Преди около един-два месеца си купих настолен струг , бях на точното място в точния момент , казвам го защото въпросното стругче го продаваха за 200лв.
Дори не го пробвах , защото на продавача телефона не спираше да звъни с оферти, само пробвах да го вдигна за да разбера , че няма да съм на загуба. Не е окомплектован , липсва задно седло , но ще ми върши работа. Снимките са след като го разглобих , само металният шкаф не съм го снимал , че е много очукан , ще замине за скрап та да избия малко от парите.
Иначе стругчето не е работило много , купено е на търг от предишния собственик и се е търкаляло в една дърводелска работилница без да е работено с него.

Продавача не знаеше какво производство е , но разбрах , че е корейски , били хубави стругчета. Идеята ми е да го лъсна и пребоядисам , да му направя нов шкаф с масивен дъбов плот , и да си правя на него разни втулки и шайби които ще ми трябват за моторите които правя. Електромотора е трифазен 370 вата 1400 оборота , икам да го сменя с монофазен. Та въпроса ми е с колко вата да сложа , ще може ли да се сменя посоката на въртене? Искам да купя нов ел.мотор от старите български , но ми изпадат само трифазни , знам , че могат да се преработат на монофазни , но с колко ше падне мощността , и ще паднат ли оборотите?

Продавача не знаеше какво производство е , но разбрах , че е корейски , били хубави стругчета. Идеята ми е да го лъсна и пребоядисам , да му направя нов шкаф с масивен дъбов плот , и да си правя на него разни втулки и шайби които ще ми трябват за моторите които правя. Електромотора е трифазен 370 вата 1400 оборота , икам да го сменя с монофазен. Та въпроса ми е с колко вата да сложа , ще може ли да се сменя посоката на въртене? Искам да купя нов ел.мотор от старите български , но ми изпадат само трифазни , знам , че могат да се преработат на монофазни , но с колко ше падне мощността , и ще паднат ли оборотите?

Коментар