Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реставрация на струг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реставрация на струг

Преди около един-два месеца си купих настолен струг , бях на точното място в точния момент , казвам го защото въпросното стругче го продаваха за 200лв. Дори не го пробвах , защото на продавача телефона не спираше да звъни с оферти, само пробвах да го вдигна за да разбера , че няма да съм на загуба. Не е окомплектован , липсва задно седло , но ще ми върши работа. Снимките са след като го разглобих , само металният шкаф не съм го снимал , че е много очукан , ще замине за скрап та да избия малко от парите. Иначе стругчето не е работило много , купено е на търг от предишния собственик и се е търкаляло в една дърводелска работилница без да е работено с него.

Продавача не знаеше какво производство е , но разбрах , че е корейски , били хубави стругчета. Идеята ми е да го лъсна и пребоядисам , да му направя нов шкаф с масивен дъбов плот , и да си правя на него разни втулки и шайби които ще ми трябват за моторите които правя. Електромотора е трифазен 370 вата 1400 оборота , икам да го сменя с монофазен. Та въпроса ми е с колко вата да сложа , ще може ли да се сменя посоката на въртене? Искам да купя нов ел.мотор от старите български , но ми изпадат само трифазни , знам , че могат да се преработат на монофазни , но с колко ше падне мощността , и ще паднат ли оборотите?

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

От: Реставрация на струг

При преправяне на трифазен мотор на еднофазен, мощността ти пада на около 30-40% от номиналната.
    Някъде из темите имаше за чешки струг схеми на ел. свързването.
    А, ето я схемата:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040438.jpg
Прегледи:2
Размер:95.5 КБ
ID:5645212
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Значи 1.1 киловата ще ми свърши работа , че такива се намират най-често.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Използвай честотен инвертор. За подобна мощност не би трябвало да е особено скъп.
        Така ще можеш да използваш струга на монофазен ток, да регулираш плавно оборотите и евентуално разни други екстри.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Здравей колега!
          Сдобих се със същиа модел стругче ,но за съжаление с доста липси Дали при твоята реставрация си попаднал на резервни части?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X