез удар се придава въртеливо движение на главата на болта/винта. Върши работа за запекли винтове , например усигурителните такива по спирачните дискове на колите.
      Може и да завърта чрез удар.

Коментар

Наблюдение пряко от ел серията на Вера имам от 10-12 години и съм страшно доволен-за зелените не знам но предполагам че са същите.Класика са по-меки.А другите които ползвам от повече години и имам три комплекта от тях са Факом.Снимката е от домашния ми куфар и не са много ползвани но другите два комплекта ги спуквам от работаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150410_203741.jpg
Прегледи:1
Размер:118.4 КБ
ID:5653372

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
          Наблюдение пряко от ел серията на Вера имам от 10-12 години и съм страшно доволен-за зелените не знам но предполагам че са същите.Класика са по-меки.А другите които ползвам от повече години и имам три комплекта от тях са Факом.Снимката е от домашния ми куфар и не са много ползвани но другите два комплекта ги спуквам от работа[emoji38][ATTACH=CONFIG]791934[/ATTACH]
          Е аз точно т'ва питах дали класика се различава по качество на метала спрямо тея със зелена дръжка.
          Майстора изрази становище че е доста възможно да са еднакви.
          Ти от лични наблюдения ли разбра че се по-меки класика или си чел някъде , смисъл да знам към кои да се насочвам окончателно

Коментар

Сега , ще ви покажа един ветеран "Narex "работил над 40 г и още във форма
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0452.jpg
Размер:187.6 КБ
ID:5653411Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0453.jpg
Размер:166.5 КБ
ID:5653413
            С тази чешка отвертка баща ми навремето си поправяше "Явата"после премина у мен .И въпреки че е ползвана по различни непривични начини все още е здрава и във форма!Та навремето имаше качествена и соц продукция.
            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
            Ат.Буров.

Коментар

Най-яката отвертка в гаража ми е някаква безименна, много прилича на тези:

Име:otvertki-valvnos-komplekt-8-br-model-panzer-stilson-42359.jpg
Размер:34.4 КБ
ID:5653415
              Има шестогран под дръжката, за въртене с ключе 8. Носи на бой, напъване и всичко, за което не е предназначена.
              НО, за развиване на упорити винтове, винаги ползвам следния набор, като внимавам накрайника да съответства на шлица на винта:

Име:4pcs-bit-set-for-impact-driver-zr-15bsf01d04-zimber-tools.jpg
Размер:13.8 КБ
ID:5653416 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:188.9_w.jpg
Размер:14.5 КБ
ID:5653417 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:139209-500x500.jpg
Размер:12.1 КБ
ID:5653418 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:force-instrumenti-80222-500x500.jpg
Размер:72.1 КБ
ID:5653419

Ако все пак някой ми се опъне, използвам

Име:7865-1074-big.png
Размер:88.4 КБ
ID:5653420
              Ако и това не помага, преди да съм прецакал съвсем шлица, му помагам с:

Име:979itln15530-pistolet-za-gore6t-vazduh-i-lepene-bosch-phg-630dce.jpg
Размер:30.5 КБ
ID:5653421

За сечене използвам

Име:660A.jpg
Размер:17.3 КБ
ID:5653422

За напъване

Име:18255itln48987-6tanga-za-montajdemontaj-na-gumi-428-400-mm-.jpg
Размер:12.1 КБ
ID:5653423

За избиване

Име:izbivachi-k-t-6-chasti-zvezdogaechni-kliuchove-dinamometrichen-alternator-karter-vatreshni-bgs.jpg
Размер:29.8 КБ
ID:5653424

Снимките са илюстративни, не отговарят на точните марки.
              Нямам счупени или изкривени отвертки. Битове имам много повредени, но струват стотинки. Предполагам по-скъпите ще издържат повече.
              За тъп и тесен секач съм пригодил и една китайска отвертка с метален заден край и затъпен връх.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                Е аз точно т'ва питах дали класика се различава по качество на метала спрямо тея със зелена дръжка.
                Майстора изрази становище че е доста възможно да са еднакви.
                Ти от лични наблюдения ли разбра че се по-меки класика или си чел някъде , смисъл да знам към кои да се насочвам окончателно
                Лично с ,,класика,, не съм работил много- това са отзиви на момчетата на които ги оставих.А ги оставих защото не ми беше удобна дръжката и се пързаля в ръката за суха работа може би стават.За да не те подведа еднозначен отговор за твърдоста не мога да дам.Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                  Лично с ,,класика,, не съм работил много- това са отзиви на момчетата на които ги оставих.А ги оставих защото не ми беше удобна дръжката и се пързаля в ръката за суха работа може би стават.За да не те подведа еднозначен отговор за твърдоста не мога да дам.Поздрави
                  Благодарско все пак. Май се насочвам към Wera Komfort Plus пък да видим

Коментар

Колега за Wera гледай да е правена в Германия,защото тия дето ги правят в Чехия не си заслужават парата.Ако искаш може да погледнеш и марката Irazola,прави се в Испания като произвежда и за фирмата Bahco която е доста известна.Имам 5-6 броя от испанските усилени се водят и се държат добре за сега.Felo също са добри даже мисля,че правят за Wurth.

Коментар

Първоначално публикуван от reingar-x Преглед на мнение
                      Колега за Wera гледай да е правена в Германия,защото тия дето ги правят в Чехия не си заслужават парата.Ако искаш може да погледнеш и марката Irazola,прави се в Испания като произвежда и за фирмата Bahco която е доста известна.Имам 5-6 броя от испанските усилени се водят и се държат добре за сега.Felo също са добри даже мисля,че правят за Wurth.
                      Опитах 2 броя Wera classic - нищо общо със "зелените". Пробвах и една от Komfort , Чешка. Взех я от бриколаж - за цената съм разочарован , glodtool за 3.50 от Елимекс държи повече - иде реч за микро сериите...
                      Та ще видим какво ще грабна..

Коментар

Провери серията FatMax на Stanley.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

+1 за Stanley.
                          Издръжливи инструменти, от които съм много доволен.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Отверки до 4 мм.ползвам ежедневно ,най много ползвам 3 мм. После 2.5 мм. По рядко 4 мм прави.Най здравите отвертки които съм ползвал са турски марка Ceta,не се кривят и чупят,при ежедневна употреба се износват и леко заоблят,това при 20-100 пъти на ден ползване.Здрави отвертки 3 мм.бахко и ирацола ....Трудно се износват но при здраво душманско ползване ирацолата се чупят,бахкото е добре но дръжките им са калпави.

Интересно че доста от марките които се споменават в темата не съм ги виждал да се продават
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X